Το πολιτικό «φτιασίδωμα» της πραγματικότητας από τον κύριο Καππάτο

Από το τοπικό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο τοπικός Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Παναγής Καππάτος με χθεσινό δελτίο τύπου πανηγυρίζει για την – προαποφασισμένη από τους δανειστές το 2019 – έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία. Οι διθυραμβικές αναφορές του κ. Καππάτου περί ισχυρής ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας, αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού και περί δήθεν τριετίας (2019 – 2022) πυξίδας… έχουν αποκλειστικό στόχο να στήσουν ένα παραπλανητικό προεκλογικό αφήγημα.

Αντιθέτως, η καθημερινότητα που βιώνουμε οι Έλληνες πολίτες αλλά και η πραγματική κατάσταση της οικονομίας είναι εντελώς διαφορετικές.

►Με τον πληθωρισμό να τρέχει στο 11,3% και να είναι στους επτά υψηλότερους στην Ευρωζώνη.

►Με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην ΕΕ.

►Με τα υπερέσοδα του κράτους από τους έμμεσους φόρους να μην διοχετεύονται σε πολιτικές, που ανακουφίζουν αποτελεσματικά τους πιο ευάλωτους.

►Με τη διαρκή αναβολή της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που ενισχύει τους μεγάλους εισαγωγείς φυσικού αερίου.

►Με την άρνηση της Κυβέρνησης να μειώσει πρόσκαιρα τους φόρους σε καύσιμα, ενέργεια και βασικά καταναλωτικά αγαθά. 

►Με το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα να είναι το έβδομο χαμηλότερο στην ΕΕ.

►Με τη χώρα να διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο χρέους/ΑΕΠ στην Ευρώπη.

►Με την παραγωγική βάση να εξακολουθεί να είναι σαθρή, καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου εμπορευμάτων στο 1ο εξάμηνο 2022, η οποία είναι η υψηλότερη από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν τον αγώνα και την υπεύθυνη στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εν μέσω μιας ανέτοιμης Ευρώπης να γλιτώσει τη χώρα από το χείλος της χρεοκοπίας εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της διακυβέρνησης Καραμανλή. Καταστροφικά πεπραγμένα τα οποία συγκάλυψαν τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν οι αυταπάτες των Ζαππείων και της “κατάργησης των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο”, που οδήγησαν στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου.

Προφανώς επίσης, δε χωρούσε στο δελτίο τύπου του κ. Καππάτου, μία λέξη για την θεσμική εκτροπή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, για τη παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας, για την υπονόμευση κάθε έννοιας απορρήτου των επικοινωνιών από τη Μαξίμου Α.Ε., για τη διάβρωση δικαιωμάτων και αξιών στη χώρα μας, για τη τελευταία θέση που κατέχουμε στην ελευθερία του τύπου στην Ευρώπη.

Σήμερα, οι δημοκρατικοί πολίτες εμπιστεύονται και πάλι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής για λύσεις με κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Για να γίνει ξανά η Ελλάδα μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα που θα σέβεται τους θεσμούς και τη διάκριση των εξουσιών, που θα ξεφύγει από ένα αυταρχικό Πρωθυπουργικό μοντέλο διακυβέρνησης και θα δώσει ξανά στους πολίτες το δικαίωμα να διεκδικήσουν να ζουν με αξιοπρέπεια σε μια ευνομούμενη κοινωνία.