Συνεργασία πολιτών και Υπηρεσιών

ΠΡΙΝ ΑΠΟ αρκετό καιρό …γκρίνιαξα λιγάκι για ένα πρόβλημα μειωμένης – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΉΣ -ρύθμισης στην διαδοχή-αλλαγή προτεραιότητας διέλευσης στα φανάρια του ΠΕΤΡΙΑ . Επειδή μου αρέσει να παρακολουθώ την κάθε περίπτωση που πέφτει στην αντίληψη μου , αλλά και να αναφέρω την θετική αντιμετώπιση τους , με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα ότι το πρόβλημα ρυθμίστηκε!

Έτσι όταν θα κατεβαίνουμε προς το Αργοστόλι απ΄την κεντρική και δυτική Κεφαλονιά , δεν θα φοβόμαστε να ξεκινάμε νόμιμα με πράσινο , μην τυχόν και οι τελευταίοι του Κούταβου και του Δράπανου βρεθούν απέναντί μας ….με κίνδυνο μικρά και μεγάλα ατυχήματα .

Με την ευκαιρία αυτή έμαθα και σε κάποια σημεία είδα , ότι έχει γίνει μια πολύ σημαντική παρέμβαση και σε άλλα σημεία – κόμβους του νησιού , που θα βελτιώσουν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων . Παράδειγμα η φωταγώγηση του κόμβου στους Ατσουπάδες , διασταύρωση προς Εληό – Σκάλα  και οι φωτεινοί προειδοποιητικοί σημαντήρες (Αστραπές) σε σημαντικές διασταυρώσεις στο οδικό μας δίκτυο .

Μπράβο λοιπόν στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ. Κεφαλονιάς για την αντιμετώπιση του προβλήματος , αλλά και για την ουσιαστική παρέμβαση στο κυκλοφοριακό του νησιού .

Η ικανοποίησή μου είναι μεγαλύτερη γιατί είναι δεύτερη φορά που με την Υπηρεσία αυτή αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα .

Πριν από χρόνια , υπήρχε μεγάλο πρόβλημα , κατεβαίνοντας προς τα φανάρια του Πετρία , και τα αυτοκίνητα , καθώς διασταυρόνονταν , κινδύνευαν να πέσουν κάτω στο λιοστάσι , και αρκετά είχαν πέσει!!!! .

Και τότε σε παρέμβαση που έκανα , η Υπηρεσία ενήργησε και τοποθετήθηκαν προοστατευτικές μπάρες στο σημείο , και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με ασφάλεια.

Από αυτές τις εμπειρίες και άλλες που είχα με άλλες υπηρεσίες Περιφερειακές και Δημοτικές , νομίζω ότι η επικοινωνία των πολιτών με τις Υπηρεσίες , θα πρέπει να διευκολυνθεί , με κάποιο τρόπο ( ίσως με κάποια ειδικά τηλεφωνικά κέντρα ) , ώστε να μπορούν να αναφέρουν προβλήματα , ακόμη και προτάσεις διευκολύνοντας τις Υπηρεσίες να ενημερώνονται και να αντιμετωπίζουν μικρά και μεγάλα προβλήματα .

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!

ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