ΑΛΛΗ μία συνέντευξη στον …εαυτό του, δηλαδή στον ραδιοφωνικό σταθμό Inkefalonia 89,2 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ έδωσε ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, χωρίς καμία ντροπή…

Πρώτη παρατήρηση: Ο ολιγάρχης δήμαρχος στις 12 Δεκεμβρίου 2019 και συμβολικά στις 100 πρώτες ημέρες της (πρώτης του) θητείας του δίνει την μία και μοναδική συνέντευξη Τύπου στους 56 μήνες της δημαρχιακής θητείας, παρότι την ίδια ημέρα υποσχέθηκε ότι θα δίνει κάθε μήνα συνέντευξη Τύπου!

Δεύτερη παρατήρηση: Ο ολιγάρχης δήμαρχος δείχνοντας σε τι Δημοκρατία πιστεύει, συστηματικά αποφεύγει όπως «ο διάολος το λιβάνι» να δώσει μια δήλωση στον «Η» παρά τα όσα καθημερινά του καταμαρτυρεί η εφημερίδα!

Και μια ερώτηση: Καλά αυτός, αλλά οι συνεργάτες του αρκετοί εξ αυτών αριστεροί από ιδεολογία (έτσι λένε ως ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και ΠΑΣΟΚοι) πως μπορούν και νοιώθουν άνετα δίπλα σ’ένα …ομοίωμα του Κορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν;

 

Και πάμε στα της «συνέντευξης» όπως δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Inkefalonia 89,2 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ και αυτή του μιντιάρχη δημάρχου Θεόφιλου.

 

1ον. Πάνω από το 1/10 της συνέντευξής του (232 λέξεις σε σύνολο 2009) το χρησιμοποιεί ο ολιγάρχης Θεόφιλος για να μας πείσει πόσο ορθή ήταν η απευθείας ανάθεση σε δικηγόρο εξ Αθηνών για την υπόθεση Αραβαντινού που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο «Η», φτάνοντας στο σημείο να αντιπαραθέσει (ονομαστικά μάλιστα) τις αναθέσεις σε δικηγορικά γραφεία των Αθηνών υποθέσεων του Δήμου κατά την περίοδο Παρίση!!!

Κι όμως ο αθεόφοβος ΔΕΝ ΛΕΕΙ λέξη για την βασική αναφορά του «Η» που έφερε το θέμα στην επικαιρότητα: «η ανάθεση έγινε με «μαϊμού» διαδικασίες που φωνάζουν για την αδιαφάνειά τους, όταν… υπογράφει με την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (!) Δικηγορική Εταιρεία της Αθήνας που έμαθε την «υπ’αριθμ. πρωτ. 5727/05-04-2024 πρόσκληση υποβολής προσφοράς του Δήμου Αργοστολίου» και κατέθεσε οικονομική προσφορά και υπέγραψε μαζί της σύμβαση στο άψε σβήσε στο ποσόν των 3.100 ευρώ»!!!

Όλα αυτά που αποτελούν το ζουμί στην υπόθεση, γιατί Θεόφιλε ΤΑ ΘΑΒΕΙΣ;

 

2ον. Σχετικά με το θέμα της πέργκολας Αραβαντινού μεταξύ των άλλων απίθανων που αναφέρει ο Ολιγάρχης είναι και το εξής εκπληκτικό: «Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας είχε απευθυνθεί στην Δημαρχιακή Επιτροπή το 2009 που ήταν και λάθος όργανο και του έδωσε την άδεια να τοποθετήσει μία πέργκολα στον χώρο τον συγκεκριμένο»!!!

Ναι καλά διαβάσατε! Μετά από 15 χρόνια ο Θεόφιλος πήρε χαμπάρι ότι η απόφαση του 2009 …δεν ήταν νόμιμη γιατί λήφθηκε από «λάθος όργανο» και μάλιστα ευθέως φωτογραφίζει …τον σημερινό ανταυτού του Τσιλιμιδό και τότε δήμαρχο!

