Στο 90+7′ έχασε ο Παλληξουριακός στη Ζάκυνθο από την ομώνυμη ομάδα

(φωτό: imerazante)

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Παλληξουριακός στη Ζάκυνθο απέναντι στο φαβορί για το πρωτάθλημα στον 9ο όμιλο, Α.Π.Σ. Ζάκυνθος και πλέον σχεδόν εξάντλησε τις ελπίδες του για παραμονή!

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, με πολλές απουσίες και αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της, προσπάθησε για το καλύτερο, πάλεψε στον αγωνιστικό χώρο σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι στο πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, όμως στις καθυστερήσεις δέχθηκε ένα γκολ.

Αγωνιστικά ήταν ένα καλό, με ενδιαφέρον και αγωνία παιχνίδι και τις δύο ομάδες, παρά την ζέστη που επικρατούσε να παλεύουν μέχρι το 90+7’.

Τελικά πιο τυχεροί οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις θα πετύχουν το «χρυσό» γκολ – πρωταθλήματος και θα παγώσουν τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι του Ν. Μαρίνου, πέτυχαν την μία από τις τρεις νίκες που χρειάζονται για το απόλυτο 3Χ3, μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, προκειμένου να αναδειχθούν πρωταθλητές στο 9ο όμιλο!

Κρίμα πραγματικά, για την προσπάθεια των παιδιών του Παλληξουριακού και του προπονητή τους, που σε ένα ακόμη παιχνίδι, κατέθεσαν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο και στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων, δέχθηκαν την ήττα.

Να τονίσουμε εδώ, την πολύ θετική παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας και κυρίως αυτών που πέρασαν σαν αλλαγή. Ήταν εξαιρετικοί και έδωσαν πνοή στην ομάδα που ισοφάρισε, έστω και προσωρινά με έναν εξ’ αυτών τον Δ. Βιτωράτο.

Φυσικά, τέτοια παιχνίδια δίνουν σημαντικές εμπειρίες και αξίζουν συγχαρητήρια στον κόουτς Ηλία Ζερβό που τα εμπιστεύεται και τους δίνει την δυνατότητα να αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα, όπως αυτό της Γ’ Εθνικής!

Φάσεις και γκολ

Στο 7’ ο Κονδύλης θα μπει στην περιοχή από δεξιά, όμως δεν κάνει καλό σουτ και η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Ο Πατσιογιώργος στο 19’ θα βγει έγκαιρα και θα απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια, πριν προλάβει να γίνει επικίνδυνος ο Ευστρατιάδης.

Ο Χατζιάι στο 22’ θα εκτελέσει από δεξιά το κόρνερ, η μπάλα θα φτάσει στο β’ δοκάρι για τον Ignat, με τον τελευταίο, από δύσκολη θέση θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα σταματήσει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πατσιογιώργου.

Μετά από 3’ στην σέντρα του Τελέν ο Κονδύλης θα πιάσει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα άουτ, πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου. Εδώ δόθηκε λάθος κόρνερ.

Λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και συγκεκριμένα στο 29’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0.

Ο Γ. Τζατζανάς από πλάγια δεξιά (κάτι σαν κόρνερ) θα εκτελέσει απ’ ευθείας το φάουλ, η μπάλα θα περάσει από αμυντικούς και επιθετικούς θα βρει στο δοκάρι του Παπαδόπουλου και θα καταλήξει στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του.

Το πρώτο μισό του αγώνα θα ολοκληρωθεί με μια χαμένη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους», αφού το μακρινό, δυνατό σουτ του Καράι στο 43’, αναγκάζει τον Πατσιογιώργο σε σπουδαία επέμβαση, διώχνοντας με γροθιές την μπάλα σε κόρνερ.

Έτσι, θα ολοκληρωθεί το ημίχρονο και τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ 1-0.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αρκετά, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν αγωνιστικά, αλλά φάσεις έβγαιναν δύσκολα από τους επιθετικούς των δύο ομάδων.

Στο 48’ ο Παπαδόπουλος θα κρατήσει ζωντανή την ομάδα του στο παιχνίδι με μια μεγάλη επέμβαση.

Συγκεκριμένα, ο Κονδύλης θα βγει στην κόντρα και μόνος προ του τερματοφύλακα του Παλληξουριακού θα κάνει το πλασέ, όμως ο Παπαδόπουλος θα σώσει αποκρούοντας τελικά την μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν κοντά στην ισοφάριση στο 73’ όταν ο Ευστρατιάδης θα κερδίσει την μπάλα από το λάθος του Σούρμπη, θα κάνει το σουτ για να αποκρούσει όμως ο Πατσιογιώργος και να διατηρήσει το 1-0.

Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 77’ με τον Cameron, μετά την πάσα του Καψάσκη, απέναντι από τον Παπαδόπουλο να πλασάρει και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Παλληξουριακού.

Στο 85’ η ομάδα της Κεφαλονιάς θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1 με κοντινό σουτ στον ουρανό των διχτύων του Πατσιογιώργου, μέσα από την περιοχή του Δ. Βιτωράτου και θα “παγώσει” τους αντιπάλους της.

Στο 89’ η Ζάκυνθος θα σταθεί άτυχη, αφού η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι του Παπαδόπουλου, μετά από κεφαλιά.

Όμως, στις καθυστερήσεις θα φανούν πιο τυχεροί, αφού στο 90+7’ θα πετύχουν το «χρυσό» γκολ και θα πάρουν μια νίκη μισό πρωτάθλημα με σκορ 2-1 γλιτώνοντας παράλληλα το “έμφραγμα”.

Ο Τζατζανάς εκτελεί το φάουλ ψηλοκρεμαστά, λίγο κάτω από την σέντρα, φέρνει την μπάλα στην περιοχή και ο Σούρμπης από τη μικρή περιοχή, αφού εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια, με σουτ θα την στείλει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, δίνοντας έναυσμα για τρελά πανηγύρια.

Κρίμα για την «ερυθρόλευκη» ομάδα του Ηλία Ζερβού που σε ένα ακόμη παιχνίδι το αποτέλεσμα του κρίθηκε στο γκολ και στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής ο κ. Β. Τσούκαλης με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Καραμέρο και Δημ. Κόρδα από την Ηλεία.

Οι συνθέσεις

Α.Π.Σ. Ζάκυνθος:(Ν. Μαρίνος), Πατσιογιώργος, Τελέν (70’ Σπίρι), Τζατζανάς, Καλλιβωκάς, Κούνια, Σούρμπης, Τραγούδας (90+2’ Παναγιωτόπουλος), Κονογκάγια, Κακολύρης (70’ Κολεύρης), Κονδύλης (65’ Μ. Καψάσκης), Cameron.

Α.Ο. Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Παπαδόπουλος, Πολυδωράτος (46’ Μουρελάτος Χ.), Νεστερένκο, Λουλούδας, Λυκούδης (58’ Βιτωράτος), Πολλάκης (74’ Κυριλλίδης), Ευστρατιάδης, Καράι, Κουκοβίνος, Ignat, Xατζιάι (58’ Γασπαρής).

(sportsthea)

(video: imerazante)