ΣΤΙΣ 31 Ιανουαρίου ο Νίκος Ανουσάκης με ανακοίνωσή του φέρνει στην δημοσιότητα ότι είναι «Στον… αέρα η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου» και ρωτάει αν «υπάρχουν αποφάσεις που παρατείνουν την ύπαρξή του ως Νομικό Πρόσωπο από τον Ιούλιο του 2022 και μετά;».

Δυό ημέρες αργότερα, στις 2 Φεβρουαρίου, ο «Η» φέρνει στην δημοσιότητα με το πρωτοσέλιδό του το θέμα και με τίτλο την «ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΥΣΑΚΗ» ότι …«ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (είναι) «ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ»!!!

Ένα μήνα μετά, ο Θεόφιλος ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική όταν έχει …«ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ» …ΣΙΩΠΑ!!!

Σιωπά ΕΝΟΧΑ!!!

Στο μήνα που πέρασε από την δηλοποίηση του προβλήματος του Λιμενικού Ταμείου, ο Θεόφιλος φρόντισε να βάλει στην επικαιρότητα άλλο ένα μνημειώδες έργο που θα έχει περίοπτη θέση στα απομνημονεύματα της θητείας του!

Την «αναστολή επ’αόριστον του Θεάτρου», η οποία στην πορεία κατάντησε μία ακόμα ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ αποτυχία του Θεόφιλου, αφού αποκαλύφθηκε ως το …«παιδικό θέατρο» των χειρισμών του Ολιγάρχη και η ισχύ της είναι …κατά το δοκούν!

Έτσι λοιπόν, το τελευταίο διάστημα ζούμε σκηνές απείρου κάλλους:

  • Με την αποκάλυψη των απίθανα παιδαριωδών χειρισμών της υπόθεσης της κατανομής του προσωπικού!
  • Με την προβολή ως απάντηση των τερατωδών χειρισμών του Θεόφιλου πως …για όλα ευθύνεται ο δήμαρχος Ληξουρίου, ο οποίος …έκανε, κατά τον Θεόφιλο, πολιτική παρέμβαση στην Κυβέρνηση, την ώρα που ο ίδιος με τον βουλευτή Καππάτου παρενέβησαν με ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑ στον αποκεντρωμένο!
  • Με την επίσκεψη στην υπουργό Εσωτερικών του Θεόφιλου ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, δίχως (και θέλει να τον πιστέψουμε) τον Διόσκουρό του βουλευτή, ο οποίος σύμφωνα με το δικό του δελτίο τύπου …δεν είπε λέξη για το μείζον πρόβλημα του Δήμου αυτή την περίοδο της αναστολή της λειτουργίας του Θεάτρου …και θέλει να τον πιστέψουμε ο αθεόφοβος!
  • Με την καταγγελία (!) της Κυβέρνησής του Θεόφιλου και της παρέας του για παρέμβαση υπέρ του Κατσιβέλη, την ώρα που ο ίδιος γονυκλινής παρακαλάει τα κυβερνητικά στελέχη να τον βοηθήσουν!

Και την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά τα απίθανα, που στον ιστορικό του μέλλοντος θα προβάλουν ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΑ και ΑΠΙΘΑΝΑ, η συνέχεια στην υπόθεση της άλλης ΒΟΜΒΑΣ για το Λιμενικό Ταμείο ήλθε με την δημοσίευση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της «50/24 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ Ορισμός μελών του Δήμου Αργοστολίου για το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαδημοτικού Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας και Ιθάκης», στην οποία παρατίθεται η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ του Νίκου Ανουσάκη (δημοσιεύεται αμέσως στη συνέχεια) και αμέσως έρχεται …ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Θεόφιλου, που δείχνει την ποιότητά του και τον παιδαριώδη τρόπο που πολιτεύεται:

Ο Θεόφιλος λοιπόν, φέρεται στα πρακτικά να λέει το εξής ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΗ-ΚΟ ως απάντηση στον Ανουσάκη: «Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος τονίζει ότι αυτό δεν είναι θέμα της ημερήσιας διάταξης»!!!

Υ.Γ.: Πρόεδρε, έτσι που πας, «θα σε πάρει στο λαιμό του» ο Θεόφιλος και θυμήσου το! Γιατί στο λέμε αυτό; Γιατί η απόφαση 50/24 (ΑΔΑ: 6Μ9Τ46ΜΓΤΤ-ΛΨΦ) που ΕΣΥ υπογράφεις ότι πάρθηκε …ΟΜΟΦΩΝΑ …μόνο ομόφωνη δεν είναι, όταν ο Γιάννης Κουρούκλης ψήφισε λευκό!!!

Πας δηλαδή για …ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ χρεωνόμενος τα …βίτσια του Θεόφιλου!

Η τοποθέτηση του Νίκου Ανουσάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Λιμενικό Ταμείο, ‘ετσι όπως καταγράφηκε στην Απόφαση του Δ.Σ.:

Ο επικεφαλής της παράταξης Παρόν και Μέλλον Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλας Ανουσάκης στην τοποθέτησή του τονίζει ότι όταν αναδεικνύεται ένα θέμα σοβαρό, δημοσιογραφικά και δημόσια και δεν απαντάται από την Δημοτική Αρχή μοιραία θα ερευνάται και νομικά. Υπάρχει ένα τεράστιο νομικό θέμα για το Λιμενικό Ταμείο και εξηγώ ότι βάσει λοιπόν της πράξης συγκρότησης του ΝΠΔΔ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στο ΦΕΚ (αρ. Φύλλου: 2912/17-7-2020), μετά από δύο έτη από την δημοσίευση της απαιτείτο όπως τουλάχιστον αναγράφεται στο ΦΕΚ, η παράταση της διάρκειας του ανωτέρω Διαδημοτικού Νομικού Προσώπου με νέες αποφάσεις των οικείων δημοτικών συμβουλίων ώστε να εξακολουθεί να υφίσταται νόμιμα. Δηλαδή περί τον Ιούλιο του 2022 έπρεπε να έχουν ληφθεί από τα δημοτικά συμβούλια Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης οι αντίστοιχες αποφάσεις παράτασης της διάρκειας νόμιμης σύστασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης ώστε αυτό να είναι υπαρκτό de jure. Επειδή, όπως τουλάχιστον μέχρι σήμερα προφορικά έχουμε ενημερωθεί, δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες αποφάσεις των οικείων Συμβουλίων, υπάρχουν νομικές αμφιβολίες αν το εν λόγω Νομικό Πρόσωπο υφίσταται νομικά και απαιτώ μια επίσημη απάντηση επί αυτού και από την Δημοτική Αρχή ώστε να ξεκαθαριστεί εάν σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να ψηφίσει την διοίκηση ενός υπαρκτού νομικά Νομικού Προσώπου ή όχι και ασφαλώς το ερώτημα αυτό, πρέπει να τεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος τονίζει ότι αυτό δεν είναι  θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Ο «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ» της 2ας Φεβρουαρίου 2024 με πρωτοσέλιδο την «ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ« του Νίκου Ανουσάκη, ότι το Λιμενικό Ταμείο βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα». Στην «απάμντησή» του στο Δ.Σ. Αργοστολίου, ο δήμαρχος ανέφερε ότι …«αυτό δεν είναι θέμα ημερήσιας διάταξης»! Εδώ καράβια χάνονται …βαρκούλες αρμενίζουνε…