 

3ον. Στα «ψιλά» και δίχως να καταλάβει την σοβαρότητα αυτού που λέει, ο Θεόφιλος αποκαλύπτει πως ο Δήμος Αργοστολίου …«από 180 άτομα έχει μείνει με 120»!!!

Μην τον ακούσατε τον δήμαρχο Αργοστολίου τόσα χρόνια που μπαινοβγαίνει στα υπουργικά γραφεία ακόμη και στα πρωθυπουργικά και μάλιστα συνοδεύοντας τον βουλευτή Καππάτο να έχει αναφέρει σε κάποιον (πρωθ)υπουργικό παράγοντα αυτό το τεράστιο πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου;

Μειώθηκε δηλαδή κατά 34% το προσωπικό του Δήμου στα χρόνια της Δημαρχίας του, σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου και το αναφέρει …εν τη ρύμη του λόγου σε μια «συνέντευξή» του σε ιδιόκτητο Ρ/Σ οπότε και δίχως καμία συνέχεια! Εύγε!

 

4ον. Και το αποκορύφωμα με την πρωτοφανή πρακτική του μονολόγου στα επίπεδα του Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν ήλθε στο τέλος της «συνέντευξης».

Σύμφωνα λοιπόν με τη ναυαρχίδα του ο ολιγάρχης δήμαρχος φέρεται να λέει:

«Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουμε να λαϊκίζουμε και να δίνουμε διάσταση σε θέματα που δεν πρέπει να δίνουμε. Όταν μια επιχείρηση (Σημ. «Η»: Εννοεί την ΕΔΑΚΙ) έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο της αποκομιδής απορριμμάτων που κάθε χρόνο σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και έχουμε μεγαλύτερο φορτίο δουλειάς για να κρατήσουμε την Κεφαλονιά καθαρή.

Όταν βλέπουν ότι η ΕΔΑΚΙ εκσυγχρονίζεται, ότι ασκεί και άλλα προγράμματα όπως της συλλογής ρούχων και παπουτσιών και άλλες δράσεις μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα, ότι αλλάζει εξοπλισμό για να συνδράμει το Δήμους στην καθαριότητα, δεν έχει νόημα να συζητάμε αν η εταιρεία και όχι ο Δήμαρχος αποφασίσει να μεγαλώσει τους μισθούς αυτών που ασκούν την διοίκηση της. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, η επιχείρηση να στέκεται, να προσφέρει έργο, να βελτιώνεται, να αντέχει στις προκλήσεις του έργου που επιχειρεί και όχι με λαϊκισμό να κάνουμε κριτική. Έχει διοικητικό συμβούλιο παίρνει αποφάσεις και οι Δήμαρχοι είμαστε μέτοχοι και ένας εξ αυτών είμαι και εγώ και πάνω απ’ όλα σημασία έχει το έργο που αποδίδει ο καθένας».

Όλα αυτά τα αδιανόητα τα είπε λοιπόν ο δήμαρχος Αργοστολίου και μάλιστα δίχως δημοσιογραφικό αντίλογο – να γιατί οι συνεντεύξεις Τύπου κάθε μήνα κόπηκαν εν τη γενέσει τους…

Πρώτα απ’ όλα ο Δήμος δεν είναι μαγαζί σου Θεόφιλε για να λες αυτά που λες έστω και εν τη ρύμη του λόγου και μετά να κατηγορείς …όλους τους άλλους ότι λαϊκίζουν!

Ύστερα, μέτοχοι στην ΕΔΑΚΙ δεν είναι οι δήμαρχοι όπως διατείνεσαι στη «συνέντευξή» σου, αλλά …οι Δήμοι! Και αν δεν στο έχουν πει …άλλο οι δήμαρχοι και άλλο ο Δήμος!

