Δύο μεγάλα προβλήματα βγήκαν «στον αέρα» κατά τη διάρκεια του προχθεσινοβραδινού Δημοτικού Συμβουλίου, η απένταξη με την οποία κινδυνεύει ο Βιολογικός της Σκάλας και το «πάγωμα» της ολοκλήρωσης του έργου του Γηροκομείου!

Σε ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου για τον Βιολογικό της Σκάλας, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Διονύσης Λυκούδης απάντησε ότι υπάρχει κίνδυνος να πληρώσουν οι πολίτες 5,5 εκατ. Ευρώ, καθώς ενώ το έργο ολοκληρώθηκε, έχουν γίνει τραγικά λάθη στην περαίωσή του.

«Είχαμε πει από όταν ανέλαβε δήμαρχος ο κ. Παρίσης -είπε ο κ. Λυκούδης- ότι υπάρχει κίνδυνος να πληρώσει ο λαός 5,5 εκατ. Ευρώ, που έχει καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Μετά από πέντε χρόνια έχει απορριφθεί η πρώτη έφεση του Δήμου και υπάρχει και μία άλλη φάση που θα εκδικαστεί στο Σ.τ.Ε. το παλεύουμε, και θα δούμε τι θα γίνει…».

Για το Δημοτικό Γηροκομείο, ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι η β’ φάση του έργου είναι στο ξεκίνημά της. ο εργολάβος πρέπει να λάβει 800.000 Ευρώ για τη ολοκλήρωση της α’ φάσης και 1.200.000 Ευρώ για την ολκλήρωση της β’. Καθώς όμως η χρηματοδότηση της α’ φάσης έχει σταματήσει, ο εργολάβος κατήγγειλε τη σύμβαση και για τις δύο φάσεις, οπότε πάμε για διάλυση της σύμβασης με τον εργολάβο. Αν η σύμβαση τελικά καταργηθεί για την επαναδημοπράτηση θα έχουμε δύο έως τρία χρόνια καθυστέρηση.