Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➙ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ των χιλιάδων στρατευμένων μας, αυτών ακριβώς που με το δάκτυλο στην σκανδάλη, ΤΩΡΑ, αυτήν την στιγμήν, όπως και κάθε δευτερόλεπτον του εικοσιτετραώρου, έμπρακτα μας υπενθυμίζουν και μας διαβεβαιώνουν, ότι είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν, με την ίδια την ζωήν τους αν έτσι ήθελε απαιτηθεί, την ακεραιότητα της φιλτάτης Πατρίδος μας!

➙ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ γνωρίζουν πολύ καλά, κάτι το οποίον, ΑΤΥΧΈΣΤΑΤΑ -με πόνον ψυχής το τονίζω- η Κοινωνία μας, και σε ένα όχι μικρό μέρος της, ελησμόνησε!

➙ΕΛΗΣΜΟΝΗΣΕ δηλαδή, ότι αυτή η λατρεμένη Εθνική μας ακεραιότητα, η γλυκύτατη ελευθερία μας, απαιτεί την αδιάλειπτη εγρήγορση, όχι μόνον των στρατευμένων μας, αλλά και ΟΛΩΝ μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να την απολαμβάνουμε!

➙ΓΙΑΤΙ είναι ΟΛΩΝ ΜΑΣ «ΥΠΟΘΕΣΗ», η ελευθερία μας! ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Άνευ κάποιας εξαίρεσης, ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

…………….

➙ΚΥΝΙΚΗ, αισχρή, απίστευτη πρόσφατη ομολογία, του αμετανόητου Τούρκου Υπουργού! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ: « Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ»!!!!!!

➙ΑΛΗΘΕΙΑ, πόσο πιο καθαρά, πόσο πιο «στεγνά», πόσο πιο στυγνά, πόσο πιο …τρελά, να μας «ξεδιπλώσουν» τις αρρωστημένες προθέσεις τους, οι γείτονες και …σύμμαχοί μας; ΠΟΣΟ;

➙ΝΕΑ ΕΔΑΦΗ διακαώς επιθυμούν οι άνθρωποι! Κατακτήσεις θέλουν! Σε λάφυρα ελπίζουν!

➙«ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ», απελπίζονται, αν δεν το επιτύχουν! Αυστηρότατα τους το υπαγορεύει η Ιστορία τους!(Ας την μελετήσουμε, επιτέλους! ΠΡΕΠΕΙ!).

➙ΚΑΙ ασφαλώς δεν έχουν κατά νουν άγριες εισβολές και λεηλασίες στο …Μονακό, στο …Βέλγιο, ή στο …Λουξεμβούργο!!!

Στην «σάρκα» της Πατρίδος μας αναφέρονται! ΕΔΩ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ!

…………….

➙ΚΑΙ εσύ μίλα τους για …Διεθνές Δίκαιον!!!

➙ΓΙΑ …σεβασμό, στην Εθνική σου Κυριαρχία!

➙ΓΙΑ διαύλους …επικοινωνίας μαζί τους, σε …κλίμα «αμοιβαίου σεβασμού»!

➙ΣΥΝΕΧΙΣΕ να ελπίζεις σε …κατεναυσμόν τους!

➙ΣΤΗΝ επικράτηση κάποιας …λογικής, στον ως άνω λειτουργούντα, μόνον και μόνιμα ΠΟΛΕΜΟΝ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ ΓΙΑ ΛΑΦΥΡΑ, έκπαλαι επιζητούντα, εγκέφαλόν τους!

➙ΣΥΝΕΧΙΣΕ να πιστεύεις ότι σκέπτονται …όπως εσύ σκέπτεσαι!(Τρομακτικόν, αδικαιολόγητον, τεράστιον ΛΑΘΟΣ!)

➙ΠΡΟΧΩΡΑ σε πανάκριβες καθημερινές «αναχαιτήσεις», των επί χρόνια παραβιαζόντων τον Εθνικόν Εναέριον Χώρον σου πάνοπλων πολεμικών τους σκαφών, και μην αναλογισθείς κάποτε ότι ΠΡΕΠΕΙ να του «κατεβάσεις» ένα, έστω ΕΝΑ μην επανδρωμένο κατασκοπευτικό του, ενώ πάνω από τα εδάφη σου! Παραδειγματικά-προειδοποιητικά και σωτήρια, αφού μόνον έτσι θα εμπεδώσει το γεγονός ότι δεν τον φοβάσαι, και ότι δεν μπορεί έτσι ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ, να σε απαξιώνει, να σε περιφρονεί, και να σε ζημιώνει επ’ άπειρον!

