Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Σαρλάτα, αφού ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό από τις Μηνιές είναι κυριολεκτικά «στον αέρα», ενώ από εκεί διέρχεται και μεγάλη κίνηση οχημάτων πρός το Αεροδρόμιο!

O δρόμος με τους περισυνούς σεισμούς έπαθε μεγάλη ζημιά, την οποία ήρθαν να μεγαλώσουν οι πρόσφατες πλημμύρες, που τον διάβρωσαν ακόμα πιο πολύ.

proedrosphotoshopO δρόμος αυτός δέχεται και τα ορμητικά νερά που καταφθάνουν με τις βροχές από τα υψώματα της Λακήθρας, καθώς δεν έχουν υπολογιστεί σωστά οι υδατοσυλλέκτες, οι οποίοι είναι και …μόνιμα βουλεμένοι. Ετσι  ο δρόμος δέχεται μεγάλους υδάτινους όγκους, με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρεί συνεχώς, ενώ από κάτω … «έχει φύγει». O κίνδυνος, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες μας, είναι άμεσος.

Βρεθήκαμε χθες το πρωί στα «λαβωμένα» σημεία του δρόμου των Σαρλάτων μαζί με τον Πρόεδρο του Τόπου και των Επενδυτών Παναγή Σιμωτά, ο οποίος, μαζί με τους συγχωριανούς του, βιώνει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, η οποία, όχι μόνο δεν διορθώνεται από τις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες, αλλά όσο περνάει ο χρόνος γίνεται πολύ χειρότερη.

«Πρόκειται για απίστευτη ολιγωρία», μας λέει ο Πρόεδρος. «Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ρευστόν, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται περί ελλοχεύοντος κινδύνου σοβαρότατου, καθώς υπάρχει περίπτωση να χαθούν ζωές συμπολιτών και τουριστών μας, με επακόλουθες αγωγές κατά συρροήν που δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε με την ρευστοποίησιν δημόσιας και ιδιωτικής, εν τω συνόλω τους, περιουσίας, στο νησί μας. O οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα περίμενε την εσπευσμένη μέριμνα των Αρχών μας, η οποία ουδέποτε φάνηκε».

30092015971 30092015970 30092015968 30092015961#1  30092015963 30092015960#1