Το έχουμε πει (ίσως οι μοναδικοί…) και το ξαναλέμε: Το Μουσείο Σκλάβου είναι ίσως Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εξαπάτηση του Θεόφιλου στους δημότες!

Δεν φτάνει που το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας αγοράστηκε … με δάνειο (1.600.000 ευρώ) από τον Δήμο και τον τότε δήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό (και σημερινό ανταυτού του Θεόφιλου…) μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που …«υιοθέτησε εισήγηση του δημάρχου που έθετε ως στόχο-όραμα την δημιουργία σύγχρονης πινακοθήκης- γλυπτοθήκης»!

Δεν φτάνει που ο σημερινός δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος έγινε το 2019 Δήμαρχος υποσχόμενος «Άμεση δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης – Γλυπτοθήκης στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος» στην γραμμή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της βούλησης του σημερινού συνεργάτη του Τσιλιμιδού αγοράς του κτιρίου έστω και αν τότε το 2007 είχαν «φάει τα μουστάκια τους» αν θα το αγοράσει ο Δήμος ή το Επιμελητήριο (πρόεδρος τότε ο Θεόφιλος)!

Σήμερα λοιπόν κι ενώ θάπρεπε σύμφωνα με την σύμβαση του έργου, η οποία υπεγράφη πριν ένα χρόνο στις 27/12/2022, να παραδοθεί το κτίριο έτοιμο να υποδεχθεί τα έργα του Σκλάβου που (κακώς κάκιστα) βρίσκονται στο …Γηροκομείο εδώ και 3 χρόνια (!), σε μία εβδομάδα από σήμερα στις 27 Δεκεμβρίου 2023, σήμερα το απόγευμα ο Θεόφιλος εισηγείται στο ΔΣ την …«παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ έως 28 Ιουνίου 2024»!!!

Γι’ άλλη μία φορά αποδεικνύεται η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου να ολοκληρώσει ένα έργο στην συμβατική του προθεσμία!

Ο λόγος; Άλλη μία επίδειξη της ανικανότητας του Θεόφιλου για τα στοιχειώδη!

Το έργο δημοπρατήθηκε δίχως το στοιχειώδες προαπαιτούμενο για ένα κτίριο που έχει ζωή κάποιες δεκαετίες και κυρίως για ένα δημόσιο κτίριο κατασκευασμένο σε μια σεισμογενή περιοχή όπως …η Κεφαλονιά!

Δημοπρατήθηκε λοιπόν το κτίριο για την αναβάθμισή του…

Δίχως μελέτη στατικής επάρκειας!!!

Και …δίχως μελέτη ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του υφιστάμενου κτιρίου!!!

ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Και τα ευτράπελα δεν σταματάνε εδώ:

Καταρχήν επισημαίνεται ότι το αρχικό κόστος του έργου (δίχως τα όσα προκύψανε στην πορεία…) σύμφωνα με την υπογραμμένη σύμβαση είναι 2.281.809,85 ευρώ που προέρχονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη

2014-2020» (που …ΟΜΩΣ λήγει σε λίγες ημέρες στις 31/12/2023!!!

Εκτιμάται ότι κάποια πρόνοια θα υπάρξει από την Κυβέρνηση για τα έργα που είναι στην ίδια περίπτωση με το δικό μας.

Που νά‘ξερε ο Σκλάβος τι θα γίνει με τα έργα του…

Ο Δήμος λοιπόν υποχρεωτικά προκήρυξε την «εκπόνηση των νέων στατικών απαιτούμενων ενισχυτικών μελετών (Μελέτη Στατικής Επάρκειας και Μελέτη Ενίσχυσης)»!

Κόστος 189.650 ευρώ.

Από αυτά τα 86.800 ευρώ θα δοθούν ως επιχορήγηση στον Δήμο Αργοστολίου από το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και τα υπόλοιπα 102. 858 ευρώ θα πληρωθούν από έσοδα του Δήμου δηλαδή όλων ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ που τον ξαναβγάλαμε δήμαρχο και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή!!!

Και το καλύτερο;

Το συνολικό κόστος των εργασιών που θα προκύψουν από την εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας, καθώς και της στατικής μελέτης ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του κτιρίου υπολογίζεται (όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα), ότι είναι περίπου …τα μισά του αρχικού κόστους, δηλαδή γύρω στο …1.000.000 ευρώ συν πλην!

Από που θα βρεθούν ο λαλίστατος Θεόφιλος και τα δικά του ΜΜΕ …λέξη δεν έχουν πει!

Σήμερα λοιπόν στη συζήτηση που έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Θεόφιλος πρέπει να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1ον. Τα 102.858 ευρώ που θα απαιτηθούν για την στατική μελέτη θα πληρωθούν όντως από έσοδα του Δήμου δηλαδή των δημοτών;

2ον. Ειλικρινά πιστεύει ότι η μελέτη και το έργο θα εκτελεστούν μέχρι τις 28/6/2024 που σήμερα ζητείται ως 1η προθεσμιακή παράταση των εργασιών ή θα μπούμε στην γνωστή αλυσίδα των αλλεπάλληλων παρατάσεων (ακόμη και 7 έχουν δοθεί…) που άγνωστο σε ποια ημερομηνία και έτος θα οδηγήσουν την παραλαβή του έργου;

3ον. Το ένα (και πάνω) εκατομμύριο των επί πλέον εργασιών από που θα βρεθεί;

4ον. Αν το έργο χάσει την πίστωση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» που έχει ενταχθεί λόγω λήξης του από που θα βρεθούν τα 2. 281.809,85 ευρώ της αρχικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο του έργου στις 27/12/2022;