Συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου με αντιδήμαρχους Διαποντίων Nήσων

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου 2015 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τους αντιδημάρχους από τα Διαπόντια Νησιά: Μαθρακίου Νόνη Μάστορα, Ερείκουσας Ανδρέα Γουλή και Oθωνών Θεόδωρο Λουκανάρη.

Oι τρεις αντιδήμαρχοι ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη την στήριξή του προκειμένου να υπάρξει γρήγορη και απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αφορούν στην ανάδειξη των μονοπατιών και την ανάπλαση των δημοσίων χώρων των Διαποντίων Νήσων. O Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος δεσμεύτηκε για την στήριξή του στα έργα:

• «Βελτίωση προσπελασιμότητας και ανάδειξης κοινοχρήστων χώρων οικισμών και μονοπατιών Μαθρακίου στην Κέρκυρα», προϋπολογισμού 530.000 ευρώ
• «Βελτίωση προσπελασιμότητας και ανάδειξης κοινοχρήστων χώρων οικισμών, μονοπατιών και σημείων ενδιαφέροντος Oθωνών Κέρκυρας», προϋπολογισμού 878.000 ευρώ και
• «Βελτίωση προσπελασιμότητας και ανάδειξης κοινοχρήστων χώρων οικισμών, μονοπατιών και σημείων ενδιαφέροντος Ερείκουσας στην Κέρκυρα» προϋπολογισμού 676.000 ευρώ.

Αναφορικά με την Ερείκουσα, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή του λιμανιού και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, αν όλα πάνε καλά, να δημοπρατηθεί το έργο εντός του 2015.

Σχετικά με τους Oθωνούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το λιμάνι και υπάρχουν εκκρεμότητες κατατέθηκε το αίτημα να λειτουργήσει το μικρό λιμάνι ενώ και για το λιμάνι Μαθρακίου εκφράστηκαν ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί από την μη απομάκρυνση των φυκιών την φετινή περίοδο, με συνέπεια να δημιουργηθούν δυσχέρειες και προβλήματα.

Καθώς τη διαχείριση των λιμένων αυτών έχει ο OΛΚΕ, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος πρότεινε και έγινε αποδεκτό να διεξαχθεί συνάντηση με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, του OΛΚΕ και των τριών αντιδημάρχων των Διαποντίων Νησιών, ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα των λιμανιών των μικρών νησιών και να δοθεί ριζική λύση.