ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ληξουρίου-Παλικής: Συναντήσεις για τα τοπικά θέματα

Από την Οργάνωση Μελών Ληξουρίου Παλικής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Κυριακή 12/6/2022 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ληξουρίου-Παλικής   βρέθηκε σε ΡΙΦΙ-ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ-ΜΟΝΟΠΩΛΑΤΑ σε συναντήσεις με τους προέδρους των κοινοτήτων Άρη Γαβριελάτο, Νικόλα Ζαφειράτο, Χρήστο Θεοδωράτο και κατοίκους. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι: Αφροδίτη Θεοπεφτατου, Θόδωρος Γαλιατσάτος, Νικόλας Φαραντούρης, Σπυρος Γαλιατσάτος και ο γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Ποταμιάνος-Παγώνης

Έγιναν ουσιαστικές συζητήσεις επί των τοπικών θεμάτων και της γενικής πολιτικής κατάστασης.

Η γενική εικόνα είναι ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για την υποχρηματοδότηση των κοινοτήτων και την εκ νέου υποβάθμιση τους με τον τρόπο εκλογής των προέδρων που προβλέπει ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση της σημερινής κυβέρνησης. Έντονη η δυσαρέσκεια για τις καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των απλών προβλημάτων των χωριών αλλά και για τα  χρόνια προβλήματα των υποδομών, της εκπαίδευσης, της υγείας. Μεγάλο θέμα η λειτουργία του Μαντζαβινατειου Νοσοκομείου ,η στελέχωση του με ιατρικό προσωπικό και η απαράδεκτη κατάσταση με την επισκευή του, που έχει δημιουργηθεί από την επαναφορά του ανύπαρκτου εργολάβου, που παρόλο  οι υπηρεσίες τον κήρυξαν έκπτωτο ο υπουργός υποδομών κ. Καραμανλής τον επανέφερε δίνοντας του την δυνατότητα να ‘βγαίνει και από πάνω’.

Διάχυτη ήταν η αγανάκτηση για το κύμα της ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά και συρρικνώνει συντάξεις και εισοδήματα.

Η εξόρμηση έκλεισε με κρασί και την εξαιρετική κουζίνα των Χρήστου και Σπύρου Θεοδωρατου στα Μονοπωλατα, την κιθάρα της Βίκυς Φωκά  και την ‘SANTA LUCIA, από τον χαρισματικό Ληξουριώτη Σπύρο Σταθάτο.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετάσχοντες σε αυτήν την πλούσια από όλες τις απόψεις, εκδήλωση. 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ-ΠΑΛΙΚΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