Αδιαμφησβήτητα ο Θεόφιλος έδωσε τα ρέστα του και φυσικά αν κάποιος λαϊκίζει είναι ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ αφού ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στη «συνέντευξη» εκ του ασφαλούς στο ιδιόκτητο μέσο του:

  • Ότι οι ιλιγγιώδεις αυξήσεις των μισθών, δεν αφορούν τους εργαζόμενους, αλλά υποψήφιους συμβούλους του (και μάλιστα όλως τυχαίως …εκ μεταγραφής!) πριν 7 μήνες και μάλιστα όχι όλους αφού δίχως καμία ενημέρωση ο μισθός του γενικού διευθυντή δεν αυξήθηκε!

Ότι την ίδια ώρα που δίνονται οι ιλιγγιώδεις αυξήσεις στα «δικά του παιδιά» η ΕΔΑΚΙ παρουσιάζει ζημιά …234.932,33 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτικό Νο 51/24-11-2023 της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης! Ή μήπως δεν είναι λαϊκισμός Θεόφιλε να κρύβεις την ζημιά της ΕΔΑΚΙ την ώρα που δίνεις ιλιγγιώδεις αυξήσεις στους (εκ μεταγραφής) υποψηφίους σου;

  • Ότι προσλήφθηκε στην ΕΔΑΚΙ πρόσφατα γνωστός «ημέτερος» του Μιχαλάτου, ως σύμβουλος, με μισθό 3.315 ευρώ καθαρά μηνιαίως!!! Γιατί ο λαλίστατος Θεόφιλος με άποψη (!) στα περί λαϊκισμού ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ στο ποιος άλλος νέος στην Κεφαλονιά εισπράττει αυτό το έξω από κάθε φαντασία ποσό και μάλιστα με τα δικά του προσόντα; Μπορεί μήπως να εξηγήσει στους 100άδες νέους Κεφαλονίτες με ποια κριτήρια ο μηνιαίος μισθός ενός άπειρου με το αντικείμενο νεαρού επιστήμονα, φθάνει σε αυτό το ιλιγγιώδες ύψος; Να πει αν αυτός με το πλήθος των επιχειρήσεων που έχει και τους εκατοντάδες υπαλλήλους σε αυτές τις επιχειρήσεις, ΑΝ έχει έναν έστω υπάλληλο με τον ίδιο μισθό ή έστω να τον αγγίζει;
  • Ότι δεν έχει ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ και αισχύνεται ξεδιάντροπα όταν ισχυρίζεται πως «δεν έχει νόημα να συζητάμε αν η εταιρεία και όχι ο Δήμαρχος αποφασίσει να μεγαλώσει τους μισθούς αυτών που ασκούν την διοίκηση της. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, η επιχείρηση να στέκεται, να προσφέρει έργο, να βελτιώνεται, να αντέχει στις προκλήσεις του έργου που επιχειρεί και όχι με λαϊκισμό να κάνουμε κριτική. Έχει διοικητικό συμβούλιο παίρνει αποφάσεις και οι Δήμαρχοι είμαστε μέτοχοι και ένας εξ αυτών είμαι και εγώ και πάνω απ’ όλα σημασία έχει το έργο που αποδίδει ο καθένας».

Πιστεύεις στ’ αλήθεια Θεόφιλε ότι …δεν έχει σημασία ποιος αποφασίζει για τις αυξήσεις των μισθών στα «δικά μας παιδιά», αλλά …οι αυξήσεις!!!

