Το αποτρόπαιον έγκλημα εναντίον της γλώσσης μας!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➙ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, στην σήμερα εορτάζουσαν ΑΙΩΝΙΑ, ΑΘΑΝΑΤΗ, μεγαλειώδη και ανεπανάληπτη Ελληνική Γλώσσα μας!

➙ΣΤΗΝ «Μητέρα των γλωσσών όλων»!

➙ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

➙ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ σοβαροί μελετητές και λάτρεις της Ελληνικής Γλώσσης μας! Της μίας και ενιαίας! Αυτής της γλώσσης την οποία «δικοί μας» ανερμήνευτοι εχθροί απαξιώνουν, προσπαθούν να ισοπεδώσουν, περιφρονούν, και με κάθε μέσο και τρόπον υποτιμούν και προσβάλλουν!

➙ΕΙΝΑΙ αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι  επιμένουν πως χρειαζόμαστε …την άδεια άλλων κρατών και λαών -συμπεριλαμβανομένων των ορκισμένων Μεγάλων Εχθρών μας- προκειμένου να διδάσκονται τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας την δοξασμένην Ιστορία μας,  ως αυτή ακριβώς έχει!

➙ΧΩΡΙΣ επώδυνες, προδοτικές και εξευτελιστικές για το Έθνος μας, για όλους μας, υποχωρήσεις, παραχωρήσεις και παραχαράξεις!!!

➙ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΟΜΙΛΟΥΜΕ αδιάλειπτα, επί χιλιάδες χρόνια!

➙ΓΙΑΤΙ αυτή είναι η απόλυτη συνέχεια της μεγαλειώδους Αρχαίας γλώσσης μας, η γλώσσα η οποία, με τον πλούτον της, και με την σαφέστατα αποδεδειγμένην, τέτοιαν απίστευτη διαχρονικότητά της, έχει καταπλήξει, έχει ενθουσιάσει, τον πληθυσμόν του Πλανήτου μας όλον!

➙ΧΙΛΙΑΔΕΣ λέξεις, της Αρχαιοελληνικής γλώσσης μας, χρησιμοποιούμε στην καθημερινήν επικοινωνία μας, είτε το γνωρίζουμε είτε όχι!

➙ΟΛΑ τα Κράτη του Πλανήτου μας, οι λαοί όλοι,  κλείνουν ευλαβικά το γόνυ προ του μεγαλείου της, και τα περισσότερα την διδάσκουν ΣΩΣΤΑ στις Νέες και στους Νέους τους!

➙ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ …ΕΜΑΣ, οι οποίοι -ειδικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες- σταδιακά και ανυποχώρητα, με κάθε μέσον, την καταστρέφουμε! Την αλλοιώνουμε! Την «ισοπεδώνουμε»!

➙«ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ είμαι» μου λέει ο Νέος, όταν τον ρώτησα πόσων ετών είναι!

➙«ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΙ» χρόνια, τα… «θέλει» ο τηλεοπτικός Παρουσιαστής, ο Επιστήμων, ο Υπουργός, ο Εργάτης, ο μαθητής!

➙ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ, βαρέθηκα να τα ακούω, ως απλός ηλικιωμένος Έλληνας Πολίτης -απλά τιμών ό,τι και όσα της γλώσσης μας έμαθα(και ακόμα …ενθυμούμαι),στο αλησμόνητον εξατάξιο Γυμνάσιο στο οποίον μαθήτευσα προ …αμνημονεύτων χρόνων- απόφευκτα και αδιαμφισβήτητα «ζαλισμένος», από την δυσερμήνευτη γλωσσική μας «επανάσταση», την τέτοια «πρόοδο», την γενικότερη γλωσσική μας ακαταστασία!

➙ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ τουλάχιστον γελοίον από μέρους μας, αν αυτό το αποτρόπαιον έγκλημα εναντίον της γλώσσης μας συνεχίζουμε να το ορίζουμε ως …επιβεβλημένη απλοποίησή της!!!