Επιστολή «προς τους Δημότες Αργοστολίου και όχι μόνο», απευθύνει ο επιχειρηματίας της Επικοινωνίας Παύλος Παπαδάτος, εν όψει των προσεχών εκλογών, βουλευτικών και Αυτοδιοίκησης.

Ο Π. Παπαδάτος τονίζει στην επιστολή του ότι έχει ακούσει «ενθουσιώσεις εισηγήσεις και παροτρύνσεις στενών συνεργατών και φίλων, αλλά και πολλών συνδημοτών, για να θέσει υποψηφιότητα για το δημαρχιακό αξίωμα».

Και υπογραμμίζει:

«Την τελική απόφαση όμως θα την πάρω τις επόμενες μέρες, ώστε να είμαι σίγουρος ότι τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την “υποψήφια” δημοτική μας Παράταξη θα διακρίνονται για την λαϊκή αποδοχή τους, την δημιουργική φαντασία και την κατάρτισή τους».

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς: Δημότες Αργοστολίου και όχι μόνο!

Φίλες και φίλοι,

Πολλοί από εσάς με παροτρύνετε να θέσω υποψηφιότητα δημάρχου για τον δήμο του Αργοστολίου μας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να αφιερωθώ αποκλειστικά στην ανάδειξη και στην ανάπτυξη των μοναδικών αλλά δυστυχώς ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων του δήμου μας. Και τονίζω τη λέξη «αποκλειστικά», γιατί θεωρώ τουλάχιστον άδικο για τον δήμο μας να κάνει κάποιος συγχρόνως και τον δήμαρχο και τον επιχειρηματία ή να ασκεί συγχρόνως και κάποιο άλλο επάγγελμα, πόσο μάλλον αν χρησιμοποιεί επιπλέον τον δήμο ως εργαλείο επέκτασης των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, προσπαθώντας μάλιστα να ελέγχει ποικιλοτρόπως όλα τα επικοινωνιακά μέσα, ώστε να φιμώνει ακόμη και κάθε καλοπροαίρετη κριτική. (Αν αγαπάς τον δήμο σου και αισθάνεσαι σίγουρος, οφείλεις να ενθαρρύνεις την κριτική ώστε να διορθώνεις τα λάθη σου προς όφελος των δημοτών). 

Σε γενικές γραμμές είναι απολύτως αναγκαίο, αυτός που θα αναλάβει την τύχη του δήμου μας να έχει αποδείξει ότι διαθέτει τις γνώσεις, την εμπειρία, την επιστημονική κατάρτιση και την ικανότητα να εκπονήσει ένα αναπτυξιακό

Παύλος Παπαδάτος

στρατηγικό πρόγραμμα που θα συμβάλει στην ανάδειξη και στην αποτελμάτωση του δήμου μας, και όχι να σκοπεύει να αναδειχθεί ή να βιοποριστεί ο ίδιος μέσω του δήμου. Περιττό να ειπωθεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να διακρίνεται για την ικανότητά του να διατηρεί αγαστή συνεργασία με την περιφερειακή αρχή, αλλά και με τους υπόλοιπους δύο δήμους του νησιού μας, αποσκοπώντας στην οικονομία κλίμακας, και φυσικά να έχει τις ανάλογες προσβάσεις στην κεντρική κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος υποψήφιος δήμαρχος για τον τόπο μας, δεν το αποφασίζω ούτε εγώ, ούτε τα πολιτικά κόμματα. Αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των δημοτών, οι οποίοι γνωρίζουν την κοινωνική και επιτυχημένη ή όχι επαγγελματική διαδρομή, τις ικανότητες, αλλά και τις αξίες ή τους λόγους που ωθούν κάποιον να διεκδικήσει την δημοτική μας αρχή. (Αν κάποιος έχει αποτύχει στην δική του επαγγελματική ζωή, είναι δυνατό να του εμπιστευτούμε τις τύχες του δήμου μας);

Φίλες και φίλοι, έχω ακούσει τις ενθουσιώδεις εισηγήσεις και παροτρύνσεις στενών συνεργατών, φίλων, αλλά και πολλών συνδημοτών, να θέσω υποψηφιότητα για το δημαρχιακό αξίωμα και τους ευχαριστώ όλους. Την τελική μου όμως απόφαση θα την πάρω τις επόμενες ημέρες, καθότι θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι όλα τα πρόσωπα που θα ανακοινώσω και θα στελεχώσουν την «υποψήφια» δημοτική μας παράταξη θα διακρίνονται, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, για τη λαϊκή αποδοχή τους, τη δημιουργική φαντασία και την κατάρτισή τους, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές δημοτικές απαιτήσεις. Τα πρόσωπα αυτά θα είναι συγχρόνως ικανά να υλοποιήσουν το όραμα, και το πρόγραμμα που θέλουμε να εκπονήσουμε για την ανάπτυξη του δήμου μας, από τον εγκαταλελειμμένο πρωτογενή τομέα μέχρι έργα υποδομής και ανάπλασης, όχι μόνο του Αργοστολίου αλλά και των χωριών του δήμου μας, που δυστυχώς καθημερινά φθίνουν. Στην αντίθετη περίπτωση, είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε απλοί διαχειριστές της καθημερινής δημοτικής μιζέριας και με έναν δήμο χωρίς όνειρα και χωρίς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Από όλους εσάς εξαρτάται – όχι να ονειρευόμαστε – αλλά να έχουμε ένα καλύτερο δήμο και να είμαστε υπερήφανοι και για τον δήμαρχό μας που να μπορεί να ανταποκριθεί στην ιστορία, στην πολιτιστική κουλτούρα, αλλά και στις αναπτυξιακές ανάγκες του δήμου μας.

Το αξίζουμε εμείς.

Το αξίζουν τα χωριά μας.

Το αξίζει το Αργοστόλι μας.

Σημείωση.

Φίλες και φίλοι, χαίρομαι που φθάσατε έως εδώ και διαβάσατε όλη την επιστολή μου. Θα περιμένω όλους εσάς που συμφωνείτε μαζί μας και είστε έτοιμοι να συμβάλετε σε αυτή την αλλαγή, χωρίς εσάς δεν αλλάζει τίποτα, να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να συνεργαστούμε για να πάει μπροστά ο δήμος μας. Στείλτε επίσης και σε άλλες φίλες και φίλους αυτήν την επιστολή (Αν κάποιοι δεν με γνωρίζετε, απλά πληκτρολογήστε το όνομά μου στο google).