Τρόμος στο Βέλγιο. Πυροβολισμοί με 4 νεκρούς στη Λιέγη. Νεκροί ο δράστης, ένας περαστικός και δύο αστυνομικοί (Photos & Video)

Τέσσεις είναι οι νεκροί απο τους πυροβολισμούς στη Λιέγη στο Βέλγιο.

Η αστυνομία της Λιέγης επιβεβαίωσε πως ο άνδρας πυροβόλησε δύο αστυνομικούς στη λεωφόρο ντ’Αβρουά στη Λιέγη, σήμερα το πρωί, και στη συνέχεια έπεσε νεκρός.

Οι πρώτες αναφορές έγιναν από την ιστοσελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης RTBF (Radio Television Belge Grancophone).

Ο απολογισμός είναι βαρύς: εκτός από τον επιτιθέμενο, σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας διερχόμενος. Υπάρχουν επίσης δύο τραυματίες, σύμφωνα με την RTBF.

Προκρίνεται η τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης φώναζε Αλαχού Ακμπάρ τη στιγμή που εκτελούσε τους δύο αστυνομικούς.

Το βίντεο που ακολουθεί ανέβηκε στα social media λίγη ώρα μετά τη δολοφονία των δύο αστυνομικών.

Ο δράστης αφού πυροβόλησε τους αστυνομικούς κράτησε μία γυναίκα ως όμηρο (μια υπάλληλο του γυμνασίου Léonie de Waha) στον έκτο όροφο ενός κτιρίου, ίσως του σχολείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το καφέ μπροστά από το οποίο σημειώθηκαν τα γεγονότα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο περαστικός ήταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που έτυχε να περνάει από τη λεωφόρο Αβρουά στις 10 το πρωί (τοπική ώρα Βελγίου).

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα σοβαρό περιστατικό». «Παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης μαζί με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών» πρόσθεσε ο Βέλγος πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίθεση στη Λιέγη.


(iefimerida.gr)