Την αίθουσα του Επιμελητηρίου που γεμίζει με εκατό άτομα επέλεξε κουτοπόνηρα ο βουλευτής Καππάτος ώστε να δώσει την εικόνα πως τάχα «έχει ρεύμα», όσοι όμως ξέρουν από εκλογές βλέπουν πεντακάθαρα την γύμνια του αφού από την «αγχωμένη» μάζωξή του έλειπαν τα στελέχη της τοπικής Ν.Δ. που κάνουν την διαφορά όπως και σύσσωμη η τοπική ΟΝΝΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ στους συγκεντρωμένους είδαμε το στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ αντιδήμαρχο Σαμούρη όπως και το στέλεχος του τοπικου ΣΥΡΙΖΑ Νικόλα Βαλλιανάτο αλλά κι αρκετά μικροστελέχη του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου, που ουδεμία σχέση έχουν με την Νέα Δημοκρατία, εντούτοις πουθενά δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε τον υποψήφιο Δήμαρχο Αργοστολίου Νίκο Ανουσάκη, τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αντώνη Κατσιγιάννη, το στέλεχος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας Νίκο Παπαδάτο, το στέλεχος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας από το Ληξούρι Αλέξη Μοσχονά αλλά ούτε καν τον Πρόεδρο της Τοπικής Αργοστολίου Γεράσιμο Παπαναστασάτο.

Παράλληλα ολόκληρη η οργανωμένη τοπική ΟΝΝΕΔ απουσίαζε καθώς πουθενά δεν είδαμε ούτε την εν ενεργεία Πρόεδρο Ελβίρα Σταθατου, ούτε την αντιπρόεδρο Θεοδωρακάτου Δήμητρα αλλά ούτε τους Προέδρους των Τοπικών της Σάμης Γασπαρή Σωτήρη, Παλλικής Αλιβιζάτου Έρης, Αργοστολίου Γασπαρή Ιουλίας και Ιθάκης Δούκα Νότας. Και φυσικά κατόπιν των παραπάνω έλαμψε δια της απουσίας του η “ψυχή” της τοπικής ΟΝΝΕΔ και πλέον υπεύθυνος νεολαίας της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Νικηφόρος Κουλουμπής. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι η ίδια η Πρόεδρος της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας Γιαννούλα Κουλουμπή, που ήταν παρούσα αναγκαστικά, έκανε μια διφορούμενη δήλωση στο βήμα του τύπου: «Tώρα αναγκαστικά θα παραμερίσουμε τις διαφωνίες μας αλλά στην πορεία θα λύσουμε τις διαφορές μας» κάνοντας τον Παναγάκη να «δαγκώσει τα χείλη του».

Καζάνι που βράζει η τοπική Ν.Δ. κι αυτό φάνηκε και στην «κρύβω κάτω από το χαλί τα προβλήματα» εκδήλωση του βουλευτή που ανέλαβαν να την προμοτάρουν φυσικά τα Μ.Μ.Ε του ολιγάρχη Δημάρχου. Δεν είναι τυχαίο πως μετά την συγκεκριμένη μάζωξη, όπως αναλύθηκε παραπάνω, Σπύρος Γαλιατσάτος και Νίκος Φαραντούρης ξαμολήθηκαν ακόμα περισσότερο στο κυνήγι του σταυρού αφού βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ στην Κεφαλονιά ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα συνολικά.