«Χρονιά ορόσημο» το 2021 …στην απραξία, τις απορρίψεις και την αναξιοπιστία!

ΜΠΟΡΕΙ να υποσχέθηκε ο ολιγάρχης Θεόφιλος στη μία και μοναδική συνέντευξη Tύπου της θητείας του, στις 12 Δεκεμβρίου 2019, ότι θα δίνει κάθε μήνα από μία (συνέντευξη Τύπου) και να μην τήρησε την υπόσχεσή του ούτε μία φορά στους 15 μήνες που ακολούθησαν, αλλά δεν είναι και η μοναδική αναξιοπιστία του… Αλλωστε κάθε εβδομάδα απαρέγκλιτα δίνει συνέντευξη σε κάποιο από τα Μέσα του, προφανώς για να αποφεύγει τις ενοχλητικές ερωτήσεις. 

Έτσι και αυτή την εβδομάδα. Θα σχολιάσουμε από εδώ την υπόσχεσή του πως «το 2021 θα είναι “χρονιά ορόσημο για το Δήμο Αργοστολίου” σε ό,τι αφορά τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις», πιστεύοντας ότι σε άλλες στήλες του «Η» θα σχολιαστούν τα άλλα μοναδικά του διαμάντια.

Κατ’ αρχήν, από το 2021 έχουν παρέλθει …τρεις μήνες! Άρα απομένουν εννιά μόνο μήνες.

Άρα η αναξιοπιστία του ανδρός, με το που έδωσε την υπόσχεση αφού το πρώτο τρίμηνο του 2021 πέρασε, όχι μόνο δίχως να χρηματοδοτηθεί ούτε ένα έργο, αλλά και με απορρίψεις προτάσεων!

Δύο συγκεκριμένα τα «στραπάτσα» του Δήμου Αργοστολίου.

Το πρώτο αφορά την πρόταση για την «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αργοστολίου» προϋπολογισμού 372.000 ευρώ στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που απορρίφθηκε μετ’ επαίνων, την ώρα που με το ίδιο ποσό εντασσόταν το αντίστοιχο έργο του Δήμου Ληξουρίου στις 10 Μαρτίου 2021!!!  

Βέβαια, δεν το βάζει κάτω ο Θεόφιλος και τις 30/3/2021 ενέκρινε στην Οικονομική Επιτροπή …νέα μελέτη για τα αδέσποτα, υψηλότερου μάλιστα προϋπολογισμού 416.824,56 ευρώ, ομολογώντας πλην σαφώς την ανεπάρκεια της πρώτης πρότασης που απορρίφθηκε!! 

Δώσε-δώσε, στο τέλος θα βαρεθούνε στο Υπουργείο και θα του εγκρίνουνε του Θεόφιλου μια πρόταση για τα αδέσποτα!

Το δεύτερο αφορά το έργο για το λεγόμενο «Πράσινο σημείο», το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από το 2018 την αλήστου μνήμης εποχή Παρίση με 1.500.000 ευρώ. Δύο χρόνια το έχει και το «λιβανίζει» το έργο ο Θεόφιλος και ούτε καν δεν το έχει δημοπρατήσει! 

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε στο τελευταίο Δ.Σ. ο Διονύσης Μινέτος, πάει …για να βγει (άγνωστο για ποιους  λόγους) από το πρόγραμμα !

Μάλιστα, την τελευταία του συνέντευξη ο Θεόφιλος προφανώς με άγνοια του τι λέει, ισχυρίστηκε σύμφωνα με τη ναυαρχίδα που το έκανε και τίτλο «Ας μας πουν πρώτα ο Νίκος Ανουσάκης και η Ισχυρή Κεφαλονιά τι έκαναν εννέα χρόνια που ήταν στην διοίκηση του Δήμου Κεφαλονιάς και τι άφησαν στη νέα Δημοτική Αρχή και μετά να κάνουν κριτική»!!!

Μάλιστα… Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»!

Υ.Γ.: Τελικά …κοιμάται και ξυπνάει ο Θεόφιλος με το φάντασμα Του Ανουσάκη στο προσκέφαλο του! Ίσως και γι’ αυτό λέει τη μία …σαπουνόφουσκα πίσω από την άλλη…