ΑΠΟΛΥΤΑ λογικές και εμπεριστατωμένες είναι οι προβλέψεις που έφερε στον «Η» ο Καζαμίας για το νέο έτος 2023 που ήδη διανύουμε.

Αφού σας ευχηθούμε και πάλι καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία, μπορείτε να τις διαβάσετε.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ να μπει καλά-καλά ο νέος χρόνος και ο ολιγάρχης δήμαρχος Θεόφιλος ανακοινώνει τη νέα μεγάλη του κωλοτούμπα. Ξεχνώντας τη «Πινακοθήκη Κεφαλλήνων Καλλιτεχνών» και το «Μουσείο Σκλάβου», μετατρέπει το «Μέγαρο» σε «Μουσείο Γεωργίου Μπονάνου», εις μνήμην του έτερου διάσημου Κεφλλονίτη γλύπτη.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΕΤΑ τη νέα εξαγγελία του Θεόφιλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, αποφασίζει τα γλυπτά Σκλάβου να παραμείνουν στο Γηροκομείο Αργοστολίου και να δημιουργηθεί εκεί το «Μουσείου Σκλάβου» σε ειδικό στέγαστρο.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο ΓΝΗΣΙΟΣ συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος του υποδεικνύει να πάει για περιφερειάρχης Ιονίων μετά την αποδοχή του απ’ όλους τους δημάρχους της Επτανήσου. Ο Γνήσιος αποδέχεται, ενώ η Ρόδη ανακοινώνει ότι θα κατέβει ως υποψήφια βουλευτής στη Ζάκυνθο.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ στη Χώρα οι βουλευτικές εκλογές τις οποίες ξανακερδίζει με απόλυτη αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πλην όμως στη μονοεδρική μας γίνεται η μεγάλη έκπληξη και εκλέγεται βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Γαλιατσάτος, κερδίζοντας «στο νήμα» τον Ναπολέοντα Μαραβέγια. Παράλληλα βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Νικόλας Φαραντούρης.

ΜΑΪΟΣ

ΜΕΤΑ την νίκη του ο Μητσοτάκης ορίζει τον Παύλο υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος ανακοινώνει αναθεωρήσεις στα Μουσεία Μπονάνου και Σκλάβου και άμεση χρηματοδότηση  αποκατάστασης του Ναυτικού Μουσείου Ιονίου στα Φάρσα, που αδελφοποιείται με το Ναυτικό Μουσείο Σαρδηνίας.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυριάκος Μητσοτάκης αναθεωρεί την απόφασή του για το λίφτινγκ στο δρόμο Αργοστολίου-Πόρου ως πολύπλοκου και δαπανηρού έργου και κατόπιν υπόδειξης του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού, ανακοινώνει υπόγεια οδική σήραγγα από Ταμπάκικα στο Λιμεναρχείο Τύπου Σαλαμίνας.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Η ΕΥΑ Καιλή βγαίνει με βραχιολάκι από τις φυλακές του Βεργίου και κλείνει παραμονή στα Διβαράτα, ώστε να κάνει τα μπάνια και την ηλιοθεραπεία της στον διάσημο Μύρτο, ενώ στο Αργοστόλι την υποδέχεται στην πολυτελή θαλαμηγό του ο Εμίρης του Κατάρ Αλ Θάνι. Κατόπιν γίνονται διαδηλώσεις στο Αργοστόλι με βασικό σύνθημα «Εύα απ’ το νησί μας φεύγα», οπότε ο Εμίρης τη φυγαδεύει στη Ντόχα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ληξουρίου Γίωργος Κατσιβέλης αποφασίζει να αντιστρέψει το άγαλμα του Ανδρέα Λασκαράτου, ώστε ο ποιητής να κοιτάζει στο Αργοστόλι καθώς ο τάφος του βρίσκεται στο Κοιμητήριο Δραπάνου και πρέπει να κοιτάει προς τα εκεί. Παράλληλα στο σπίτι του Λασκαράτου το αναδεικνύει σε «Πινακοθήκη Κεφαλλήνων Καλλιτεχνών», με κορυφαία μορφή την Ντιάνα Αντωνακάτου αφού ο Θεόφιλος άφησε στο δρόμο τους υπόλοιπους Κεφαλλήνες Καλλιτέχνες.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές στην Τουρκία ανακοινώνει ο πύραυλος Tayfan ξεπερνάει την Αθήνα και μπορεί να φτάσει μέχρι την Κεφαλονιά. Κατόπι αφού οι Τούρκοι καταλαβαίνουν ότι πετάει άλλη μια σαπουνόφουσκα και αναδεικνύουν στις εκλογές προεδρό του τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗΚΕΣ εκλογές! Ο Γνήσιος εκλέγεται περιφερειάρχης Ιονίων, ενώ ο Θεόφιλος καταποντίζεται και δήμαρχος Αργοστολίου ανακηρύσσεται ο Νίκος Ανουσάκης. Επανεκλέγεται Σταύρος Τραυλός, ενώ στο Ληξούρι βγαίνει δήμαρχος ο Βαγγέλης Λουκέρης και στη Σάμη Παντελής Αμούργης. Στην Ιθάκη ξαναβγαίνει ο ισόβιος δήμαρχος Διονύσης Στανίτσας.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΧΑΜΟΣ στις Αγορές Κεφαλονιάς και Ιθάκης από γερμανικό Όμιλο σούπερ μάρκετ, ο οποίος στήνει μεγάλα καταστήματα (Αργοστόλι, Ληξούρι, Σάμη, Βαθύ) και αγοράζει τους Βαρδιάνους για να κατασκευάσει αποθήκες τροφίμων επίπλων και παιχνιδιών.Ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ Σταύρος Σπαθής φέρνει στην Κεφαλονιά τον Άδωνι για να τσεκάρει αν ο Όμιλος πληροί τις μόνιμες προυποθέσεις και αν είναι συμβατό με το καλάθι της Νοικοκυράς.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

ΞΕΣΠΑΕΙ στην Ελλάδα χιονιάς ά λα ΗΠΑ με θερμοκρασία 30 και 40 υπό το μηδέν. Η Κεφαλονιά και το Θιάκη «παγώνουν», ενώ ο Καζαμίας «τη βγάζει» με σόμπα χαλαζία και ετοιμάζει τον Καζαμία του 2024 σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λεφάκη!


ΝΕΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΟΛΚΗΣ

Ο Θεόφιλος ανακαλύπτει ότι υπάρχει κι’ άλλος μεγάλος Κεφαλονίτης γλύπτης διεθνούς φήμης και βαφτίζει το «Μέγαρο» «Μουσείο Γεωργίου Μπονάνου» αντί «Μουσείο Γερασίμου Σκλάβου»!