O,TI και να πει κανείς ο άνθρωπος είναι άπαιχτος! Η μία καταγγελία πίσω από την άλλη και ούτε μια στοιχειώδη απάντηση δεν βρίσκει να δώσει! Η ταχτική του που ΞΕΦΩΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ γνωστή: «Μούγκα στη στρούγκα»! Βρήκε λοιπόν να δώσει απάντηση στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της

ανευθυνο-υπευθυνότητας του …την εγκατάλειψη του Πλατύ Γιαλού! Γι’ άλλη μία φορά ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ο δήμαρχος Αργοστολίου ελέω του νόμου Μητσοτάκη και των 98 (διπλών) ψήφων «φωνάζει» πως …«δεν ξέρει τι του γίνεται»!!! Σε μια απάντηση που απέδειξε (για άλλη μια φορά) ότι «δεν ξέρει τι του γίνεται» μη γνωρίζοντας καν την ιστορία της πρωτεύουσας του Δήμου που η τύχη τον έχει δήμαρχο και πως ο Πλατύς Γιαλός είναι η παραλία που είναι ταυτισμένη με το Αργοστόλι και την ιστορία του και με περισσή ανευθυνο-υπευθυνότητα έδωσε μια απάντηση ΜΝΗΜΕΙΟ στις καταγγελίες για την εγκατάλειψη της παραλίας από τον Δήμο!!!

«Δεν ευθύνομαι εγώ όπως με κατηγορείτε αλλά η ΕΤΑΔ που δεν μας έχει παραχωρήσει τον Πλατύ Γιαλό»!!!

Μάλιστα ! Ο δήμαρχος Αργοστολίου εν έτει 2024 δεν νοιώθει την ευθύνη να στείλει ένα συνεργείο και να καθαρίσει από τις βρωμιές την ιστορική παραλία!

Η απάντηση γελοία, ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, ούτε ένα παιδάκι του νηπιαγωγείου δεν θα την έδινε: «Ο Δήμος Αργοστολίου δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί της παραλίας έως η ΕΤΑΔ να του παραχωρήσει τη χρήση της»!

ΤΟ ΟΤΙ μπαινοβγαίνει στα Υπουργεία (ακόμα και στο πρωθυπουργικό μέγαρο Μαξίμου) …δεν λέει τίποτα για τον Μιχαλάτο, τον …μουγκό δήμαρχο!

ΤΟ ΟΤΙ η προηγούμενη σύμβαση παραχώρησης έχει λήξει εδώ και …7 μήνες (!!!) από τις 31 Οκτωβρίου 2023 και ΔΕΝ έχει ανανεωθεί …δεν λέει τίποτα στον …μουγκό δήμαρχο ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ!

ΤΟ ΟΤΙ είναι κολλητός με τον βουλευτή Παναγή Καππάτο και κομματάρχης του και που …«για ψύλλου πήδημα» μας ζαλίζει με το δήθεν ενδιαφέρον του για τα νησιά μας …δεν λέει τίποτα στον …μουγκό δήμαρχο που ο βουλευτής δεν έχει μπει στον κόπο να παρέμβει για να επισπευσθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου η σύμβαση παραχώρησης του Πλατύ Γιαλό!

ΤΟ ΟΤΙ τα ίδια γελοία επιχειρήματα έλεγε και πέρυσι τέτοια εποχή (κατά σύμπτωση ίδια μέρα…4/6/2023) και η παραχώρηση έγινε στις …28 Ιουνίου, επίσης δεν λέει τίποτα στον …μουγκό δήμαρχο!

ΤΟ ΟΤΙ μετά από 40 χρόνια ο Πλατύς Γιαλός επέστρεψε στο δημόσιο και ο Δήμος Αργοστολίου πρέπει να παρακαλάει κάθε χρόνο να του ανανεωθεί η ετήσια παραχώρηση, επίσης …δεν λέει τίποτα στον …μουγκό δήμαρχο!

