Έχει καβαλικέψει κανονικά το καλάμι …ο ολιγάρχης δήμαρχος Μιχαλάτος.

Στο Σαββατιάτικο συμβούλιο έδωσε τα ρέστα του…

Σαν …«Βούδας» παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα και τους ομιλητές (δημοτικούς συμβούλους και πολίτες) για την υπόθεση των υπαλλήλων της διαλυθείσας ΚΕΔΗΚΕ και τον λόγο τον πήρε στο τέλος δείχνοντας ότι όσα άκουγε τόση ώρα …«από το ένα αυτί του μπήκαν και από το άλλο αυτί του βγήκαν»!

Τον συνέδραμαν φυσικά οι λίγοι δημοτικοί του σύμβουλοι που μίλησαν (όπως οι αντιδήμαρχοι Τσιλιμιδός, Σαμούρης, Μινέτος) και φυσικά ο πρόεδρος του ΔΣ και το όλο σκηνικό ήταν …για κλάματα!

Για να δούμε λοιπόν τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του όχι όπως τα ακούσαμε …αλλά όπως τα μεταφέρει σε γραπτό κείμενο η ιδιοκτησίας του «ναυαρχίδα» των μέσων ενημέρωσής του, έτσι …για να μην έχουμε παρεξηγήσεις:

  • Θεόφιλος: «Για μένα το κυρίαρχο ήταν και είναι οι εργαζόμενοι, να μην φύγουν από τον Δήμο Αργοστολίου».
Θ. Μιχαλάτος

Και η (αυτονόητη) απάντηση:

4 χρόνια και 4 μήνες τι έκανε ως δήμαρχος ο Θεόφιλος για να αλλάξει ο σχετικός νόμος;

4 χρόνια και 4 μήνες μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και στα υπουργικά γραφεία παρέα με τον κολλητό του βουλευτή Καππάτο, γιατί ΠΟΤΕ δεν έθεσε το θέμα που σήμερα το χαρακτηρίζει ως …«κυρίαρχο»;

Και ύστερα έτσι όπως το είπε (και γράφτηκε στη «ναυαρχίδα») είναι σαν να λέει ότι τους θέλεις …και τους 14!!! Ή κάνουμε λάθος;

  • Θεόφιλος: «Τώρα εσείς εδώ (Σημ.«Η»: Αναφέρεται στους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης) βρήκατε μια δικαιολογία για να χτυπήσετε την Δημοτική Αρχή» (Σημ. «Η»: Προφανώς θεωρεί ως δικαιολογία …το κλείσιμο του Θεάτρου).

Και η (επιβαλλόμενη) απάντηση:

Καταρχήν …έχει πάθει αλαζονίαση που φυσάει–όπως θάλεγε και κάποιος φίλος!

Είναι ΝΤΡΟΠΗ ο δήμαρχος να μιλάει ΤΟΣΟ υποτιμητικά για την αντιπολίτευση. Και ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΦΩΝΑΖΕΙ με αυτά που λέει …την ενόχλησή του από τις αποκαλύψεις που είδαν το φως και βασικά την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του να επιλύσει το θέμα 4 ½ χρόνια και τώρα ξαφνικά …ξυπνάει από τον λήθαργό του και ζητάει και από πάνω και τα ρέστα!

  • Θεόφιλος: «Το θέατρο Αργοστολίου δεν θα μείνει κλειστό και το ξέρουμε όλοι αυτό».
Σπ. Σαμούρης

Θα μας «τρελάνει» ΟΛΟΥΣ ο Ολιγάρχης…

Αυτός με δελτίο Τύπου του Δήμου στις 7/2/2024 που υπογράφει ο ίδιος προσωπικά δεν ανακοίνωσε ότι: «Όλες οι πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» αναστέλλονται επ’ αόριστον.

Είναι αμιγώς Κυβερνητική Ευθύνη, αφού αυτήν εκπροσωπεί ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, για το πλήγμα στην Πολιτιστική και Πνευματική δράση του Δήμου μας»!!!

Και την ίδια ημέρα (7/2) ανακοίνωνε την αναστολή της λειτουργίας του Θεάτρου από μικροφώνου ο υποτακτικός του και ανταυτού Τσιλιμιδός!!!

Πότε λοιπόν λέει την αλήθεια ο Θεόφιλος; Στο ΔΣ στις 17 του μήνα ή 10 μέρες νωρίτερα με το δελτίο τύπου του και μέσω του υποτακτικού του από μικροφώνου;

  • Θεόφιλος: «Παρακαλώ τις δημοτικές παρατάξεις να κατεβάσουν τους τόνους και πάνω από όλα να είναι ο Δήμος. Οι παρατάξεις βγάζουν ανακοινώσεις και αντί να είμαστε όλοι μία γροθιά, τα βάζουν με την Δημοτική Αρχή»

Με τούτα και με τ’άλλα ο Θεόφιλος δείχνει …να πάσχει από αλτσχάιμερ, αν δεν θέλει να επιβάλλει την σιωπή από την αντιπολίτευση! Πρωτοφανή πράγματα στην τοπική πολιτική σκηνή…

Γ. Τσιλιμιδός

Αυτός Ο ΙΔΙΟΣ δεν ήταν που στο δικό του (ιδιοκτησίας του) ραδιοφωνικό σταθμό και στους υπαλλήλους του δεν δήλωσε πως:

«Επικοινώνησα εγώ με την βοήθεια του Βουλευτή Παναγή Καππάτου με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τον κ Κατσαρό και του είπαμε ότι πρέπει να είναι προσεκτικός, γιατί οι βασικές λειτουργίες του Δήμου Αργοστολίου θα επηρεαστούν από την απόφαση του και είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα πάνε όλα καλά.

