Σχετικά με την προκλητική συγκάλυψη των παρανομιών στο Δήμο Αργοστολίου, ο «Η» απέστειλε την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρη Κατσαρό:

ΚΥΡΙΕ εκπρόσωπε της Κυβέρνησης Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Κε Δημήτριε Κατσαρέ,

Στις 10 Ιανουαρίου 2024 ο «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο θέμα και τίτλο «Ο Δήμαρχος Μιχαλάτος παραβιάζει το νόμο και το ξέρει καλά!» σχετικά με την ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ παρουσία στη θέση του προέδρου της Κοινότητας Ομαλών του Δήμου Αργοστολίου της κας Ειρήνης Τζάκη η οποία κατά την εκλογική χρονιά 2023 είχε συνάψει και πληρωθεί συνολικές συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με τον Δήμο 37.199,60 ευρώ ποσόν 4 φορές σχεδόν πάνω από το επιτρεπόμενο των 10.000 ευρώ για την χρονιά που διεξήχθησαν οι εκλογές.

Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης
Δημήτρης Κατσαρός

Η εφημερίδα στάλθηκε στο γραφείο σας αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση, καμία ενέργεια εκ μέρους σας ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ έτσι ένα σκάνδαλο διαστάσεων.

Στις 18 Απριλίου 2024 επανερχόμαστε με τίτλο «Πού πάμε Κε Γραμματέα της Αποκεντρωμένης; Στραβά μάτια σε καραμπινάτες παρανομίες».

Την επομένη 19 Απριλίου 2024 απαντήσατε στο δημοσίευμα και στις 23 Απριλίου 2024 υπήρξε η απάντηση του «ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ». Έκτοτε δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον Δήμο Αργοστολίου.

Στις 19 Απριλίου 2024 ο «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Νέο Μπουγιουρντί για τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης» αποκαλύπτει ένα νέο σκάνδαλο διαστάσεων και απρόβλεπτων συνεπειών με την επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας εκ μέρους σας, σχετικά με την προβλεπόμενη ποσόστωση των δύο φύλων στα συμβούλια των Νομικών Προσώπων.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου
Θ. Μιχαλάτος

Και συγκεκριμένα, με αδιάσειστα στοιχεία αποκαλύψαμε ότι, ενώ ο νόμος εφαρμόστηκε (και όπως έπρεπε), κατά γράμμα στους Δήμους Ναυπλιέων και Ζακύνθου με τη μη νόμιμη σύνθεση στα νομικά πρόσωπα του Λιμενικού Ταμείου και την ΔΕΥΑΖ αντίστοιχα, στο Δήμο Αργοστολίου άγνωστο για ποιο λόγο δεν εφαρμόσατε το νόμο για την μη νόμιμη σύνθεση των διοικήσεων των νομικών προσώπων Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμων Κεφαλονιάς (ΔΕΥΑΚ) και Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας Κεφαλληνίας (ΟΚΑΠ); Με αποτέλεσμα να λειτουργούν παράνομα και να λαμβάνονται αποφάσεις ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗ αφού ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στον Δήμο Αργοστολίου δεν εφαρμόστηκε εκ μέρους σας ο νόμος όπως στους Δήμους Ναυπλιέων και Ζακύνθου.

Κύριε Γενικέ,

Ζούμε σε ευνομούμενο κράτος και αλίμονο αν οι Κυβερνώντες και οι εκπροσωπούντες αυτών εφαρμόζουν τους νόμους επιλεκτικά, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις που φέραμε στο φως της δημοσιότητας.

Αναγκαζόμαστε μετά από 13 ημέρες αδράνειας (τουλάχιστον δεν υπάρχει εκ μέρους σας καμία επίσημη ενημέρωση) να επικοινωνήσουμε και πάλι δημοσίως επισημαίνοντας ότι όλο αυτό το διάστημα λήφθηκαν και συνεχίζουν να λαμβάνονται αποφάσεις από τα αντίστοιχα μη νόμιμα όργανα.

Με τιμή,  

Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ «Η»

O «Η» της 10ης Ιανουαρίου 2024
O «Η» της 19ης Απριλίου 2024