Τα Ιόνια Νησιά ο πλέον δημοφιλής προορισμός για τους Σέρβους

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε με περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ, στην 40η Διεθνή Εκθεση τουρισμού «IFT 2018», που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι το διάστημα 22-25 Φεβρουαρίου.

Ειδικά φέτος, ήταν τιμώμενη Χώρα η Ελλάδα και την έκθεση εγκαινίασαν η Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Ana Brnabic, o Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας κ. Rasim Ljiajic και η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά.

Η Π.Ι.Ν για πρώτη φορά εμφανίστηκε με σύγχρονο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό στη Σερβική γλώσσα, το οποίο έτυχε ανάλογης υποδοχής από το πολυπληθές κοινό.

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος με την υποστήριξη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων «FREEMENTAL COMMUNICATIONS» με το οποίο συνεργάζεται η ΠΙΝ στη Σερβία, έδωσε συνεντεύξεις σε μεγάλης εμβέλειας και ακροαματικότητας τηλεοπτικά κανάλια όπως το «PINK TV», το οποίο εκπέμπει και στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο κ.λπ., καθώς και στο κανάλι «BK/BKTV portal».

Επίσης παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας της Κέρκυρας κ. Βασίλειος Καββαδίας ο οποίος επίσης μίλησε στο «PINK TV», o πρόεδρος του AOCTA κ. Βασίλης Καλούδης, καθώς και ο κ. Γιάννης Λέσσης από την Π.Ε Κέρκυρας, ως υπεύθυνος του περιπτέρου.

H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις Βαλκανικές αγορές, των οποίων η πελατεία, εκτός από τις αεροπορικές πτήσεις, μας επισκέπτεται σε μεγάλο βαθμό και οδικώς, κάτι στο οποίο έχουν μεγάλη συμβολή οι νέοι αυτοκινητόδρομοι. Η φράση “πιο κοντά από ποτέ”, κυριαρχεί ανάμεσα στις συζητήσεις με το κοινό και τα ΜΜΕ.

Ετσι ικανοποιούνται στα Νησιά μας καταλύματα σε περιοχές οι οποίες δεν είναι στα προγράμματα των Tour Operators (και όχι μόνον), αλλά ενισχύεται και η ακτοπλοΐα που συνδέει τα νησιά μας τόσο μεταξύ των, όσο και με τις απέναντι ακτές.

Μάλιστα στη Σερβία, με την οποία μας συνδέουν ισχυροί Ιστορικοί, Θρησκευτικοί και άλλοι δεσμοί, θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο εφέτος την προβολή της ΠΙΝ (όπως και πέρυσι), με πολυπρισματικές (Trivision) γιγαντοαφίσες στο Βελιγράδι (γέφυρα Ada), στην πόλη Νόβισαντ και στην πόλη Νίς, καθώς και άλλες δράσεις μέσω του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων που συνεργάζεται η Π.Ι.Ν στην Σερβία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και

Νησιωτικής Πολιτικής

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ κ. Σπύρος Γαλιατσάτος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο κανάλι «BK/BKTV portal»