Θ. Μιχαλάτος

Γιατί Θεόφιλε λες τόσο ξεδιάντροπα ψέματα πως την απόφαση για τις αυξήσεις την παίρνει το Διοικητικό Συμβούλιο (της ΕΔΑΚΙ) όταν η απόφαση παίρνεται από την Γενική Συνέλευση των μετόχων (όπως στις 20/3) που προεδρεύει ο δήμαρχος Αργοστολίου (ή όποιος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο) και μάλιστα με το …80% των μετοχών;

Η αλήθεια λοιπόν είτε αρέσει – είτε δεν αρέσει στον Θεόφιλο, είναι ότι τις ιλιγγιώδεις αυξήσεις για τους μισθούς (από 1.080 ευρώ μικτά για τον πρόεδρο σε 2.250 ευρώ και για τον αντιπρόεδρο από 540 ευρώ μικτά σε 750 ευρώ) τις έλαβε και μάλιστα με δική του εισήγηση η Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 20 Μαρτίου όπως προκύπτει από την απόφαση 55/20-03-2024 της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και όχι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΑΚΙ όπως επιτηδευμένα ισχυρίζεται για να βγάλει από πάνω την ευθύνη!

Και ειρήσθω εν παρόδω ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος και το ΔΣ της εταιρείας ΓΙΑΤΙ σιωπούν, δεν καταλαβαίνουν ότι είναι ένοχη η σιωπή τους;

Και το συμπέρασμα από τη «συνέντευξη» Μιχαλάτου:

Το αντικειμενικό συμπέρασμα από την Ολιγαρχική τύπου Κιμ Γιονγκ Ουν «συνέντευξη» του Θεόφιλου στον εαυτό του και στο ιδιόκτητο μέσο του InΚefalonia είναι τραγικό για το επίπεδο και την ποιότητα της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου!

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια!

Ο Θεόφιλος δεν έχει καμία συστολή! Ούτε ίχνος από ντροπή δεν έχει μέσα σου!

Το φωνάζει ήδη …δείχνοντας, άγνωστο γιατί, πανικόβλητος!

Η πιάτσα βοά για τον πανικό που βρίσκεται ο Θεόφιλος και φρόντισε μάλιστα να τον αποθανατίσει στις ιστορικές πλέον φωτογραφίες με το εξώδικο στα χέρια και τα όσα λέει και πράττει ως Σέρλοκ Χολμς στην επαίσχυντη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του Γιάννη Λυκούδη και της συζύγου του.

Πάνω απ’ όλα βάζει το προσωπικό του συμφέρον και το απέδειξε γι’άλλη μία φορά με την τελευταία ανεκδιήγητη «συνέντευξή» του που αποδομήσαμε σημείο – σημείο προηγούμενα!

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως ο πανικός του είναι ΕΚΔΗΛΟΣ!

Φωνάζει πως είναι πνιγμένος μέχρι τα μπούνια στην απόγνωση και τον πανικό!

Το ένα λάθος πίσω από το άλλο (εξού και τα αποκαλυπτικά καθημερινά δημοσιεύματα του «Η») και γιαυτό και οι φήμες οργιάζουν πως οι συνεργάτες του δείχνουν φανερά προβληματισμένοι…

Το μόνο που τους κρατάει οι απολαβές! Οι μισθοί και οι απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους!

Ποιος πληρώνει όμως αυτή την πρακτική και αυτόν τον πανικό του δημάρχου;

Ο κόσμος, ο απλός κοσμάκης και πρώτοι αυτοί που τον στήριξαν και τον ψήφισαν πιστεύοντας «στα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα» του ίδιου και των συνεργατών του με την πλειοψηφία των μαγαζατόρων στην πρώτη σειρά.

Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε!

Όπως πάντα!

Ο «Η» αλίμονο και αν έκανε πίσω με τον κάθε Θεόφιλο, τις γελοιότητές του και τους εκβιασμούς του!

Εδώ βρεθήκαμε σε κόντρα με πολιτικούς που το διαμέτρημά τους ούτε κατά διάνοια δεν συγκρίνεται με αυτό του Μιχαλάτου …και θα κωλώσουμε στη μιζέρια του;

 

Κλείνοντας:

Θεόφιλε εσύ δίνεις το δικαίωμα να σου πούμε δημόσια και ευθέως:

Βγήκες ψεύτικα, αλλά θα φύγεις αληθινά!

Όσο ποιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο το καλύτερο για σένα τον ίδιον, μα πάνω απ’ όλα για το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά!

