Αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό με …«διορθώσεις» πραγματοποίησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητροτάκης, λίγο πριν την εκτύπωση του «Η».

Οι αλλαγές επικεντρώθηκαν στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας.

Η σημαντικότερη αλλαγή έγινε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επανήλθε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αντί του Γιάννη Οικονόμου, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης επανήλθε στο Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναλαμβάνει η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κ. Μητσοτάκης

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου σήμερα στις 6 μ.μ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο με το νέο του σχήμα, αναμένεται να συνεδριάσει στις 10 του μήνα.

Η ανακοίνωση για τον ανασχηματισμό

Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Μ. Χρυσοχοΐδης

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Α. Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Δ. Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν σχετικά με τον ανασχηματισμό:

«Ο Πρωθυπουργός, όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας, έναν τομέα στον οποίο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία, προκειμένου να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.

Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.(…)»