Το Ληξούρι στο «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση»

Μόλις 2,5 μίλια από το Αργοστόλι βρίσκεται το πανέμορφο Ληξούρι. Καθημερινά δρομολόγια με τα καράβια γίνονται “γέφυρα” των 2 πόλεων και τις κάνουν να απέχουν μόλις 20 λεπτά.

Φτάνοντας στο Ληξούρι μας υποδέχθηκε η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, που εδώ και 185 χρόνια πρωταγωνιστεί σε όλες τις εκδηλώσεις του νησιού.

Το Ληξούρι το προτιμούν οι τουρίστες για τις πανέμορφες και διάσημες παραλίες του, όπως την παραλία ΞΙ. Στο Ληξούρι υπάρχουν όμως και κάποιες πληγές που παραμένουν ανοιχτές μετά τους σεισμούς του 2014, έτσι επισκεφθήκαμε τις εργατικές κατοικίες, αλλά και το Λύκειο που τα παιδιά κάνουνε μάθημα ακόμα μέσα σε κοντέινερ.

Το Ληξούρι μας άφησε γλυκιά γεύση, αφού δεν γινόταν να φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε και να μάθουμε τα μυστικά της παραδοσιακής αμυγδαλόπιτας που φτιάχνει χρόνια η οικογένεια Μαυροειδή στην πλατεία του Ληξουρίου.

Να ευχαριστήσω θερμά τον Panagis Mavroidis για τη βοήθειά του και τον Andreas Stellatos και τον Vasilis Loukatos για τα πλάνα drone που θα δείτε στο γύρισμα.

Ληξούρι

Μόλις 2,5 μίλια από το Αργοστόλι βρίσκεται το πανέμορφο Ληξούρι. Καθημερινά δρομολόγια με τα καραβια γίνονται "γέφυρα" των 2 πόλεων και τις κάνουν να απέχουν μόλις 20 λεπτά. Φτάνοντας στο Ληξούρι μας υποδέχθηκε η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, που εδώ και 185 χρόνια πρωταγωνιστεί σε όλες τις εκδηλώσεις του νησιού. Το Ληξούρι το προτιμούν οι τουρίστες για τις πανέμορφες και διάσημες παραλίες του, όπως την παραλία ΞΙ. Στο Ληξούρι υπάρχουν όμως και κάποιες πληγές που παραμένουν ανοιχτές μετά τους σεισμούς του 2014, έτσι επισκεφθήκαμε τις εργατικές κατοικίες, αλλά και το Λύκειο που τα παιδιά κάνουνε μάθημα ακόμα μέσα σε κοντέινερ. Το Ληξούρι μας άφησε γλυκιά γεύση, αφού δεν γινόταν να φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε και να μάθουμε τα μυστικά της παραδοσιακής αμυγδαλόπιτας που φτιάχνει χρόνια η οικογένεια Μαυροειδή στην πλατεία του Ληξουρίου. Να ευχαριστήσω θερμά τον Panagis Mavroidis για τη βοήθειά του και τον Andreas Stellatos και τον Vasilis Loukatos για τα πλάνα drone που θα δείτε στο γύρισμα. #skmanesis #alphatv

Δημοσιεύτηκε από Σαββατοκύριακο με το Μάνεση στις Κυριακή, 26 Μαΐου 2019