Νέος σάλος ξέσπασε χθες, καθώς η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου δημιούργησε «προϋποθέσεις» ώστε να «καπαρώσει» τη θέση του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΚ ο κουμπάρος του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, Γεράσιμος Σιμωτάς, μετά την παραίτηση του γ. δ/ντή Γεράσιμου Γασπαρινάτου για προσωπικούς λόγους.

Πρόκειται για τον ίδιο κουμπάρο του δήμαρχου που είχε προσληφθεί θορυβωδώς πριν λίγο καιρό στην ΔΕΥΑΚ ως οικονομολόγος, αντί 18.000 Ε το χρόνο.

Ο νέος σάλος που ξέσπασε παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού:

1ον) Στα προσόντα του Γ. Σιμωτά συμπεριλαμβάνεται ως λόγος αξιολόγησης ο χρόνος πρόσληψηής του στη ΔΕΥΑΚ ως οικονομολόγου.

2ον) Εχει υποβάλλει αίτηση ως υποψήφιος για τη θέση του γ. δ/ντή στη ΔΕΥΑΚ ο Θόδωρος Ταμπακόπουλος (πρώην δ/ντής της Τρ. Πειραιώς) με περισσότερα προσόντα (μεταπτυχιακός τίτλος) από τον κουμπάρο του δήμαρχου!

Ο Θ. Ταμπακόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ η όλη υπόθεση θα τεθεί στο Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, που θα συνεδριάσει τη προσεχή Δευτέρα (10 π.μ.) και ως δικηγόρο του ο Θ. Ταμπακόπουλος έχει ορίσει τον Γεράσιμο Παπαναστασάτο.

Εισήγηση Στ. Σπαθή

Στην εισήγησή του για την υπόθεση, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αναφέρει τα εξής:

Εισήγηση για την πρόσληψη γενικού διευθυντή στην ΔΙΑΔΕ.Υ.Α.Δ.Κ.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο κουμπάρος του Γεράσιμος Σιμωτάς οικονομολόγος στην ΔΕΥΑΚ, που προωθείται για νέος γενικός δ/ντής της Δημοτικής Επιχείρησης.

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6219/15.12.2022 απόφαση της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α. Δήμων Κεφαλονιάς προκηρύχτηκε η πρόσληψη ενός ατόμου για τη πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της υπηρεσίας μας, αφού πρώτα είχε ληφθεί υπόψιν το υπ’ αριθμ. πρωτ. 80600/30-11-2022 (ΑΔΑ: 9ΠΣΙ46ΜΤΛ6-Σ36) έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο εγκρίθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών η πρόσληψη ενός ατόμου για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντη, επί θητεία ίση με τη διάρκεια της θητείας του Δ.Σ. της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α Δήμων Κεφαλονιάς.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων ήταν έως και την Τρίτη 03 Ιανουαρίου 2022. Υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας μόνο δύο αιτήσεις. Η μεν πρώτη του κυρίου Σιμωτά Γεράσιμου και η δεύτερη του κυρίου Ταμπακόπουλου Θεόδωρου.

Κατόπιν λεπτομερούς επεξεργασίας των σχετικών δικαιολογητικών των αιτήσεων και βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της επιχείρησης, προτείνουμε να επιλεγεί ο κ. Σιμωτάς Γεράσιμος, διότι όσων αφορά τις βασικές προϋποθέσεις έχει ανώτερο βαθμό πτυχίου, επιπλέον διαθέτει, σχεδόν ενός χρόνου εμπειρία στην υπηρεσία μας σε νευραλγικό τμήμα, όπως ειίναι αυτό των οικονομικών, άρα γνωρίζει σε πολύ καλό βαθμό την οικονομική διαχείριση και τις απαιτήσεις που έχει η υπηρεσία, είναι γνώστης εκ των έσω των θεμάτων με τα οποία ασχολείται η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και έχει συντάξει μαζί με την υπόλοιπη επιστημονική ομάδα τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α. Δήμων Κεφαλονιάς για το 2023, στοιχεία απαραίτητα για την άμεση προσαρμογή στη συγκεκριμένη θέση, κάτι που είναι αναγκαίο για εμάς στην παρούσα χρονική στιγμή.

