«Καρφί» πέταξε η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ότι ο Δήμος αγνοούσε πως ότι έχουν έρθει για το Δημοτικό Γηροκομρίο 519.691 Ευρώ.

Σε σχετική ανακοινωσή της η βουλευτής ανέφερε τα εξής:

Για το έργο του Δημοτικού Γηροκομείου

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα για το έργο του Δημοτικού Γηροκομείου σας ενημερώνω ότι η Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε στις 7/7/15 και για το έτος 2015 το ποσό των 513.691 Ε, το οποίο πιστώθηκε στην τράπεζα, μετά τις σχετικές βεβαιώσεις από τη πλευρά του Δήμου, ότι ο υπόλογος ήταν έτοιμος να παραλάβει και να κατανείμει τα ποσά. Προφανώς ο Δήμος, απ’ ότι φάνηκε στην ανακοίνωσή του, έχει άγνοια για το γεγονός ότι τα χρήματα βρίσκονται στην τράπεζα από τις 8/10/2015!

Είμαι στη διάθεση του Τύπου και κάθε ενδιαφερόμενου φορέα ή προσώπου για την εκτέλεση του έργου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, όπως επίσης και για την υλοποίηση κάθε έργου και την παροχή κάθε υπηρεσίας.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της βουλευτού κ. Αφροδίτης Θεοπεφτάτου ο Δήμος σε ανακοινωσή του ανέφερε τα εξής:

Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση της βουλευτού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου για το έργο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, η Δημοτική Αρχή θα ήθελε να επισημάνει τα ακόλουθα:

O Δήμος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να πιστωθεί ο λογαριασμός του έργου με το ποσό των 513.691E.

Άρα γνωρίζει ότι το ποσό υπέρχει στον λογαριασμό από 8/10/2015.

Ωστόσο ο λογαριασμός εξακολουθεί να παραμένει ΑΝΕΝΕΡΓOΣ καθώς εκκρεμεί μία διοικητική πράξη από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και ξεπεραστεί το πρόβλημα οπότε ο λογαριασμός του έργου καταστεί ΕΝΕΡΓOΣ, θα γίνει και η εκταμίευση της εντολής που αφορά στην πληρωμή της προκαταβολής της β΄φάσης του έργου.

Θα θέλαμε εδώ να επισημάνουμε ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή οφείλεται στο μέτρο των capital control που οδήγησε σε αδυναμία ρευστότητας στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και στο ότι το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης έχει αλλάξει την διαδικασία πληρωμής των έργων ΕΣΠΑ, προσθέτοντας επιπλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να ελέγχει απόλυτα τις πληρωμές κάτι που οδηγεί σε καθυστερήσεις πλέον του ενός μηνός.

ΑΠO ΤO ΓΡΑΦΕΙO ΕΠΙΚOΙΝΩΝΙΑΣ