Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Τα …“αργύρια” που πληρώνουμε για τον Αργύριο!

120.000 ευρώ «ακουμπάμε» όλοι εμείς τον χρόνο για τον πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της ζημιογόνου ΕΔΑΚΙ

 

ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν ο εκ Πυργίου ορμώμενος και περιφερόμενος εκλογικά Αργύριος από παράταξη σε παράταξη, θέλει να το τραβήξει το θέμα με την εκτός πάσης λογικής αύξηση στο μισθό του ως πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ με τον …υπερδιπλασιασμό του (!!) και με την πρόταση και την ψήφο του αφεντικού του, (μπράβο του πάντως που …τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις στους εκ μεταγραφής συνεργάτες του…) σήμερα θα δώσουμε αναλυτικά τα στοιχεία για το πόσο κοστίζουν τα αργύρια …του Αργυρίου και των υπολοίπων στην ΕΔΑΚΙ.

Στην ΕΔΑΚΙ που την έχει κάνει ζημιογόνα ο Αργύριος με τις πλάτες φυσικά του βασικού μετόχου της ΕΔΑΚΙ, δημάρχου Αργοστολίου Μιχαλάτου (80% των μετοχών έχει ο δήμος Αργοστολίου)!

 

 

Για να δούμε λοιπόν με τα χρηματικά εντάλματα της ΕΔΑΚΙ αν αληθεύει ή όχι ο ισχυρισμός του Αργυρίου ότι «Ο μισθός του προέδρου δεν είναι χρήμα, είναι αξιοπρέπεια. Γράφουν και λένε σε όλους τους τόνους για να θίξουν και να πικάρουν τον Δήμαρχο επειδή είναι ο επικεφαλής, ότι ο πρόεδρος αύξησε τον μισθό του στα 2.200 ευρώ και είναι ψέματα, γιατί με όλες τις κρατήσεις είναι 1.500 ευρώ. Δεν έπρεπε δηλαδή ο πρόεδρος να έχει μία αξιοπρέπεια; Η ΕΔΑΚ θα έπρεπε να μείνει στο 1980;» (από τη συνέντευξη στη …«ναυαρχίδα» του Θεόφιλου στις 23/4/2024).

Λοιπόν, και καταρχήν ο μισθός του προέδρου Αργυρίου, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΔΑΚΙ στις 20/3/2024 και με εισήγηση του δημάρχου Αργοστολίου από 1.080 ευρώ (μικτά) που ήταν τον πήγανε στα …2.250 ευρώ μικτά (αύξηση 114,29%!!!) και του αντιπροέδρου από 540 ευρώ (μικτά) σε 750 ευρώ μικτά (αύξηση 39,81%!!!).

 

 

Τώρα αν η αλήθεια για τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ είναι όχι πόσο στοιχίζει στην εταιρεία, αλλά πόσα βάζει στην τσέπη, τότε …άξιος ο μισθός του και τα αργύρια που βάζει στην τσέπη του ο Αργύριος!

 

Και για να παραφράσουμε την γνωστή ρήση του Τσιλιμιδού για τον Σαμούρη …η αξιοπρέπεια του Αργυρίου (σύμφωνα με τον ίδιον μάλιστα) είναι τα 1.500 ευρώ που βάζει στην τσέπη του, όπως ο ίδιος ανερυθρίαστα λέει!                                                                                                                                                         Άξιος ο μισθός του, αφού άλλωστε για τον Θεόφιλο, που όλα τα μεταφράζει στους ψήφους του φέρνουνε οι συνεργάτες του, οι 534 σταυροί που πήρε ο Αργύριος ήταν …υπεραρκετοί και γι’ αυτό και τον αντάμειψε!

 

Και για να τελειώνουμε.

Με το χρηματικό ένταλμα της ΕΔΑΚΙ που υπογράφεται ΚΑΙ από τον ίδιο τον πρόεδρο Γαβριελάτο Αργύριο, οι αμοιβές των μελών του ΔΣ για τον Απρίλιο 2024 ήταν 8.155,15 ευρώ. Σε αυτό το ποσόν, για να ξεκαθαρίζουμε, κάποια βάζουν στην τσέπη τα μέλη του ΔΣ, ανάμεσα σε αυτούς και ο πρόεδρος, και τα υπόλοιπα είναι βασικά …ασφαλιστικά, που και πάλι είναι για τον Αργύριο και τους υπολοίπους!!!

Επιπλέον αυτών η ΕΔΑΚΙ με το χρηματικό ένταλμα 145/29-4-2024 πλήρωσε ακόμη 1.762,80 ευρώ για εργοδοτικές εισφορές μελών ΔΣ μηνός Απριλίου 2024!!!

 

Θεόφιλος και Αργύριος. Πληρώνουμε …ένα κάρο λεφτά κάθε χρόνο στη ζημιογόνα ΕΔΑΚΙ για να έχουνε …αξιοπρέπεια, όπως διατυμπανίζουν από τα αμαρτωλά ολιγαρχικά ΜΜΕ

Και με λίγα λόγια.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύριος Γαβριελάτος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ κοστίζουν στην δημοτική εταιρεία και πληρώνονται ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ το μήνα …9.917,95 ευρώ (!!!!) και το χρόνο (ΚΑΘΕΣΤΕ;;; …119.015,40 ευρώ!!!)

Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο για μια εταιρεία που είναι μάλιστα ζημιογόνα, τότε ποιο είναι Θεόφιλε;

Θα πείτε σιγά …από την τσέπη του τα πληρώνει ο Θεόφιλος για να χολοσκάει; Δεν είναι βέβαια δικιά του επιχείρηση, αλλά όλων ημών που τον βγάλαμε δήμαρχο με τα κολλητάρια του και να τον χαιρόμαστε…

 

Και το «καλύτερο»:

Έτσι για την σύγκριση (και δίχως ΚΑΝΕΝΑΝ σχολιασμό δικό μας) οι αμοιβές των εργαζομένων αορίστου χρόνου στην ΕΔΑΚΙ μηνός Απριλίου 2024 είναι …15.533,35 ευρώ και τον χρόνο 186.400,20 ευρώ!!!

Δηλαδή, τα μέλη του ΔΣ παίρνουν κοντά στο 60% των χρημάτων που παίρνουν οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι!!!