Παράλληλα, στην δεκάμηνη έως τώρα παρουσία του στην υπηρεσία μας έχει δείξει στοιχεία συνεργασίας και επικοινωνίας τόσο με το προσωπικό, όσο και με τους πελάτες και τους συνεργάτες.

Εν κατακλείδι, κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι ο κ. Σιμωτάς πρέπει να επιλεγεί για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης.


Ντροπή για τον τόπο, ηθική αποσύνθεση-Κεραυνοί από Γνήσιο και Ανουσάκη

Από την «Ισχυρή Κεφαλονιά» εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η μεθόδευση Μιχαλάτου-Σπαθή για την πρόσληψη του Γεν. Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ αποτελεί ντροπή για τον τόπο μας

Φίλοι και φίλες,

Αλ. Παρίσης

Πριν ένα μήνα περίπου ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Αργοστολίου λέγοντας ότι ο τόπος μας πρέπει να ξαναγυρίσει σε ένα καθεστώς αξιοπρέπειας και δημοκρατίας που αυτή την στιγμή δεν έχει.

Σήμερα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος και το δεξί του χέρι ο Σταύρος Σπαθής, ξεπέρασαν τον εαυτό τους επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τον κατήφορο που έχει πάρει ο τόπος μας!

Ο Δήμαρχος που 3 χρόνια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ που τριπλασίασε ο ίδιος το μισθό του από την αρχή της θητείας του, σήμερα μεθοδεύουν την πρόσληψη του κουμπάρου του Θεόφιλου Μιχαλάτου, Μάκη Σιμωτά με τον πλέον προκλητικό τρόπο.

Η εισήγηση του κ. Σπαθή «πετάει» έξω από το διαγωνισμό άλλους υποψηφίους με περισσότερα προσόντα ώστε ο κουμπάρος του Δημάρχου να πάρει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της υπηρεσίας, μίας υπηρεσίας η οποία έχει τεράστια σημασία για το νησί μας.

Φίλοι και φίλες, ο τόπος μας δεν αξίζει αυτόν τον κατήφορο. Δεν αξίζει αυτές τις πρακτικές.

Ο τόπος μας αξίζει ένα καλύτερο Δήμαρχο και ένα καλύτερο αύριο.

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Παρίσης

Ισχυρή Κεφαλονιά

  • Από τον «Δήμο Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ν. Ανουσάκης

Η δημοτική αρχή Μιχαλάτου από την πρώτη στιγμή της θητείας της ταυτίσθηκε με την ευνοιοκρατία των ημετέρων και με την “τακτοποίηση” κουμπάρων – “κολλητών” – συγγενών. Φυσικά όσοι ξέραμε την πολιτική διαδρομή και την πορεία στα δημόσια δρώμενα του ολιγάρχη Μιχαλάτου ουδόλως αιφνιδιαστήκαμε αφού “αυτός είναι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος κι αυτή η κουλτούρα του”! Από την άλλη όμως το τελευταίο κρούσμα προκλητικής ανισότητας, με την επιχείρηση διορισμού του κουμπάρου του Δημάρχου Γεράσιμου Σιμωτά στην θέση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, δεικνύει την απόλυτη ηθική αποσύνθεση της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου.

Καλούμε τον ολιγάρχη Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Σταύρο Σπαθή να δώσουν τώρα τέλος στην παρωδία σχετικά με την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ από τον γνωστό και μη εξαιρετέο κουμπάρο όπως παράλληλα καλούμε την τοπική κοινωνία σε δέκα μήνες να απαλλαγεί μέσω της κάλπης από την ηθικά αποδοκιμαστέα θρασύτατη δημοτική αρχή Μιχαλάτου.

Νίκος Ανουσάκης-Επικεφαλής της παράταξης:

“Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον”