Δεν έχει προηγούμενο! Ο διασυρμός του Αργοστολίου, της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς, από την πολιτική του ηγεσία είναι πρωτοφανής και αδιανόητη!

Ο λόγος του διασυρμού; Το ξαφνικό λουκέτο στη λειτουργία του ιστορικού θεάτρου του Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» με ΠΡΟΦΑΣΗ την μετακίνηση των τεχνικών στο Ληξούρι!

Ο υπεύθυνος του διασυρμού; Ο δήμαρχος Μιχαλάτος και οι συνεργάτες του που επί 4 ½ χρόνια (από τον Σεπτέμβριο 2019) είχαν βάλει στα αζήτητα την υπόθεση του προσωπικού της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ!

 

Το ιστορικό:

Μετά την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς το 2019 θα έπρεπε να γίνει η κατανομή της περιουσίας και του προσωπικού της ΚΕΔΗΚΕ αρμόδιας για τον πολιτισμό δημοτικής επιχείρησης σύμφωνα με το άρθρο 156 του ν. 4600/2019.

Στις 31/7/2020 δημοσιεύεται ο νόμος 4714/2020 (άρθρο 133) με το οποίο νομοθετείται η «λύση και εκκαθάριση νομικών προσώπων των δήμων του άρθρου 156 του ν. 4600/2019».

Ο Δήμος Αργοστολίου, ως ο μεγαλύτερος οπότε και έχοντας την πολιτική ευθύνη, έκτοτε –4 σχεδόν χρόνια– περί άλλων τυρβάζει!

Τελικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρόσφατα δίνει τη λύση και κατανέμει το προσωπικό σύμφωνα με τα πληθυσμιακά στοιχεία των τριών Δήμων, όπως ο νόμος ορίζει:

9 υπάλληλοι στο Δήμο Αργοστολίου, 3 στο Ληξούρι και 2 στη Σάμη.

Είχε προηγηθεί η έκδοση διαπιστωτικής πράξης στις 9/1/2024 αυτοδίκαιης λύσης της ΔΙΑ.ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ και έπρεπε δεσμευτικά μέχρι και 31/1/2024 να γίνει η κατάταξη του προσωπικού με ΦΕΚ.

Μάλιστα η Αποκεντρωμένη στις 18/1/2024 (αριθ. πρωτ. 6588/18-1-2024) ζήτησε από τους τρεις Δήμους τις προτάσεις τους για το κατατασσόμενο προσωπικό.

Ο Δήμος Ληξουρίου στις 23/1/2024 (αρ. πρωτ. 460/23-01-2024) έστειλε την απάντησή του ζητώντας τους τρεις υπαλλήλους που εδικαιούτο, ενώ ο Δήμος Αργοστολίου και ο Δήμος Σάμης δεν απάντησαν.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με νεότερο έγγραφό της μία ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας στις 30/1/2024 (αριθ. πρωτ: 9295/30-1-2024) ενημέρωσε τους τρεις Δήμους, ότι μόνο ο Δήμος Ληξουρίου έχει απαντήσει και πρέπει μέχρι την επομένη 31/1/2024 και ώρα 12.30 να στείλουν την απάντησή τους και oi άλλοι δύο Δήμοι.

Ο Δήμος Σάμης απάντησε για τους 2 υπαλλήλους που δικαιούται.

Και ο Δήμος Αργοστολίου δια του δημάρχου Μιχαλάτου ζήτησε …το σύνολο των υπαλλήλων και τα 14 άτομα, αντί των 9 που δικαιούται!!!

Αμέσως στη συνέχεια απέστειλε νέο έγγραφο συμπληρωματικό του προηγούμενου, ζητώντας μόνο …2 υπαλλήλους διακοκωμωδόντας προφανώς όλη την διαδικασία!!!

Φυσικά η Αποκεντρωμένη τηρώντας το νόμο και έχοντας ως δεδομένη την ΑΡΝΗΣΗ του Δήμου Αργοστολίου να συνεργαστεί προχωράει στην σχετική απόφαση. Τότε ο δήμαρχος, τα ιδιόκτητα μέσα επικοινωνίας και οι συνεργάτες του …ξύπνησαν από τον λήθαργό τους και εστιάστηκαν στους δύο τεχνικούς!

Από κει και πέρα δήμαρχος και οι δικοί του …«βγήκαν στο κλαρί» στα ΜΜΕ του Θεόφιλου και εμφανίζουν ως βασικό και μοναδικό επιχείρημα ότι …«ευθύνεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δηλαδή η Κυβέρνηση που ο ΚΕΦΑΛΟΣ ξεμένει από τεχνικό προσωπικό γιαυτό και αναστέλλει τη λειτουργία του»! Ταυτόχρονα αποδίδουν και μερίδιο των ευθυνών στον …προσωπικά στον δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη!

