«Εάλω η πόλις»! Το Αργοστόλι καταλήφθηκε οριστικά από το ιδιότυπο οικονομικοπολιτικό σύστημα Καππάτου-Μιχαλάτου, καθώς στις δημοτικές εκλογές επανεξελέγη δήμαρχος ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, με την ανοιχτή πλέον στήριξη του βουλευτή Παναγή Καππάτου και με διασπασμένη την αντιπολίτευση.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα των προχθεσινών εκλογών, που συμπληρώνεται από την εκλογή και των 4 δημάρχων του Νομού μας από την Κυριακή, ενώ για την Περιφέρεια θα δοθεί νέα μάχη την προσεχή Κυριακή (15/10) μεταξύ της περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα και του νικητή της Κυριακής και «αντάρτη» της Ν.Δ. Γιάννη Τρεπεκλή.

Ειδικότερα:

Σύμφωνα με τα προχθεσινά αποτελέσματα, οι εκλογές «έδωσαν» από τον Α’ Γύρο δήμαρχο ξανά στο Αργοστόλι τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, στο Ληξούρι τον Γιώργο Κατσιβέλη και στην Ιθάκη τον Διονύση Στανίτσα, ενώ στη Σάμη εξελέγει  δήμαρχος «με την πρώτη» ο Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Η πρώτη νέα Δημαρχία «βγήκε» από την Ιθάκη, όπου ο Διονύσης Στανίτσας νίκησε με 75,29% και πήρε 11 έδρες, ακολούθησε η «πρωτιά» του Παναγή Δρακουλόγκωνα με 49,89% και 11 έδρες και στη συνέχεια του Γιώργου Κατσιβέλη με 48,88% και 11 έδρες.

Στο Δήμο Αργοστολίου τα αποτελέσματα βγήκαν με σχετική καθυστέρηση και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ξαναβγήκε δήμαρχος με ποσοστό 44,57% και 15 έδρες, ο Αλέξανδρος Παρίσης δεύτερος 25,26% και 4 έδρες, ο Αλέξανδρος Παντελειός τρίτος με 14,66% και 3 έδρες, ο Νίκος Ανουσάκης τέταρτος 9,31% και 2 έδρες και ο Γιάννης Κουρούκλης πέμπτος 6,19% και 1 έδρα.

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα δώσουν νέα μάχη την προσεχή Κυριακή (15/10) ο κ. Γιάννης Τρεπεκλής που ήρθε πρώτος με ποσοστό 32,55% και η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, που ήρθε δεύτερη με ποσοστό 27,41%.

Τρίτος ήρθε ο τ. περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος με 15,76%, τέταρτη η Αλεξάνδρα Μπαλού με 13,77%, πέμπτη η Μαρία Δρυ με 8,82% και έκτος ο Γεώργιος Ραιδεστινός με 1,71%.