Εμείς εμάθαμε στον κόσμο πώς να ζει εμείς θα τον μάθουμε και πώς να πεθαίνει, είχε γράψει σε ανοικτή επιστολή στην στον Χίτλερ, όταν προσέβαλε την πατρίδα μας ο εκδότης της Καθημερινής Άγγελος Βλάχος. Και εννοούσε ότι οι ίδιοι Έλληνες που έδειξαν στο κόσμο το ζειν με τη σοφία τους και την πίστη στο Χριστό ήσαν έτοιμοι προασπίζοντάς τα, να πεθάνουν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία.

Σήμερα οι περισσότεροι πατέρες του Έθνους που κλήθηκαν να προασπιστούν την πατρίδα, την θρησκεία, και την οικογένεια έρριψαν την ασπίδα, και αποφάσισαν να μη κάνουν πόλεμο διακινδυνεύοντας το χρήμα και τη δόξα τους. Ο σημερινός Χίτλερ δεν είναι εύκολος αντίπαλος, και δεν συμφέρει ένας πόλεμος μαζί του. Και έκριναν αν πεθάνει η πατρίδα, μη υπάρχοντος αντικειμένου, δεν υπάρχει και πόλεμος! Και την εγκατέλειψαν να αργοπεθαίνει… άδοντες και ψάλλοντες φάλτσα και κακόηχα ύμνους στην δημοκρατία την αγάπη, την ισότητα, την δικαιοσύνη, το δικαιωματισμό και στα εξής τα της ανοίας ρητά.( Μ.Κανών ωδή Θ’)

Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν. Η φυγή των νέων μας, η αδυναμία να συστήσουν νοικοκυριά λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, οι εκτρώσεις, η μείωση των γεννήσεων, η από-ιερωποίηση του θεσμού του γάμου, δεν τους ανησυχούν, αφού με τους γάμους των ομοφυλοφίλων προφανώς και με την κατασκευή παιδιών και εισαγωγή από το εξωτερικό με τις παρένθετες μητέρες θα πολλαπλασιάσουν το έθνος μας και αν είναι και αγόρια (Βλ. Κασελάκης) θα ενισχύσουν και τον στρατό μας.

Σήμερα οι πατέρες του έθνους έμαθαν στον κόσμο το πως πεθαίνει η Ορθόδοξη Ελλάδα. Και οι πολιτισμένοι της Ευρώπης πανηγυρίζουν, και ο πρωθυπουργός μας ευτυχής ανάμεσα στους ομότροπους του ενασμενίζεται στα σαλόνια της Ευρώπης και χαίρεται και καυχάται που ακούει να λένε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που καθιέρωσε τον γάμο των Ομοφυλοφίλων. Και ζηλεύουν τα εκατομμύρια των ορθοδόξων Σλαβορώσων που τους πήραμε την πρωτιά! Και σκάνε από τη ζήλεια τους οι Μουσουλμάνοι, και οδύρονται οι Ασιάτες, και μελαγχολούν οι Αφρικανοί που δεν έχουν τέτοιους ηγέτες και τέτοιο πολιτισμό!

Οι χειρούργοι (sic) της Βουλής σήμερα θανάτωσαν τους δύο μεγάλους ομοφύλους του Έθνους μας, τον Σωκράτη και τον Χριστό  και σκότωσαν με επώδυνη έκτρωση το κύημα των, την ελληνοχριστιανική παράδοση, ενώ ζωοποίησαν τον Κασελάκη και τον-την σύζυγό του εν αναμονή των αποκυημάτων του. Κατάργησαν το αρχαιοελληνικό «ομολογουμένως της φύσει ζειν» και ψήφισαν το ομολογουμένως το παρά φύσει ζείν.

Και όταν η εκκλησία μίλησε, ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής με το περίφημο ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς, -δεν επιτρέπεται δια να ομιλείς- την απώθησε στο περιθώριο να ανάβει λαμπάδες και να καίει λιβάνι, ξεχνώντας ότι μαζί μαυτήν βάζει στο περιθώριο και τα πλήθη των πιστών οι οποίοι την εμπιστεύονται και αγαπούν τους παπάδες, και που εμείς υπάρχουμε γιατί αυτοί μας θέλουν. Η διαφορά μας κ. Πρωθυπουργέ είναι ότι εσύ είσαι πρόσκαιρος, ενώ εμείς είμαστε αιώνιοι και ισόβιοι, θεματοφύλακες της ιστορίας και του έθνους που το αναδείξαμε με του Χριστού την πίστη σε ένδοξο και άγιο και το κρατήσαμε ζωντανό σε δύσκολα χρόνια για το βρεις εσύ σήμερα και να ηνιοχεύεις του υπέροχου λαού του, ποδηγετώντας κάποιους βουλευτές (βολευτές) σου που εμφανίστηκαν στη βουλή πεδικλωμένοι, και με ερμαφρόδιτο λόγο να προσπαθούν αγωνιωδώς να πείσουν ότι είναι παραδοσιακοί και καλοί οικογενειάρχες, πατριώτες και πιστοί ορθόδοξοι, επικαλούμενοι και ιερατικές καταφύσεις, και μια παπαδιά θεολογικές… Και έδειχναν μεν οι ταλαίπωροι τα ενδόψυχά τους, μα στο τέλος μια αόρατη δύναμη τους ανάγκαζε να κάνουνε κωλοτούμπες. Κατά τα υπόλοιπα «…και όνομα μεν δια το μη ες ολίγους, αλλ’ εις πλείονας οικείν δημοκρατία κέκληται» (Θουκυδίδης Β.37 ).

Τώρα τι κάθουμε και λέω; Την υπόληψή σου νάχω και ας πάρει ο Διόολος, είχε πει ο Λασκαράτος, με άλλα λόγια: την ψήφο σου να΄χω και ας….ή κατ΄ άλλη έκφραση εμού θανόντος γαία πυρί μειχθήτω. Δυστυχώς για μας, οι Καργάκοι και οι Μεταλληνοί λιγοστεύουν, αλλά δεν θα απολείψουν…γιατί όπως έλεγε και ο πασάς που σούβλισε τον Αθανάσιο Διάκο: Η Αφρική δεν έπαυσε τους λέοντας γεννώσα, μήτηρ ηρώων δυστυχώς και η Ελλάς υπάρχει.

Τους ναούς που γκρεμίζουν όσοι δεν τους ανέθρεψε μάνα, αλλά μητριά θα τους ξαναφτιάξουν αυτοί που υποσχέθηκαν στη γαλακτοτροφούσα μάνα τους: Μάνα που με γέννησες και μ’έχεις αναθρέψει μέσ’ την πίστη του Χριστού πούχες και συ λατρέψει- μάνα μου την πίστη σου και ’γω θα τη κρατήσω μές’ στο φως που σ’ έλουσε θέλω και γω να ζήσω.

Η Ελλάδα δεν ανήκει σ΄αυτούς που πυρπολούν τα ιερά και τα όσιά της. Απολαύστε, προς το παρόν την Ηροστράτειο δόξα σας στα μέγαρά σας και τα σαλόνια της Ευρώπης, μέχρι να πάτε σπίτι σας, και αφήστε την στους παπάδες και τους ζευγάδες. Κολοκοτρώνηδες και Παπαφλέσσες την κράτησαν και όχι βουτυρόπαιδα και κολεγιόπαιδα.