ΤΟ ΟΤΙ ο Διόσκουρός του βουλευτής Καππάτος πέρυσι τέτοιες μέρες ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ μέσα από τοπικό …ραδιο-φονικό σταθμό (του Θεόφιλου) ότι «η ΕΤΑΔ θα παραχωρήσει τον Πλατύ Γιαλό για ένα έτος στο Δήμο Αργοστολίου, αλλά από του χρόνου η ΕΤΑΔ θα τον μισθώνει» και παρά την διαβεβαίωση δόθηκε πέρυσι στο Δήμο για …30.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. (!!!) και εφέτος ακόμα να δοθεί, επίσης …δεν λέει τίποτα στον …μουγκό δήμαρχο!

ΤΟ ΟΤΙ ο δήμος ξεφτιλίστηκε από την Κυβέρνηση ΤΟΥ και την Κυβέρνηση του βουλευτή ΤΟΥ Καππάτου όταν ο Δήμος με το αριθ. 6079 03/04 /23 έγγραφο του αιτήθηκε από την ΕΤΑΔ την παραχώρηση της ακτής Πλατύ Γιαλού για χρονική διάρκεια τριάντα (30) ετών και αυτή …τον έγραψε κανονικά παραχωρώντας του την παραλία για ένα χρόνο και με μίσθωμα 30 χιλιάρικα (συν το ΦΠΑ), επίσης …δεν λέει τίποτα στον …μουγκό δήμαρχο!

ΤΟ ΟΤΙ ο Θεόφιλος δίνει τα τελευταία χρόνια την λειτουργία του Πλατύ Γιαλού με απευθείας ανάθεση στη συνεργάτη του, υποψήφια και τώρα πρόεδρο των Ομαλών Τζάκη ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (33 χιλιάρικα πέρυσι !!!) με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης γραμματέα της Αποκεντρωμένης Κατσαρό «να κάνει τα στραβά μάτια» παρά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του «Η» …δεν τον κάνει (τον Θεόφιλο) ούτε καν να ιδρώνει!
Εν τέλει …Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος σε απόλυτη ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ επιβεβαιώνει αυτό που είπε ο Γιάννης Λυκούδης πρόσφατα στην μπλοκγούμαν:

«O κ. Μιχαλάτος είναι δήμαρχος των φίλων, των κολλητών και των κουμπάρων του, όχι των δημοτών» και θα προσθέταμε …«είναι ο δήμαρχος που απολαμβάνει την απόλυτη ασυλία των αρμόδιων αρχών και της Κυβέρνησης», καλυπτόμενος από τον βουλευτή Παναγή Καππάτο!

Υ.Γ. 1. Αναμένουμε την επερχόμενη απόφαση του Θεόφιλου μετά την παραχώρηση του Πλατύ Γιαλού από την ΕΤΑΔ στις επόμενες ημέρες για την λειτουργία της παραλίας …Θα είναι πάλι με απευθείας ανάθεση ξεφτιλίζοντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις και μάλιστα σε κάποιον φίλο, κολλητό και κουμπάρο ή θα γίνει με διαγωνισμό; Αν μας ρωτήσετε την γνώμη μας …δεν τρέφουμε αυταπάτες!

Μακάρι να διαψευστούμε και θα τον κάνουμε πρωτοσέλιδο τον Ολιγάρχη αυτή τη φορά …θετικά!

Υ.Γ. 2. Η ουσία «της υπόθεσης Πλατύ Γιαλός» παραμένει: Θα συνεχιστεί αυτή η ξεφτίλα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (με την συμφωνία του τοπικού βουλευτή) να δίνει κάθε χρόνο με ληστρικό τίμημα την παραλία στον οικείο Δήμο Αργοστολίου στον ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ (για να μην σγαρλέψουμε το ΠΩΣ βρέθηκε στα χέρια του Ελληνικού Κράτους…) ή θα παραχωρηθεί μακροχρόνια και άνευ τιμήματος όπως είχε συμβεί το 1985 από την Κυβέρνηση του αξέχαστου Ανδρέα Παπανδρέου…

Κύριε Καππάτε, Κύριε Μιχαλάτε: Ιδού ο Πλατύς Γιαλός …«Ιδού και το πήδημα»!

H ιστορική πλαζ του Πλατύ Γιαλού …βολοδέρνει συνέχεια στα …κύματα των «Διόσκουρων»…