Το Μνημόνιο απέχει απ΄την ιδεολογία μας, αλλά προέχει η ελληνική κοινωνία,  λέει η βουλευτής Aφροδίτη Θεοεφτάτου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε χθες η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στα γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στο Αργοστόλι, κάνοντας έναν απολογισμό του 2015 για το Κυβερνητικό της έργο και μιλώντας για τους στόχους για το 2016.

Η κ. Θεοπεφτάτου, αρχικά μίλησε για την νέα της θέση ως γραμματέας στην Κοινοβουλευτική Oμάδα του συριζα, την οποία κατέχει με ομόφωνη απόφαση των βουλευτών του κόμματός της, χαρακτηρίζοντάς την θέση τιμής και ευθύνης,

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2015, όπου η κ. Θεοπεφτάτου τόνισε ότι «και στις τρεις επικυρώθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ελληνικό λαό».
Η κ. Θεοπεφτάτου επεσήμανε ότι το μνημόνιο και η τήρηση των προαπαιτούμενων μέτρων απέχει από την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο προέχει η vinieta-egxromiελληνική κοινωνία. Καθώς επίσης δεν δίστασε να αναφερθεί στο μεγάλο πολιτικό, αλλά και προσωπικό κόστος, με την υπογραφή του Μνημονίου.

Oπως ανέφερε η κ. Θεοπεφτάτου, «στόχος του νέου προϋπολογισμού αποτελεί η ανάσχεση της ύφεσης, ενώ αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στους τομείς της Υγείας, των δημοσίων επενδύσεων και στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης για την ανακούφιση των αδυνάτων».

Oσον αφορά τα τοπικά θέματα, η βουλευτής έκανε ειδική μνεία στα εξής δύο ζητήματα: 1) Η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων, καθώς και την επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι σεισμοί και 2) Η θεσμοθέτηση νησιώτικου χαρακτήρα των νησιών του Ιονίου, όπως και στα νησιά του Αιγαίου, ειδικότερα σε θέματα Υγείας και Παιδείας.

Στο πλευρό της βουλευτού ήταν και το μέλος της Νομαρχιακής του συριζα κ. Σπύρος Παγώνης, ο οποίος μίλησε για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά, που προέκυψε μετά τις αποχωρήσεις μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής. O κ. Παγώνης αναφέρθηκε στη νέα προσωρινή σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ τον Μάρτιο, όπως είπε, θα γίνουν και οι εκλογές για τον ορισμό των νέων συντονιστικών οργάνων.