Λέξη για τις δικές τους ευθύνες ότι 4 χρόνια όχι μόνο επειδή ο Θεόφιλος είχε κολλήσει την υπόθεση της!

Λέξη για την βοήθεια που θα μπορούσε να είχε δώσει ο Βουλευτής ΤΟΥΣ Καππάτος και τον χρησιμοποίησε μόνο (αν είναι δυνατόν εν έτη 2024) …«με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τον κ Κατσαρό»!!!

Λέξη ότι ο ίδιος ο Θεόφιλος και οι συνεργάτες του παίρνουν με απευθείας αναθέσεις και υψηλότατες αμοιβές …κουμπάρους και συνεργάτες ως τεχνικό και εξειδικευμένο προσωπικό, όπως για παράδειγμα για τα ηλεκτρολογικά και την καθαριότητα στο Λιμενικό Ταμείο και τα οικονομικά στην ΔΕΥΑΚ!!!

Συμπερασματικά:

Γι’άλλη μία φορά οι Δήμοι της Κεφαλονιάς εμπαίζονται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη με την σύμπραξη του Βουλευτή Καππάτου και του Δημάρχου Μιχαλάτου!

Ο γαλάζιος μητροπολιτικός δήμαρχος Μιχαλάτος μπροστάρης… βάζει πλάτη γι’άλλη μία φορά στην Κυβέρνησή ΤΟΥ και στον Βουλευτή ΤΟΥ και ας δείχνει ότι …της αποδίδει ευθύνες!

Και μόνο η προσπάθειά του να μετακυλήσει τα όποια προβλήματα στον δήμαρχο Ληξουρίου Κατσιβέλη είναι οφθαλμοφανές ότι προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες από τον ίδιο, την κυβέρνησή ΤΟΥ και τον βουλευτή ΤΟΥ!!!

 

Τα ερωτήματα αμείλικτα για τον Θεόφιλο και την ανεκδιήγητη παρέα του:

1ο ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΦΙΛΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ από την ψήφιση του νόμου 4714/2020 (άρθρο 133) με τον οποίο νομοθετήθηκε η λύση και εκκαθάριση (και) της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ δεν πήρες την πρωτοβουλία ως μητροπολιτικός δήμαρχος να γίνει η κατανομή του προσωπικού της επιχείρησης, παρά τώρα …«ζητάς και τα ρέστα»;

2ο ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΦΙΛΕ ο αναπληρωτής σου και αρμόδιος για τον Πολιτισμό Τσιλιμιδός ΔΕΝ φρόντισε έστω αυτός (αφού εσύ …«κοιμόσουν τον ύπνο του δικαίου» για 4 χρόνια) να εφαρμοστεί ο νόμος και να μην γελοιοποιείται αυτός και όλη η Δημοτική σας Αρχή, όταν την προηγούμενη Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στον χαιρετισμό του στην εκδήλωσης παρουσίασης του έργου και της ιστορίας της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Ληξουρίου κατάγγειλε την Κυβέρνηση ΣΑΣ(!) ότι το Δημοτικό Θέατρο με την κατανομή του προσωπικού της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ στους τρείς Δήμους αναστέλλει την λειτουργία του ;

Η Κυβέρνηση Θεόφιλε νομοθετεί, όπως νομοθέτησε με το νόμο 4714/2020 και εσείς είχατε όλη την πολυτέλεια 4 χρόνια να υλοποιηθεί ο νόμος και να κατανεμηθεί το προσωπικό, πράγμα που δεν πράξατε !!!

ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΘΕΟΦΙΛΕ για την ανικανότητα τόσο ΕΣΕΝΑ όσο και των ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΟΥ…. «να χωρίσετε δυό γαϊδάρων άχυρα»; Η Κυβέρνησή ΣΟΥ και ο Δήμαρχος Ληξουρίου Κατσιβέλης ή ΕΣΕΙΣ;

3ο ερώτημα: Η 26 όλες κι όλες λέξεις στην ανακοίνωση του (γραφείου) Θεόφιλου για την ακύρωση της εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου …«λόγω μη αναμενόμενων εξελίξεων» ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ στην ιστορία του Δήμου Αργοστολίου και του Δημοτικού Θεάτρου ο ΚΕΦΑΛΟΣ!

