Φεστιβάλ «Slap Back in the Face» στο Kιόνι για 4η συναπτή χρονιά εν χορδαίς και οργάνοις

“Πιστοί στο πνεύμα του Πυθαγόρα και στην πεποίθησή του πως “η μουσική ξυπνά στην καρδιά τον πόθο των ωραίων πράξεων”, για 4η συναπτή χρονιά διοργανώνεται εν χορδαίς και οργάνοις το Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης “Slap Back in the Face”, με απώτερο στόχο η μουσική να αποτελέσει εκ νέου έναυσμα για συνάντηση, ψυχαγωγία κι αισθητικές υπερβάσεις. Σε νέο ανοιχτό χώρο, στο Δημοτικό parking του παραδοσιακού χωριού Κιονίου, θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο του γνώριμου πλέον διημέρου, ο συγκερασμός του διαχρονικού με το σύγχρονο.
Στις 8/8 ο Βασίλης Λαγός και το Quinteto του αγκαλιάζουν την εξεγερτική κι εκρηκτική ποίηση του Γιώργου Δάγλα και μας τη μεταφέρουν μέσα σε ένα ηχητικό όχημα-αμάλγαμα αυτοσχεδιασμού, jazz και πειραματισμού, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στην δροσερή κι αρκούντως καλοκαιρινή προσωπική τραγουδοποιία της Kεφαλονίτισσας Εύας Λουκάτου, που με τη συνεισφορά της Σωτηρίας Σουσάνη θα μας ταξιδέψουν σε latin, μεσογειακά και tango μονοπάτια.

Το φινάλε της πρώτης μέρας θα οριστεί από την ιδιόρρυθμη μουσική αυθεντικότητα των Χειμερινών Κολυμβητών, που, σε σχεδόν πλήρη απαρτία, θα μας χαρίσουν στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ιθάκη μια μοναδική εμπειρία φημισμένου μουσικού αυθορμητισμού.
Στις 9/8 τα ηνία αναλαμβάνει η garage punk με ψυχεδελικά χαρακτηριστικά μπάντα των The Mongrelletes, που πέρα από τις συνθέσεις πρωτοτυπεί και στη σύνθεση (4 gals, 1 guy), για να συνεχίσει το κοινωνικοπολιτικά φορτισμένο κι ανατρεπτικό rock των αειθαλών Magic De Spell να αφυπνίζει συνειδήσεις και να κινητοποιεί. Το αφήλιο της έντασης θα συναντήσει ιδανικά η r’n’r έκφραση των The Last Drive, που θα ξετυλίξουν το ακουστικό και ενορχηστρωτικά απογυμνωμένο δισκογραφικό τους κουκούλι ως απόηχο ενός φεστιβάλ που ενστερνίζεται τόσο το εκκωφαντικό, όσο και το μειλίχιο.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το φεστιβάλ παρέχει δωρεάν είσοδο και ελεύθερη μετακίνηση των μουσικόφιλων από το Βαθύ στο χώρο διεξαγωγής του, παροχές που θα ήταν ανέφικτες αν δεν συμμετείχαν ενεργά ως συνδιοργανωτές ο Δήμος Ιθάκης,  και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σε αγαστή σύμπνοια με το Saristra Festival (5, 6 & 7/8) της Κεφαλονιάς και τους συντελεστές του, επιτυγχάνεται μια συνεργατική μουσικο-εικαστική πραγματικότητα που θέτει τα Ιόνια Νησιά στο επίκεντρο του καλοκαιρινού ενδιαφέροντος. Γιατί, αν μη τι άλλο, κι η μουσική ξυπνά από καρδιές που ποθούν ωραίες πράξεις και θρέφεται από τις τελευταίες…”