Τι …Λωζάνη, τι Κοζάνη «έπαιξε» ο Γνήσιος!

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης

Στο τηλε-Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου την περασμένη Δευτέρα 16 του μήνα, όπως είναι γνωστό πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η απόφαση να καταδικαστεί το πραξικόπημα Κράτσα για την προσπάθεια υφαρπαγής της περιουσίας της Διαδημοτικής /ΕΔΑΚΙ με την απόφαση του νέου ΦΟΔΣΑ να πάρει σώνει και καλά το έργο των 7,5 εκατ. για τον ΧΥΤΥ στην Παλοστή που βρίσκεται λίγο πριν την δημοπράτησή του και να το δώσει στη ΔΙΑΔΥΜΑ της Κοζάνης και ταυτόχρονα εξουσιοδότησε το δήμαρχο Μιχαλάτο να διαφυλάξει και νομικά τα συμφέροντα του Δήμου.

Τρεις ημέρες μετά την απόφαση, με την υπογραφή του Αλέξανδρου Παρίση η παράταξή του «ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» έβγαλε ανακοίνωση, μία από τις ελάχιστες που έχει βγάλει στους 15 μήνες ως αντιπολίτευση, για να  …διαφοροποιηθεί από τη ΟΜΟΦΩΝΗ …απόφαση του Δ.Σ. και να δηλώσει πως «για μένα αποτελεί ανέξοδη “κοκορομαχία”» το ποιός θα δημοπρατήσει το έργο, ο Δήμος Αργοστολίου ή …η ΔΙΑΔΥΜΑ Κοζάνης!!!

«Τι Λωζάννη, τι Κοζάνη» δηλαδή για τον Παρίση, που έλεγε και το παλιό τραγούδι και δένει τώρα απόλυτα με τη μοναδική κολοτούμπα του! 

Είναι προφανές ότι κάποιος (ή κάποια) «τράβηξε το αυτί» του Γνήσιου και έκανε μια θεαματική κολοτούμπα που όμοια της δεν έχει κάνει σε όλη του την ιστορία!

Κρίμα!

Κρίμα γιατί ο Γνήσιος ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του απεμπόλησε τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς!

Στο παρασκήνιο, της καθόλα ανεπίτρεπτης δήλωσης του Γνήσιου, πολλά ακούγονται. 

Το σημαντικότερο όλων ότι έκανε την κυβίστηση μετά από τηλεφωνήματα που έπεσαν από Κέρκυρα και Μαξίμου μεριά!

Οι λεπτομέρειες για το πώς και το γιατί δεν έχουν σημασία.

Σημασία έχει ότι ο Γνήσιος δεν είδε σωστά το θέμα για την Κεφαλονιά και έδωσε δικαιώματα στο Μιχαλάτο και τους δικούς να λένε τα δικά τους!

Την ώρα που άρχισε να δηλώνει παρόν στο Δ.Σ. και να ξεκινάει μετά από ένα χρόνο απόλυτης αδράνειας την αντιπολίτευση τα έκανε όλα μαντάρα!

Κρίμα γιατί στο ίδιο Δ.Σ. ο Μιχαλάτος δέχθηκε ένα ισχυρό ράπισμα από το Νίκο Ανουσάκη και όλοι νόμιζαν πως δόθηκε το σύνθημα για μια αντιπολίτευση που θα αποδομήσει το Ολιγαρχικό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση οι συνεργάτες του Γνήσιου έχουν μείνει ΑΝΑΥΔΟΙ με την ανακοίνωση του τ. δημάρχου  και φυσικά έχουν βρεθεί εκτεθειμένοι.

Και αυτό γιατί, όπως ξεκάθαρα ακούστηκε στην τηλεδιάσκεψη, ο Παρίσης όχι μόνο ήταν παρών στη συζήτηση αλλά και πήρε το λόγο και μίλησε για το θέμα λέγοντας τι έκανε αυτός ως δήμαρχος για το έργο και μάλιστα δίχως να πει λέξη από αυτά που αναφέρει στην ανακοίνωσή του και πολύ περισσότερο ότι καταψηφίζει την απόφαση!

Από τους υπόλοιπους 6  παρόντες από την παράταξη του Γνήσιου μόνο ο Ανουσάκης και ο Παπαδάτος δήλωσαν ότι αποχωρούν (λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων όπως ακούγεται καθαρά να λέει ο  Ανουσάκης), ενώ από τους υπόλοιπους,  ο Πολλάτος έστειλε σύμφωνα με πληροφορίες επιστολή ότι αποχώρησε πριν το θέμα και οι τρεις εξ αυτών οι Κωνσταντάκης, Γ. Λυκούδης, Μενάγιας  δεν ακούστηκαν να λένε κάτι  ούτε έστειλαν επιστολή, που σημαίνει ότι παρέμειναν και ψήφισαν την απόφαση !!! 

Πάντως, όπως ακούστηκε κι όλας ως εκδοχή, ίσως να έχει και τα καλά της η κολοτούμπα Παρίση προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσο γίνεται γρηγορότερα στην ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ για τις επόμενες δημοτικές εκλογές σε τρία χρόνια!

Έτσι κι αλλιώς πολλοί είναι αυτοί που καταλογίζουν (και όχι άδικα εδώ που τα λέμε) του Γνήσιου ότι κάνει «βελούδινη» αντιπολίτευση στο Μιχαλάτο!

Η ανακοίνωση της Ισχυρής Κεφαλονιάς αναφέρει τα ακόλουθα:

Αργοστόλι, 19 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Η θέση μας για την αναβάθμιση του ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς  

Η παράταξη μου, ως δημοτική αρχή, οραματίσθηκε, σχεδίασε, μελέτησε και ενέταξε το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς που με την ολοκλήρωση του θα κατέτασσε το νησί μας σε υψηλότατο επίπεδο στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, επίπεδο που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο προηγμένες πόλεις και περιοχές της Ευρώπης. 

Δυστυχώς, οι εκλογές του 2019 δεν μας έδωσαν την δυνατότητα να το δημοπρατήσουμε εμείς ως δημοτική αρχή. Φυσικά, αρχική μας θέση ήταν το έργο να υλοποιηθεί από το δήμο Κεφαλονιάς και για αυτό άλλωστε σ’ αυτή την κατεύθυνση ξετυλίξαμε όλες τις διαδικασίες για την υλοποίηση του. Σήμερα και μετά την δημιουργία του νέου φορέα διαχείρισης αποβλήτων Ιονίων Νήσων που θέσπισε η πολιτεία και που έφθασε η στιγμή της δημοπράτησης του έργου, για μένα αποτελεί ανέξοδη “κοκορομαχία” ο φορέας της δημοπράτησης καθώς το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι αυτό αλλά η ολοκλήρωση του οράματος μας με την κατασκευή του έργου επωφελείς της κοινωνίας μας και του τόπου.

Αλέξανδρος Παρίσης 

Επικεφαλής «Ισχυρής Κεφαλονιάς»