Λύση στο οδικό «καρκίνωμα» του «Μύλου του Πετρία» σχεδιάζει ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής με νέο κυκλικό κόμβο (ανάλογο με αυτούς της Κρανιάς) και με διάφορες άλλες παρεμβάσεις.

Όπως είπε στον «Η» ο κ. Κουρής το σχέδιο θα περιλαμβάνει λίφτινγκ στις Γέφυρες Αγίας Βαρβάρας και Προκοπάτων, αλλά και διαπλατύνσεις στο δρόμο Ραζάτων.

Για να γίνουν όλα αυτά η Περιφερειακή Αρχή θα προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις μέσω αποζημιώσεων, ενώ το σχέδιο και η μελέτη του έργου θα είναι έτοιμα μέχρι τέλος του φετινού Καλοκαιριού, ώστε να προχωρήσει η προκήρυξη του έργου, που υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο μέσα στο 2025.

Έξ’ άλλου ο κ. Κουρής ανακοίνωσε χθες νέο κυκλικό κόμβο στην είσοδο του Αργοστολίου (κλειστό Γυμναστήριο) και καθαρισμό του δρόμου και των καναλιών της Κρανιάς.

Σωτ. Κουρής

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ήδη η απόφαση της Νέας Περιφερειακής Αρχής για την υλοποίηση Μικρών και Μεγάλων Έργων προς όφελος των πολιτών έχει ξεκινήσει με τον καθαρισμό των κεντρικών καναλιών του δρόμου της Κρανιάς που είχαν να καθαριστούν από δεκαετίας. Μηχανήματα της ΠΕ Κεφαλονιάς κ’ Ιθάκης έχουν ενεργοποιηθεί προς τον σκοπό αυτό.

Εντός του προσεχούς διαστήματος θα καθαριστεί και ευπρεπιστεί (χορτάρια, κράσπεδα, σήματα, τάπητας σε τμήματα στον παράδρομο) σε όλο το μήκος του δρόμου της Κρανιάς ώστε να ευπρεπιστεί η είσοδος της πόλεως του Αργοστολίου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.

Επίσης θα ανατεθεί η μελέτη για να δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος στην είσοδο της πόλης (Κλειστό Γυμναστήριο) ώστε η ροή των αυτοκινήτων να είναι συνεχής και να αποφεύγονται τα δυστυχήματα.

Παρακαλώ τους εποχούμενους επί του δρόμου της Κρανιάς να δείξουν την ανάλογη υπομονή κατά την διάρκεια των έργων και να μας συγχωρήσουν για την ταλαιπωρία.

Επίσης παρακαλώ θερμά του πολίτες να μας αναφέρουν βλάβες επί των δρόμων που αντιλαμβάνονται ώστε άμεσα να τις διορθώνουμε.

Ο Αντιπεριφ/ρχης

Π.Ε. Κεφαλληνίας & Π.Ε. Ιθάκης

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ– ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Ο επικίνδυνος δρόμος του Πετρία μετά τα σχέδια που ετοιμάζει ο Σωτήρης Κουρής θα μετατραπεί σε κυκλικό κόμβο, που θα δώσει τη μεγάλη λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα