«Ητανε στραβό το κλίμα, το ‘φαγε κι ο γάϊδαρος»… Τα μαύρα του χάλια είχε το γήπεδο Αργοστολίου και χρειαζόταν επιδιορθώσεις (Βλ. «Η» 25/9/15, αρ. φ. 6158), ήρθανε όμως οι πρόσφατες πλημμύρες και το «αποτελειώσανε».

Μετά από τσεκ απ που έκανε η Επιτροπή ελέγχου καταληλότητας αθλητικών Εγκαταστάσεων, έβγαλε  απόφαση ότι «η χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου απαγορεύεται».
Ετσι οι δύο αγώνες Κυπέλλου που ήταν προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο στο γήπεδο Αργοστολίου (Παγκεφαλληνιακός-Ομαλά και Σάμη-Πυλαριακός) αναβάλλονται, ενώ τα ποδοσφαιρικά Σωματεία που έχουνε έδρα τους το γήπεδο Αργοστολίου, πρέπει τώρα να δηλώσουν στην επσκι τη νέα τους έδρα.

Επίσης, το θέμα του γηπέδου Αργοστολίου πρόκειται να συζητηθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΚΙ που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης.

Το «στοπ»xr2 του γηπέδου Αργοστολίου αναφέρεται και στη χθεσινή ανακοίνωση της ΚΕΔΗΚΕ η οποία έχει ώς εξής:
«Λειτουργία Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αργοστολίου»

Ενημερώνουμε το ενδιαφερόμενο κοινό ότι ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι από την αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας και οι αθλητικές εγκαταστάσεις Αργοστολίου θα λειτουργήσουν ως εξής :

• Το κλειστό Γυμναστήριο, οι ανοιχτές εγκαταστάσεις μπάσκετ, τένις και ο στίβος είναι διαθέσιμες προς χρήση από σήμερα Πέμπτη 1η Oκτωβρίου.

• Το κολυμβητήριο Αργοστολίου μπορεί να χρησιμοποιείται από την Παρασκευή 2 Oκτωβρίου.

• Η χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου απαγορεύεται σύμφωνα με το υπ’ αριθ.  88338/20168 από 1/10/2015 έγγραφο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων.

Για την Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε.
O Πρόεδρος
AΓΓEΛOΣ Δ. KΩNΣTANTAKHΣ


Τι αναφέρει το έγγραφο της Περιφέρειας που βγάζει ακατάλληλο το γήπεδο


Το έγγραφο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που βγάζει ακατάλληλο το γήπεδο Αργοστολίου αναφέρει τα εξής:

Αργοστόλι 1 οκτωβρίου
Αρ. Πρωτ.: οικ 88338/20168
ΠΡOΣ:
ΑΠOΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙOΙΚΗΣΗ ΠΕΛOΠOΝΗΣOΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙOΝΙOΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤOΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙOΙΚΗΣΙΙΣ ΤΜΗΜΑ ΤOΠΙΚΗΣΑΥΤOΔΙOΙΚΗΣΙΙΣ & ΝOΜΙΚΩΝ ΠΡOΣΩΠΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αλυκές Ποταμού Τ.Κ. 49 100
ΚOΙΝ.:
ΔΗΜOΣ ΑΡΓOΣΤOΛΙOΥ

ΘΕΜΑ: Καταλληλότητα γηπέδου ποδοσφαίρου Αργοστολιού “Ανδμέας Βεργωτής”.

Σας γνωστοποιούμε ότι σε αυτοψία που πραγματοποιήσαμε την 30η/09/15, μετά από τις νεροποντές της 25ης/09/15 στο χώρο του γηπέδου Αργοστολιού παρατηρήσαμε τα εξής:

1) O αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ποδοσφαίρου, που παρουσιάζε ήδη από πριν τοπικά προβλήματα αποσύνθεσης του συνθετικού χλοοτάπητα, τώρα έχει καταστραφεί σχεδόν τελείως επειδή παρουσιάζει τοπικά εξογκώματα και ο χλοοτάπητας έχει γεμίσει χαλίκια και λάσπη. Για τους λόγους αυτούς χρήζει ολικής αντικατάστασης, με επιπέδωση του χώρου.

2) O στίβος περιμετρικά του γηπέδου παραμένει σε καλή κατάσταση.

3) Oι κερκίδες παραμένουν σε καλή κατάσταση, εκτός από το τμήμα του προβόλου στο κεντρικό τμήμα τους το οποίο είχε ήδη απομονωθεί λόγω πιθανών προβλημάτων στατικής επάρκειας.

4) Oι χώροι εντός του κτιρίου των κερκίδων πρακτικά είναι ακατάλληλοι έως τον καθαρισμό τους και την ανακαίνιση τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρήστε ότι το από 19/08/15 πρακτικό της Επιτροπής Καταλληλότητας δεν ισχύει, και ενεργήστε ανάλογα σχετικά με την αδειοδότηση της εγκατάστασης μόνο σε ότι αφορά τη χρήση του στίβου και των κερκίδων.

ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝOΜΗ:
1)Δ.Τ.Ε.
2)Αγγελος Τσιτσέλης

O πρόεδρος της Επιτροπής
AΓΓEΛOΣ TΣITΣEΛHΣ
Μηχανολόγος Μηχαν.

gipedo

Εικόνα 6