➙ΓΙΑΤΙ δεν αποφεύγεις την πολεμική σύγκρουση μαζί τους, με τέτοιες «στρατηγικές», αλλά, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, έτσι μόνον τους ενθαρρύνεις να τολμήσουν! Δυστυχώς!

➙ΠΙΣΤΕΥΕ ότι …θα καθίσεις στο τραπέζι τέτοιας συζήτησης μαζί τους, και ότι …δεν θα σηκωθείς από αυτό «γυμνός και ανάρβυλος» Εθνικά! ΜΟΝΟΣ, ΜΟΝΟ ΧΑΜΕΝΟΣ! ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, αφού μόνον εκείνοι θα διεκδικούν, από τα Εθνικά σου «Ιμάτια»!

➙ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΙ! Μήν το λησμονείς αυτό!

Για όνομα του Θεού, ΜΗ! Ούτε για μια στιγμή!

➙ΚΑΙ …συνέχισε, την προσπάθεια …εξεύρεσης «άκρης» μαζί τους!!!

➙ΕΝΩ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! ΜΙΑ:

➙ΟΣΟ σε βλέπουν να προετοιμάζεσαι πολύπλευρα και εντατικά, χωρίς φόβον κάποιον, προκειμένου να αντιμετωπίσεις τον παραλογισμόν τους, τόσον ο καταραμένος πόλεμος μαζί τους θα απομακρύνεται, και τόσο θα απολαμβάνουμε την ευλογημένην ειρήνην!

Επ’ αγαθώ, και των δύο λαών μας!

Αλλά και τόσο θα είμαστε βέβαιοι, ότι αν παρ’ ευχήν τολμήσουν ό,τι σφόδρα απευχόμεθα, θα πληρώσουν άμεσον και βαρύτατον τίμημα, πάραυτα επιστρέφοντες στα …ωά τους!

➙ΔΕΝ ΩΦΕΛΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ, οι καθημερινές ανακοινώσεις μας περί …υπεράσπισης της Εθνικής μας ακεραιότητος αν εκείνοι επιτεθούν, ενώ …χορεύουν …καντρίλιες, τα πάνοπλα πολεμικά τους σκάφη, πάνω από τα Εδάφη μας, ακόμα και από τα κατοικημένα τέτοια! ΔΕΝ …Μόνον γελοιοποιουμεθα διεθνώς, με παρόμοιες, αχρείαστες φλυαρίες!

➙ΝΑ προετοιμαζόμαστε! Εντατικά! Να το βλέπουν! ΝΑ ΤΟ ΝΙΩΘΟΥΝ! Αυτό αρκεί!

➙ΜΑΚΑΡΙ να αγοράζαμε …καραμέλες, αντί για καταραμένα όπλα!

➙ΜΑΚΑΡΙ να μην είχαμε τέτοιον γείτονα!

➙ΜΑΚΑΡΙ να μην είχαμε τέτοια και τόσο καταραμένη γειτνίαση μαζί του!

➙ΚΙ’ ΑΣ μην ενδίδουμε στις συνήθεις «λοξοδρομήσεις», από την ηλίου φαεινότερη, όντως σκληρότατη, Πραγματικότητα! ΤΕΤΟΙΕΣ μάλλον αθώες, ή και εκ του …εξόχως πονηρού, δυστυχώς!

➙ΟΠΩΣ και για παράδειγμα, το πολύ γνωστόν «colpo grosso», της δήθεν «αχρείαστης δαπάνης για εξοπλισμούς μας» αφού «οι Μεγάλοι, ούτως ή άλλως, θα αποφασίσουν για την μοίρα μας»!

➙ΕΠΕΙΔΗ, ουδέν αυτού ψευδέστερον και αντεθνικότερον! ΟΥΔΕΝ! ΑΦΟΥ οι ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ επιλογές, οι δικές μας Δυνάμεις, η δική μας επαρκής προετοιμασία, οι δικές μας θυσίες, οι δικές μας έγκαιρες αποφάσεις, και ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΟΛΩΝ η δική μας Ελληνική Ψυχή, πάντοτε και το Πρώτον, θα καθορίζουν την μοίρα μας!!!