«Στόχος μας είναι η ανάδειξη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, τόσο τουριστικά όσο και εμπορικά και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την Γενική Συνέλευση της Κέντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος», τόνισε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής, κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μαρία Σκλαβουνάκη» του Επιμελητηρίου.

Η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος θα λάβει χώρα το 3ήμερο 17-18-19 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου.

Ο κ. Σπαθής ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζομένους του Επιμελητηρίου, διότι, όπως είπε, χωρίς τη στήριξή τους δεν θα ήταν εφικτό να συμβεί στο νησί μας αυτό ιστορικό γεγονός.

Κύριο θέμα της συνέντευξης, το οποίο τόνισαν ιδιαίτερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΚΙ, κ. Χρήστος Καμπανός γενικός γραμματέας του ΕΒΕΚΙ, κ. Γιώργος Λασκαράτος οικονομικός επόπτης και κ. Γεράσιμος Σιμωτάς υπεύθυνος ΓΕΜΗ, ήταν η ανάδειξη ομορφιάς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αλλά και των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, καθώς και η τουριστική ώθηση που πρέπει να δοθεί στα νησιά έμπρακτα.

Αναφορά έγινε και στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία μπορούν να λυθούν μέσα από τέτοιες συγκετρώσεις.

Στους προσκεκλημένους της Κ.Ε. των Επιμελητηρίων θα δοθούν δώρα με αποκλειστικά παραδοσιακά προϊόντα της Κεφαλονιάς, αλλά και δώρα-έκπληξη.

Με αυτό τον τρόπο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ τόνισε ότι θα επιτευχθεί η διαφήμιση των νησιών μας σε όλη την Ελλάδα και σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να υπάρξουν και άλλες τέτοιες Συνελεύσεις στην Κεφαλονιά.

Το τριήμερο αυτό «το παρών» θα δώσουν στελέχη της Κυβέρνησης, όπως η κ. Ελενα Ράπτη υφυπουργός Τουρισμού, ο κ. Γιάννης Μπρατάκος τέως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας υπουργός Ανάπτυξης, τ. υφυπουργοί και επτά γενικοί γραμματείς της Κυβέρνησης.

Επίσης, για τον σκοπό αυτό στην Κεφαλονιά θα βρεθούν και στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η βουλευτής κ. Όλγα Γεροβασίλη π. υπουργός Προστασίας του Πολίτη και π. υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ο κ. Νίκος Καρανίκας π. σύμβουλος του π. πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει ο Κεφαλονίτης βουλευτής του κόμματος κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα θέματα της Επιχειρηματικότητας, ενώ από την Νέα Αριστερά υπάρχουν πληροφορίες για την παρουσία του κ. Νάσου Ηλιόπουλου.