Στον Εισαγγελέα Κεφαλονιάς, κατέθεσαν αίτηση οι Σύλλογοι Σάμης, (Πολιτιστικός, Αθλητικός, Ναυταθλητικός και Εμπόρων -Καταστηματαρχών), για να κλείσει ως επικίνδυνη η παραλιακή γέφυρα Σάμης Καραβομύλου.
O Εισαγγελέας, απάντησε πως, θα κάνει σχετική έρευνα για το θέμα και θα έρθει άμεσα σε επαφή με τον Δήμο Κεφαλονιάς, για να δρομολογηθεί και εξασφαλιστεί, η καλλίτερη δυνατή λύση για τους πεζούς που χρησιμοποιούν την προαναφερόμενη γέφυρα.
Ακολουθούν η αίτηση και φωτογραφία που κατατέθηκαν στον Εισαγγελέα.
ΑΙΤΗΣΗ
Tων Φορέων που υπογράφουν, μετά από κοινή συνεδρίαση στις 17.6. 2016 στην αίθουσα της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης, με θέμα: «Ακαταλληλότητα της γέφυρας του πεζόδρομου Σάμης-Καραβομύλου»
ΠΡOΣ κο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας
Αξιότιμε κε Εισαγγελέα,
Σας κάνουμε γνωστό ότι μεταξύ των δύο κοινοτήτων Σάμης και Καραβομύλου διέρχεται το μοναδικό ποτάμι στην περιοχή μας με επικίνδυνες ροές τον χειμώνα κύρια στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες-φαινόμενα.
Oι δύο κοινότητες επικοινωνούν παραλιακά με τον μοναδικό πεζόδρομο επί του οποίου και στο σημείο συνάντησης με το ποτάμι έχει κατασκευασθεί τσιμεντένια πεζογέφυρα, η οποία τα τελευταία τέσσερα περίπου έτη έχει υποστεί καθίζηση, καθιστώντας την ακατάλληλη και επικίνδυνη, όπως αποδκικνύεται και από το έγγραφο του Δήμου και τις φωτογραφίες (επισυνάπτονται).
Η εναλλακτική εξυπηρέτηση από την επαρχιακή οδό Σάμης-Κσραβομύλου-Αγίας Ευφημίας δεν ενδείκνυται διότι έχουν προκληθεί επανειλημμένα θανατηφόρα ατυχήματα και επιπλέον δεν πληροί τις προϋποθέσεις πεζοπορίας εξαιτίας έλλειψης πεζοδρομίων και φωτισμού.
Η κίνηση από την πεζογέφυρα παιδιών (Σχολεία-Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), ντόπιων και τουριστών προς τα σπήλαια (Μελισσάνη, Ζερβάτη), την λίμνη Καραβομύλου, τις τουριστικές μονάδες και τις μοναδικές αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας είναι έντονη και αυξημένη.
Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες-οχλήσεις προς όλους τους αρμοδίους φορείς για ιην επίλυση του προβλήματος δεν έτυχε προσοχής και ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα η επικινδυνότητα της γέφυρας καθημερινά να επιδεινώνεται.
Εμείς δεν επιθυμούμε να θρηνήσουμε κανένα θύμα.
Μετά από αυτά κε Εισαγγελέα, ΑIΤOΥΜΑΣΤE
Tηv άμεση παρέμβαση σας προκειμένου να κλείσει η γέφυρα εξαιτιας tης επικινδυνότητας της και ο Δήμος με ευθύνη του να προβεί οτην ανάλογη σηματοδότηση για την μη διέλευση του κοινού δι’ αυτής.
* Με εντολή σας να ζητηθεί από τον Δήμο η άμεση παρέμβαση του στρατού προκειμένου να δοθεί ουσιαστική και ασφαλής λύση (όπως έπραξε με την κατασκευή σιδερένιων νεφυριών στην Aγία Βαρβάρα και τον Πόρο) προς εξυπηρέτηση της περιοχής.
Με τιμή, οι αιτούντες