Όσο και αν καλλωπίζεις ένα σάπιο σύστημα σάπιο θα παραμείνει

Δυστυχώς για πολλοστή φορά η Ευρώπη περιμένει τους Αμερικανούς να την σώσουν, και συγχρόνως για πολλοστή φορά η πλεονεξία της Γερμανίας την καθιστά το πρόβλημα της Ευρώπης. Χρόνια οι Αμερικανοί την πιέζουν να μην εξαρτάται η ίδια αλλά και η Ευρώπη ενεργειακά από την Ρωσία, αλλά η Γερμανία ως είθισται κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι προς το δικό της συμφέρον. Και είναι η Γερμανία που vetoed κάθε φορά ώστε οι χώρες της ΕΕ να μην μπορούν να εφοδιάσουν με αμυντικό εξοπλισμό την Ουκρανία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τους Ρώσους. Και είναι η Γερμανία αυτή που εφοδιάζει την Τουρκία με έξι υποβρύχια ώστε να εξισορροπήσουν οι Τούρκοι την ελληνική υπεροπλία σε αυτόν τον αμυντικό τομέα. Όχι βέβαια ότι και κάποιοι άλλοι δήθεν σύμμαχοι μας -Ιταλοί, Ισπανοί- δεν πράττουν τα αντίστοιχα.

Δυστυχώς στις διεθνείς σχέσεις υπάρχουν μόνο συμφέροντα και όχι φιλίες. Έτσι δεν εκπλήττομαι καθόλου βλέποντας ότι Τουρκία και Ισραήλ επανα-προσεγγίζονται και οι φίλοι Αμερικανοί άλλαξαν στάση σχετικά με τον αγωγό east med για να εξευμενίσουν την Τουρκία. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι, το δίκαιο μιας χώρας είναι τόσο ισχυρό, όσο και η οικονομική αλλά κυρίως η στρατιωτική της ισχύ. Πάντως στη χώρα μας δε περιμέναμε τον πόλεμο της Ουκρανίας για να φορτώσουμε σε αυτόν όπως και στον Κορωνοϊό τα οικονομικά μας χάλια. Και είναι πράγματι λυπηρό να διαβάζει κανείς ότι το 31.5% των νέων μας, κάτω των 18 ετών, είναι φτωχά παιδιά όταν τα αντίστοιχα ποσοστά σε Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία είναι (11,5%),  (13,8%), (14,3%) αντιστοίχως. Κοντά σε αυτούς έχουμε και 1.000.000 ανέργους -κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό- εκ των οποίων το 67%  ζουν στα όρια της φτώχειας.

Έχουμε βέβαια και ένα τεράστιο αριθμό ασυνείδητων ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τους ανίκανους ελεγκτικούς μηχανι-σμούς,  φθάνουν στο σημείο ώστε το 53% εξ αυτών, δηλαδή 300.000 να δηλώνουν εισοδήματα κάτω των €5.000 ετησίως! Σε λίγο θα μας πουν ότι ζητιανεύουν στα φανάρια. Και επειδή όλοι αυτοί δεν ζητιανεύουν στα φανάρια, έρχεται το κράτος να αναπληρώσει ότι κλέβουν οι ασυνείδητοι συμπολίτες μας, απομυζώντας όλους τους έντιμους φορολογούμενους. Και δεν φθάνει μόνο αυτό στο αδηφάγο κράτος μας, αλλά ενώ το 2019 απασχολούσε 757.000 μόνιμους και έκτακτους υπαλλήλους, το 2021 έφθασε τους 804.000!!! Δηλαδή τους αύξησε κατά 6.2% αντί να τους μειώσει τουλάχιστον κατά 6.2%, όπου και από μόνη της αυτή η ενέργεια θα ήταν αρκετή για να καταργηθεί εντελώς ο ΕΝΦΙΑ.

Έχουμε ένα μίζερο και παράλογο κράτος, που «μισεί» τους ικανούς και ευσυνείδητους πολίτες. Έτσι, αν είχες την ατυχία να βρεθείς με μία μεγάλη μονοκατοικία που κληρονόμησες ή έκτισες με κόπους όταν είχες καλά εισοδήματα, αν ξεπερνά κάποια τετραγωνικά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι, σύμφωνα με τους αναθεωρηθέντες συντελεστές, μπορεί εύκολα να βρεθείς με ένα πόθεν έσχες άνω των €100.000 και ας αποδεικνύεις ότι τα πραγματικά σου εισοδήματα είναι μόλις €30.000! Εισπράττεις ενοίκιο από μία αποθήκη €1,000 το μήνα; Θα πληρώνεις €1500 ευρώ εφορία το χρόνο. Νοικιάζεις όμως συγχρόνως ένα σπίτι και πληρώνεις 1.000 ευρώ το μήνα δεν έχεις καμία απαλλαγή από την εφορία. Εισπράττεις ως φυσικό πρόσωπο ενοίκια άνω των €30.000 ετησίως θα πληρώνεις 45% εφορία! Εισπράττεις τα ίδια ενοίκια ως εταιρία; Θα πληρώνεις maximum 22% στην εφορία και λέω maximum γιατί ως εταιρία όλο και κάποιες ανύπαρκτες δαπάνες θα προκύψουν…! Απίστευτη παράνοια!

Σημείωση: Δυστυχώς, κράτος και επιχειρηματικότητα είναι και τα δύο τραγικά δομημένα. Αν δεν το παραδεχθούμε, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, και εμείς θα εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι ασπιρίνες αρκούν για να θεραπευτεί ο καρκινοπαθής. Δυστυχώς, όσο και αν καλλωπίζεις ένα σάπιο σύστημα σάπιο θα παραμείνει.