Άσε στην άκρη τις τελευταίες χαφιεδίστηκες μεθόδους παρακολούθησης των αντιπάλων σου γιατί φωνάζουν τον πανικό σου!

Άσε σε άλλα χέρια τον καταρέοντα οικονομικά και διοικητικά Δήμο (προχθές αναγκάστηκες να το ομολογήσεις κι αυτό με το «ψαλίδισμα» του προσωπικού που έκρυβες μέχρι τώρα) και γύρνα στις δικές σου επιχειρήσεις και εκεί …κάνε ό,τι γουστάρεις!

Άσε τις ξένες επιχειρήσεις και μάλιστα τις δημοτικές…

Αργά ή γρήγορα (ελπίζουμε το δεύτερο) και με μαθηματική ακρίβεια θα συντελεστεί η δρομολογημένη κατάληξη που έχει εκκινήσει…

 


Μετά την νέα «συνέντευξη»-φιάσκο 4 εύλογα ερωτήματα για τον ολιγάρχη δήμαρχο Θεόφιλο

  1. Αλήθεια γιατί ο Θεόφιλος δεν βρήκε να πει λέξη στη «συνέντευξη» ποταμό για ένα από τα θέματα των ημερών και συγκεκριμένα το Ναυτικό Μουσείο Φάρσων, «το δεύτερο Γεφύρι της Άρτας» όπως χαρακτηρίστηκε εύστοχα από το Σύλλογο Ναυτικών που «τους έφτυσε» και δεν πήγε στη συνέλευσή τους; Τόσα ψέματα είπε στη στημένη συνέντευξη με τους υπαλλήλους του, τι θα πείραζε άλλο ένα …ή μήπως είναι ένα ακόμη στοιχείο πανικού;
  2. Γιατί ο Θεόφιλος δεν είπε ούτε λέξη (ούτε μία) για τις πρόσφατες νέες ενασχολήσεις του, τύπου Σέρλοκ Χολμς, όπως συνέβη με την παρακολούθηση του Γιάννη Λυκούδη και της συζύγου του και μάλιστα …μέσα από το κτίριο της Αστυνομίας; Γιατί άραγε ο σύγχρονος ΘουΜου «το βούλωσε» σ ’ένα θέμα που αυτός το έκανε σημαία στη ναυαρχίδα του;
  3. Γιατί για το θέμα της κατανομής του προσωπικού ο Θεόφιλος δεν είπε λέξη!!! Εκεί που τόχε κάνει σημαία ξαφνικά το «έθαψε»!!! Δεν είναι περίεργο; Λέξη να μη λέει σε μια «συνέντευξη» ποταμό! Τι να πει βέβαια …ότι δια του αντιδημάρχου του 1500άρικου προεδρεύοντος στην Δημοτική Επιτροπή λήφθηκε πρόσφατα απόφαση να …ενταφιαστεί η υπόθεση «μεταξύ συγγενών»; Ή μήπως είναι και αυτό το θέμα λαϊκισμός …γι’ αυτό και δεν το ακουμπάει;
  4. Σχετικά με τον τίτλο που έβαλε στην περιβόητη «συνέντευξη» του ο Θεόφιλος: «Κάποιοι θα πρέπει να αποφεύγουν να λαϊκίζουν και να δίνουν διάσταση σε θέματα που δεν πρέπει να δίνουν».

Συμφωνούμε κι εμείς, γι’ αυτό και θα τα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: «Ο Δήμαρχος (ο κάθε Δήμαρχος) θα πρέπει (πρώτος) να αποφεύγει να λαϊκίζει και να δίνει διάσταση σε θέματα που δεν πρέπει να δίνει!».

Θεόφιλε και καιρός να κόψεις τις πομφόλυγες και τις …μαλαγανιές σου, γιατί κάθε μέρα εκτίθεσαι και γελοιοποιείσαι…

Ρ.Κ.