Τηλεδιάσκεψη Φώφης με τους 4 δημάρχους του Νομού μας

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Με πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής είχε στις 11/5 τηλεδιάσκεψη και συνεργασία η πρόεδρος κα Φώφη Γεννηματά με τους δημάρχους Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης.

Αντικείμενο οι διατάξεις του νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ειδικότερα το άρθρο 93 αυτού που αφορά τη Σύσταση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων στα Ιόνια Νησιά.

Η κα Γεννηματά αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής να μην ψηφιστεί το άρθρο 93 για τα Ιόνια Νησιά και ειδικότερα η Κεφαλονιά και Ιθάκη επαινώντας το μοντέλο διαχείρισης που έχουν τα δύο νησιά. Ενημέρωσε τους δημάρχους ότι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση έφερε τροπολογία της αρχικής διατύπωσης και ζήτησε να ενημερωθεί εάν τα δύο νησιά καλύπτονται από την τελική διάταξη και σε τι  ενέργειες προτίθενται να προβούν.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου αφού εν συντομία ενημέρωσε για την αιφνιδιαστική διαδικασία που επέβαλλε η κυβέρνηση και το υπουργείο, τα αποτελέσματα και ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης, Ιθάκης  και των  Διοικ. Συμβουλίου της ΠΕΔΙΝ και της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε «ότι η τελική διαμόρφωση του άρθρου ουδόλως ικανοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών μας και ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αναίρεσης του προσφεύγοντας Νομικά».

Με τις αναφορές του Δημάρχου Αργοστολίου συμφώνησαν και οι Δήμαρχοι Ληξουρίου Γιωργ. Κατσιβέλης, Σάμης Γερ. Νέτης-Μονιάς και Ιθάκης Διον. Στανίτσας.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων και την περαιτέρω ενημέρωση συνεργατών της κα Γεννηματά που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα αναλάβει τις εξής πρωτοβουλίες:

  1. Θα καταθέσει Ειδική Επερώτηση στη Βουλή μέσω της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας με σκοπό το θέμα να επανέλθει και να λάβει τη δέουσα δημοσιότητα,
  2. Θα καταθέσει Ειδική Τροπολογία στη Βουλή με αίτημα την Εξαίρεση της Κεφαλονιάς-Ιθάκης από τον Ενιαίο ΦΟΣΔΑ Ιονίων Νήσων,
  3. Θα ζητήσει να συμμετάσχει με εκπρόσωπό του στην προγραμματιζόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στο σύνολο του Νόμου, τον οποίο το Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε, και να ενημερωθεί εκτενέστερα.

Τέλος η κα Γεννηματά εξέφρασε την αντίθεσή της και την απογοήτευση της στο γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ενέκρινε τις  άστοχες επιλογές της κυβέρνησης. Εκτίμησε ότι εάν το Π.Σ. δεν συμφωνούσε θα ήταν δύσκολο το υπουργείο να επιμείνει.

Ο Δήμαρχος

Αργοστολίου

Θεόφιλος

Μιχαλάτος