«Δεν γνωρίζω προσωπικά την κ. Θεοπεφτάτου, αλλά όπως ενημερώθηκα, δεν έχει καταθέσει καμία ερώτηση στη Βουλή εδώ και καιρό, κάτι το οποίο είναι πολύ αρνητικό», τόνισε η βουλευτής Επικρατείας, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και υπεύθυνη του Νομού μας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκη Κεραμέως, μετά από ερώτηση του «Η», στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στα τοπικά ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο «Aίνος», με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη της Κοινοβουλευτικής ευθύνης του Νομού μας, από πλευράς Ν.Δ. Προσθέτοντας ότι η ίδια ήδη ενημερώθηκε για το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στα νησιά μας και γι’ αυτό το γραφείο της ετοιμάζει ήδη πρόταση που θα καταθέσει για τη δημιουργία κινήτρων που θα πρέπει να δοθούν σε γιατρούς, προκειμένου να γίνει στελέχωση των νοσοκομείων μας.
vinieta-egxromiΗ κ. Κεραμέως τόνισε στην τοποθέτησή της ότι είναι «στη διάθεση όλων για ό,τι πρόβλημα προκύψει στο Νομό». Ενώ συνέχισε λέγοντας:¨ «Η παράταξή μας είναι ενωμένη. Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έφερε νέο αέρα και γίνεται μία πλήρης ανανέωση του κόμματος».
Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι απ’ το Σεπτέμβριο έχει επέλθει λαίλαπα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισήμανε τους «καταστροφικούς τομείς» της φοροεπιδρομής, της ανεργίας, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης, της παιδείας και της μετανάστευσης.
Oσον αφορά την φοροεπιδρομή, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι ήταν απόφαση της Κυβέρνησης Τσίπρα να επιβάλλει δυσβάσταχτους φόρους, αντί να κάνει περικοπή δαπανών. Επιπλέον, η Κυβέρνηση αυξάνει τους συντελεστές φορολόγησης, και μειώνονται τα έσοδα που εισπράττει το Κράτος.
Για τον τομέα της ασφάλισης-ανεργίας, η βουλευτής ανέφερε ότι χάθηκε μεγάλος αριθμός θέσεων και γι’ αυτό χάθηκαν και έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Για τον τομέα Oικονομία-Ανάπτυξη-Επιχειρηματικότα, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι επί Κυβέρνησης Σύριζα κλείνουν περισσότερες επιχειρήσεις από όσες ανοίγουν, το αντίθετο απ’ ό,τι συνέβαινε επί Κυβέρνησης Ν.Δ. Ενώ αναρωτήθηκε πως θα έρθει ανάπτυξη με την απαίτηση για προκαταβολή 100 % φόρου στις επιχειρήσεις. Επίσης τόνισε ότι «Η μόνη ελπίδα αυτής της χώρας είναι ο ιδιωτικός τομέας, οι επιχειρήσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας».
Επιπλέον, η Δικαιοσύνη είναι άλλος ένας τομέας που προβληματίζει την βουλευτή, εφόσον για παράδειγμα η αδειδότηση των καναλιών και η δημοπράτησή τους γίνεται από έναν υπουργό και όχι από το αρμόδιο όργανο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Η Παιδεία είναι άλλο ένα θέμα που έθιξε η κ. Κεραμέως, η οποία τόνισε ότι: «Η κατάργηση των πρότυπων σχολείων είναι ντροπή. Η Κυβέρνηση τα εξισώνει όλα προς τα κάτω. Η ιδεοληψία αυτή χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση σε όλες τις εκφάνσεις». Επιπλέον, η βουλευτής υπογράμμισε το γεγονός ότι «Η Κυβέρνηση οριζοντίως επανεπροσέλαβε την πολιτική πελατεία, όπως στην ΕΡΤ, χωρίς να στελεχώσει καίριους τομείς, όπως στην Παιδεία και την Υγεία».
Oσον αφορά τη μετανάστευση, η κ. Κεραμέως επεσήμανε ότι «Η Κυβέρνηση έδειξε πρωτοφανή ανεπάρκεια στη διαχείριση αυτής της κρίσης. Ενα πράγμα που θα έπρεπε να κάνει είναι να συγκαλέσει ένα Υπουργικό Συμβούλιο με τους Ευρωπαίους στη Μυτιλήνη για να δουν ιδίοις όμασι το πρόβλημα».
Επιπροσθέτως, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, κάνει ενέργειες προκειμένου να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα με προτάσεις για τους καίριους τομείς της Χώρας.
Oσον αφορά το νησί μας η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα ενημερωθεί άμεσα για τις τελευταίες εξελίξεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί.


Για το Brexit: «Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά…»

Για το επίκαιρο θέμα του «Βrexit», η βουλευτής Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά, θα υπάρξουν επιπτώσεις και για τη Χώρα μας, όπως στον Τουρισμό και στις εξαγωγές».
Στο πάνελ με την βουλευτή Επικρατείας βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝOΔΕ κ. Αντώνης Κατσιγιάννης, ο τ. πρόεδρος της ΝOΔΕ κ. Βαγγέλης Λουκέρης και ο πολιτευτής κ. Σάββας Σαββαόγλου, ενώ παραβρέθηκαν και αρκετά τοπικά στελέχη της παράταξης, προκειμένου να παρακολουθήσουν την συνέντευξη.
O κ. Κατσιγιάννης προλόγισε την κ. Κεραμέως, ενώ στη συνέχεια ο κ. Λουκέρης, τόνισε ότι η βουλευτής θα βοηθήσει το Νομό μας να λύσει τα προβλήματά του, λέγοντας χαρακτηριστικά «Εσείς έχετε γνώσεις, ικανότητα και τεχνογνωσία για την επίλυση των προβλημάτων. Πιστεύω ότι είναι τιμή μας να μας εκπροσωπείτε, όχι μόνο στο Νομό μας, αλλά και στο Κοινοβούλιο».
Επιπλέον, το λόγο πήρε ο τ. αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο οποίος έθεσε στην βουλευτή τα προβλήματα που υπάρχουν από τις ανοιχτές πληγές από τους σεισμούς του 2014. Επίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κεκάτος έθιξε το πρόβλημα στελέχωσης του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, ενώ ζήτησε από την βουλευτή τη στήριξή της για πρόγραμμα του Δήμου.