Τελικά απ’ ό,τι μαθαίνουμε με πολιτική παρέμβαση παρασκηνιακά του Δημάρχου Ληξουρίου έγινε ό,τι έγινε»!!!

Αλήθεια μετά από όλα αυτά έχει την απαίτηση ο ολιγάρχης Θεόφιλος ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ η αντιπολίτευση;

Μόνος του ανακοινώνει …ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που έκανε με τον βουλευτή Καππάτο στον Αποκεντρωμένο να αλλάξει την απόφασή του και ταυτόχρονα …καταγγέλλει τον συνάδελφό του Δήμαρχο Ληξουρίου …για πολιτική παρέμβαση;

Θα μας τρελάνει ο Θεόφιλος;

Ή μήπως η διαφορά της δικιάς του πολιτικής παρέμβασης από αυτήν του δημάρχου Ληξουρίου είναι ότι αυτός… την έκανε βούκινο και ο Κατσιβέλης «παρασκηνιακά» όπως τον καταγγέλλει;

Δ. Μινέτος

Για επίλογο δύο ζητήματα:

Ζήτημα 1ον. Οι τοποθετήσεις των τριών αντιδημάρχων (Τσιλιμιδού, Σαμούρη, Μινέτου) όπως δημοσιεύτηκαν στη ναυαρχίδα είναι θλιβερές (τουλάχιστον). Φωνάζουν και οι τρεις την υποτέλειά τους στον ολιγάρχη τους και του «βάζουν» πλάτη στα αντιφατικά του επιχειρήματα (είναι πρέπουσα η πολιτική παρέμβαση από τον δήμαρχο Αργοστολίου αλλά όχι από τον Δήμαρχο Ληξουρίου) δίχως ίχνος ντροπής και ρίχνουν όλη την ευθύνη (!) στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δείχνοντας την ενόχλησή τους για την ομόθυμη όπως είναι λογικό αντιπολίτευση!!!

Και καλά ο Σαμούρης είναι «ο αντιδήμαρχος του 1500άρικου» όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο πρώην δήμαρχός του Τσιλιμιδός και ο Μινέτος είναι ο γνωστός …Μινέτος του Θεόφιλου. Ο Τσιλιμιδός όμως, ένας πρώην δήμαρχος «να γλύφει» σήμερα και να γίνεται υποταχτικός εκείνου που χθες «τον πέρναγε γενεές δεκατέσσερεις» με αφορμή την διεκδίκηση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας το 2007 από τον Δήμο και το ΕΒΕΚΙ …δεν παίζεται!

Ζήτημα 2ον. Ο βουλευτής του Νομού Παναγής Καππάτος ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ!!!

Ούτε μετά το πρωτοσέλιδο πρόγκηγμα του «Η» το περασμένο Σάββατο πήρε θέση για το υπ’ αριθμό ένα θέμα της τοπικής πολιτικής σκηνής πήρε θέση, ούτε και μετά από την επίθεση του Θεόφιλου και των συν αυτώ στο Σαββατιάτικο ΔΣ στην Κυβέρνηση για παρέμβαση υπέρ του Κατσιβέλη!

Τελικά Κύριε Καππάτε είστε βουλευτής της Κυβέρνησης ή του …Θεόφιλου Μιχαλάτου;;;

Σε κάθε περίπτωση θα θυμίσουμε στους Διόσκουρους τον επίλογο της ανακοίνωσης για τα γεγονότα σχετικά με τη λειτουργία του ΚΕΦΑΛΟΥ ανακοίνωση της Τοπικής Νέας Δημοκρατίας πριν μία εβδομάδα (στις 12/2) που υπογράφεται από τις Προέδρους ΔΕΕΠ ΝΔ Κεφαλληνίας & Ιθάκης Γιάννα Κουλουμπή και ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας & Ιθάκης Ελβίρα Σταθάτου.
«Δεν είναι δυνατόν ένας μητροπολιτικός Δήμος να επιδιώκει έμμεσα ευνοϊκή μεταχείριση ή ακόμη χειρότερα να υπονοεί ότι ένας άλλος Δήμος ευνοήθηκε. Με τέτοια πολιτική φιλοσοφία δεν διεκδικείς ανάπτυξη για τον τόπο σου και δεν εμπνέεις ασφάλεια στους πολίτες που σε εξέλεξαν δήμαρχο.

Όσον αφορά στο Δημοτικό Θέατρο, χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι να το συντηρεί και να το έχει ανοιχτό για τους πολίτες της Κεφαλονιάς. Όχι να βάζει λουκέτο και να θέτει εκβιαστικά διλήμματα.

Συνεπώς, αντί να ψάχνουμε για τα «κρεμαστάρια» της αλεπούς, ας θυμηθούμε τον Ηρόδοτο που έλεγε «να συμφωνούν τα λόγια με τα έργα» …Έτσι θα γίνουμε και πιο παραγωγικοί»!!!