Συνάντηση του βουλευτή Παναγή Καππάτου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για το έργο του καθαρισμού του λιμένα Αγίας Ευφημίας, είχε ο βουλευτής Παναγής Καππάτος.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής αναφέρει τα εξής:

Σήμερα συναντήθηκα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Της συνάντησης με τον κ. Υπουργό προηγήθηκε συνεργασία με την Γενική Γραμματέα κ. Καλογήρου, όπου συζητήσαμε θέματα νησιωτικής πολιτικής.Συζητήσαμε για τις προϋποθέσεις προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού, ένα κοινό πρόβλημα της νησιωτικής Ελλάδας.Η κ. Καλογήρου μου μετάφερε την εικόνα που έχει σχηματίσει από επαφές που έχει με όλους τους βουλευτές νησιωτικών περιοχών.Επίσης συζητήσαμε το αίτημα του Δήμου Ιθάκης για ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης για την υδροδότηση του νότιου τμήματος του νησιού (Βαθύ και Περαχώρι).Συμφωνήσαμε να αναζητήσουμε τρόπους υλοποίησης αυτής της παρέμβασης σε συνεργασία με το Δήμο Ιθάκης.

Στη συνέχεια είχα συνεργασία με τον κ. Υπουργό και την κ. Γενική Γραμματέα.Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το αίτημα που έχει υποβάλλει ο Δήμος Σάμης για τη χρηματοδότηση του καθαρισμού του πυθμένα του λιμανιού της Αγίας Ευφημίας με 1.000.000 ευρώ.Ο Υπουργός αποδέχθηκε την αναγκαιότητα του έργου και για αυτό το λόγο θα ζητήσει τη χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποτελεί ένα αναβαθμισμένο θεσμικά οργανισμό με κρίσιμες αρμοδιότητες για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υπουργό για την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Σάμης για την Αγία Ευφημία.Ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση με 1.600.000 ευρώ της μελέτης του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στη λεκάνη απορροής Πυλάρου.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης