Το γήπεδο των Διλινάτων είναι προσωπικό όραμα του Κ. Βαρτελάτου

Ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. Αργοστολίου Νίκο Βαλλιανάτο:

Κύριε Πρόεδρε

Για λόγους προσωπικούς αδυνατώ να παρευρεθώ στη σημερινή 19η συνεδρίαση του ΔΣ.

Για το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Έγκριση της αριθμ. 13/2022 απόφασης Κοινότητας Διλινάτων σχετικά με την Ονοματοδοσία του Γηπέδου Διλινάτων» ζητώ να διαβαστεί και να καταχωρηθεί στα πρακτικά η παρακάτω δήλωσή μου:

Η απόφαση της Κοινότητας Διλινάτων να δοθεί το όνομα του Κώστα Βαρτελάτου στο Γήπεδο Διλινάτων αποτελεί την αναγνώριση της προσφοράς του αξέχαστου φίλου και συνεργάτη στο χωριό του τα Διλινάτα και γενικότερα στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο της Κεφαλονιάς.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Κοινότητας Τάσο Τζωρτζάτο που έκανε την πρόταση και στα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου που την αποδέχθηκαν.

Ο Κώστας ήταν ένας δημιουργικός συνεργάτης στην Δημαρχιακή μου θητεία και τα οκτώ χρόνια της παρουσίας του στην τοπική αυτοδιοίκηση 1999- 2006 με τα δύο εξ αυτών 2003-2004 ως αντιδήμαρχος.

Η αγάπη του για τα Διλινάτα ήταν καταλύτης για το πλήθος των αναπτυξιακών έργων στο χωριό του που έγιναν εκείνη την περίοδο πάντα συνεργαζόμενος άψογα με τον τότε πρόεδρο και δημοτικό σύμβουλο Αλέκο Κουνάδη και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.

Το γήπεδο των Διλινάτων είναι ένα  προσωπικό του όραμα – γι’ αυτό και δίκαια θα φέρει από εδώ και στο εξής το όνομά του –με τη στήριξη και τη βοήθεια της οικογένειας Βαρτελάτου με αλησμόνητη την εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο των Διλινάτων για την κατασκευή του Γηπέδου και τη συγκίνηση που είχε.

Αξίζει τέλος να αναφέρω ότι και η αγροτική οδός στα Μαντράκια που αποτελεί την πρόσβαση προς το γήπεδο ήταν επίσης ιδέα του Κώστα και κατασκευάστηκε επίσης με την πολύτιμη βοήθεια του Αλέκου (Κουνάδη) και του Τοπικού Συμβουλίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα έργα στα Διλινάτα που υλοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΟΡΤΕΣ