Το τσίκνισμα πήγε …σύννεφο στα Νησιά μας! Από το πρωϊ μέχρι αργά το βράδι οι συμπολίτες μας τσίκνισαν με την καρδιά τους

Tα νησιά μας το έριξαν χθες στο τσίκνισμα, παρά τις κατά διαστήματα βροχοπτώσεις!
Από το πρωϊ ο Εμπορικός Σύλλογος «Η Κράνη» έστησε ψησταριές στην Παραλία του Αργοστολίου και οι ψήστες βρέθηκαν στις επάλξεις!
Ετοίμασαν σουβλάκια, λουκάνικα και παντσέτες, κρασί και αναψυκτικά και κέρασαν όσους βρέθηκαν στην Παραλία!
Τα κρέατα προσέφεραν οι:  Κρεοπωλείο Αφοί Βινιεράτου,  Κρεοπωλείο Δημήτρη Γερολυμάτου ο «Λεωνίδας»,  Κρεοπωλείο Παναγή Βαρθολομάτου ο «Μπομπότης»,  Κρεοπωλείο Αφοί Δεληκωστόπουλοι,  Κρεοπωλείο η «Φάρμα του Κόντε»,  Κρεοπωλείο Αφοί Λουράντου,  Κρεοπωλείο Αφοί Σταμούλη,  Κρασί από τον Συνεταιρισμό της Ρομπόλας,  Αναψυκτικά και αναλώσιμα Παναγής Πανταζάτος market  Μπύρες και άλλα, super market Μαρινόπουλος & Bazaar, Μάκης Κεκάτος n Μουσική από τον Dj Μάκη Κλωνή.
Και στην Κεντρική Πλατεία
Επίσης, χθες το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία Βαλλιάνου, η ΚΕΔΗΚΕ με την χορηγία των επαγγελματιών της πόλης μας, πραγματοποίησε τσίκνισμα.
O Σύλλογος «Βάλσαμος» έφερε …τα καζάνια του και έφτιαξε τα παραδοσιακά ρυζόγαλα. Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς τα Χορευτικά Συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρανιάς «ο Μπάλλος», «Λύκειο των Ελληνίδων» Παράρτημα Αργοστολίου, Βαλσαμάτων «ο Βάλσαμος», «ΑΙΝOΣ» Βλαχάτων. ο Π.Σ. Πάστρας «Το Παλιόκαστρο» χορεύει τις παραδοσιακές Καντρίλιες.
Το έθιμο του τσικνίσταος, γιόρτασαν και πολλά σχολεία σε Αργοστόλι και χωριά, με πρωταγωνιστές τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.
Στο Ληξούρι γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη με τραγούδια του Γεράσιμου Ανδρεάτου και της Ειρήνης Ταμπάκη.
Επίσης, τσίκνισμα έγινε και σε άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς.
Στην Ιθάκη τσίκνησαν στην Κεντρική Πλατεία στο Βαθύ, στα Σταυρό, στο Κιόνι και σε όλα τα Σχολεία.
Και του χρόνου!

tsiknopempti-2016-12-768x512 tsiknopempti-2016-14-768x512 tsiknopempti-2016-16-768x512 tsiknopempti-2016-17-768x512 tsiknopempti-2016-768x512

(Φωτό e-kefalonia )