Συνάντηση Ρόδης με τη πρέσβη του Βελγίου

Ευρύ φάσμα θεμάτων υπήρξε προς συζήτηση στη συνάντηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με την Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα Ρόδης Κράτσα.

Στο γραφείο της, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις Αλυκές Ποταμού, στην Κέρκυρα, υποδέχθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, την Πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα, Françoise Gustin συνοδευόμενη από την Επίτιμη Πρόξενο στην Κέρκυρα, Ισαβέλλα Εμμανουηλίδου, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022.

Η Περιφερειάρχης αντάλλαξε σκέψεις με την Πρέσβη για την ενεργειακή κρίση και την παράταση της πανδημίας Covid19 και τα προβλήματα που δημιουργεί στην οικονομία των ευρωπαϊκών χωρών, την κινητικότητα των πολιτών και κυρίως τον τουρισμό.

Συζήτησαν επίσης για τις δυνατότητες συνεργασιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με Περιφέρειες του Βελγίου σε θέματα πολιτισμού, παιδείας και οπτικοακουστικών παραγωγών.

Η συζήτηση συνεχίστηκε στα θέματα της Μέσης Ανατολής ανταλλάσσοντας απόψεις για τη σημερινή κατάσταση σε κρίσιμες περιοχές γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, καθώς η Françoise Gustin υπήρξε Πρέσβης, τόσο στον Λίβανο, όσο και στη Συρία, ενώ η Περιφερειάρχης έχει ασχοληθεί επί μακρόν με τις σχέσεις της Ευρώπης με τις χώρες αυτές ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου προσέφερε στην Πρέσβη του Βελγίου το φουλάρι με τα χρώματα του Ιονίου.