Έχεις συναίσθηση ΘΕΟΦΙΛΕ ότι ΔΕΝ αξίζουν τόσο φτηνές εξηγήσεις που γελοιοποιούν τον θεσμό του που υπηρετείς;              

Ή μήπως μπορούν να θεωρηθούν ΘΕΟΦΙΛΕ ως «μη αναμενόμενες» οι εξελίξεις που λόγω της προσωπικής σου αδράνειας σέρνονται για …τέσσερα ολόκληρα χρόνια;

4ο ερώτημα: Απάντησε ευθέως σε αυτό που θέτει ο Νίκος Ανουσάκης.

Ο ΚΕΦΑΛΟΣ μπορεί να λειτουργήσει προσλαμβάνοντας με σύμβαση τεχνικό προσωπικό όπως λειτουργεί ο φωτισμός και τα λοιπά ηλεκτρολογικά του Λιμενικού Ταμείου, όπως γίνεται η καθαριότητα επίσης στο Λιμενικό Ταμείο, όπως καλύπτονται οι οικονομικές υπηρεσίες στην ΔΕΥΑΚ, όπως ο ίδιος ο δήμος προσλαμβάνει εργάτες και τεχνικό προσωπικό μέσω της ΕΔΑΚΙ ;

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΚΕΦΑΛΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;

Ό,τι απαντήσεις και να δοθούν ένα πράγμα θα μείνει στην ιστορία:

Η ανικανότητα του δήμαρχου της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς Αργοστολίου και των συνεργατών να λειτουργήσουν το Ιστορικό Θέατρο ο Κέφαλος και μετά από 30 χρόνια από την επαναλειτουργία του (τον Γενάρη του 1994) να του βάλουν λουκέτο!!!

 

Και «το καλύτερο» είναι ότι κατάφεραν αυτοί οι κύριοι να βάλουν ταυτότητα στην ανικανότητά τους και να διασυρθεί πανελλήνια το Αργοστόλι και η Κεφαλονιά ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με την ανακοίνωση του καλλιτέχνη Λάμπρου Φισφή το περασμένο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου όταν είχε προγραμματιστεί παράσταση του θιάσου του στον ΚΕΦΑΛΟ από τον …Ιούνιο του 2023: Σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Φισφής:

 

«Μόλις χθες δεχθήκαμε τηλέφωνο από πλευράς του  δήμου, όπου μας κοινοποιήθηκε, ότι αποφασίστηκε μονομερώς η μη λειτουργία του χώρου, χωρίς να σέβεται τις παραγωγές που ήταν προγραμματισμένες να λάβουν χώρα εκεί και χωρίς καμία διάθεση, να βρεθεί κάποια λύση ούτως ώστε όλες οι πλευρές να είναι ευχαριστημένες. Αντιθέτως, επέδειξε μία αδιάλλακτη στάση προς όλους μας, εξαναγκάζοντας μας να βρούμε εναλλακτικές λύσεις χωρίς καμία βοήθεια από πλευράς τους.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε, ότι συζητώντας με άλλες επιχειρήσεις του πολιτισμού, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, καταλήξαμε, στο συμπέρασμα ότι η συνολική στάση και αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ιθυνόντων, στα τόσα χρόνια που ασχολούμαστε με αυτό το αντικείμενο υπήρξε πρωτοφανής»!!!

 

Υ.Γ. 1. Η απόλυτη επιβεβαίωση της αγοραφοβίας του Θεόφιλου έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου «ο εκλεκτός» του λαού (τρομάρα του…) απουσίαζε τόσο από την εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΕΠΣΚΙ, όσο και από αυτήν… των Δημοτικών Υπαλλήλων (!) σε μια συγκυρία μάλιστα που βρίσκονται στο επίκεντρο της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής με το κλείσιμο του ΚΕΦΑΛΟΥ. Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε και στις δύο …ο τρίτος στην τάξη Σαμούρης απόντος (ως συνήθως) και του αναπληρωτή του Δημάρχου Τσιλιμιδού! Ο Σαμούρης μάλιστα φρόντισε στην εκδήλωση των δημοτικών υπαλλήλων να προκαλέσει τους παριστάμενους που τον έκραξαν! Ο Βαλλιανάτος που παρίστατο απλά απολάμβανε τη σκηνή (γνωστές οι σχέσεις των δύο ανδρών…) και σκεφτόταν μάλλον την ατάκα που θα αμολήσει το βράδυ στο Facebook, πράγμα που δεν συνέβη γιατί προφανώς …δεν του βγήκε!

Υ.Γ. 2. Ανακοίνωση «φωτιά» για το νέο κατόρθωμα της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ανουσάκης που δημοσιεύεται σε διπλανές στήλες.