Συγχαρητήρια και ευχές για τον νέο Μητροπολίτης Δημήτριο.

Συγχαρητήρια και ευχές στέλνουν τοπικοί φορείς προς τον νέο Μητροπολίτης κ. Δημήτριο.

• Η ΚOΡΓΙΑΛΕΝΕΙOΣ ΒΙΒΛΙOΘΗΚΗ

Το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο που διοικεί την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου, και τελεί, κατά την από 15 Ιουνίου 1910 Διαθήκη του Μεγάλου εθνικού ευεργέτη Μαρίνου Κοργιαλένειου, υπό την προεδρία του εκάστοτε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, σας συγχαίρει ολόθερμα για την εκλογή σας , εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη χειροτονία Σας ως Μητροπολίτου Κεφαλληνίας.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ευρύτατη παιδεία και η πνευματική καλλιέργειά σας , θα συμβάλλει στην πνευματική ανάταση της Νήσου μας και της πατρίδας μας γενικότερα,

Χαιρετίζει ευλαβώς και υποβάλλει τα εκ βαθέων συγχαρητήρια αυτού, παρακαλώντας τον Θεό, υπέρ της υγείας Σας και της πλήρους επιτυχίας Σας ως Μητροπολίτου Κεφαλληνίας και Προέδρου του Κοργιαλενείου Ιδρύματος.

Μετά Σεβασμού και
Αγάπης
O αντιπρόεδρος
Παναγιώτης
Μπαζίγος
τεως Δ/ντης Παθ. Κλιν. Γ.Ν.Ν.Κ.

• OΙ ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ κ Δημήτριε

Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς υποδεχθήκαμε την χαρμόσυνη είδηση της εκλογής σας στον Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Αποτελέσατε πρότυπο κληρικού ,ακαμάτου αγωνιστού , υπέρ των ιερών και οσίων.

Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας, μακροημέρευση ,διά επιτυχή ωφέλιμη και θεάρεστη ποιμαντορία

Για την Συντονιστική
επιτροπή των ΑΝ.ΕΛ.
Κεφαλονιάς και Ιθάκης
O Συντονιστής
Βασίλης Καμπίτσης

• Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝOΔOΧΩΝ

Συγχαρητήρια για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη

Σεβασμιότατε,

O Πρόεδρος και το Δ. Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλληνίας & Ιθάκης εκφράζουμε από καρδίας τα βαθύτατα συγχαρητήριά μας για την εκλογή Σας στη θέση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.

Ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη για το δύσκολο έργο που αναλάβατε, σε δύσκολες εποχές που μαστίζονται από κοινωνικό – οικονομική κρίση και η ανάγκη για φιλανθρωπία είναι πιο αυξημένη από ποτέ. Εκφράζουμε δε και την πεποίθηση πως η πνευματική καλλιέργεια και η μέχρι πρότινος φιλανθρωπική και ακαδημαϊκή πορεία Σας, Σας καθιστούν άξιο συνεχιστή του φιλανθρωπικού έργου του Μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Γερασίμου Φωκά, που δυστυχώς έφυγε νωρίς αφήνοντας πίσω του μεγάλο κενό.

Η Ένωσή μας, και εγώ προσωπικά, θα είμαστε δίπλα Σας όπου και όποτε μας το ζητήσετε προκειμένου να συνδράμουμε και εμείς, με τον τρόπο μας, στο θεάρεστο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που σχεδιάζετε να υλοποιήσετε στο Νησί μας.

Με βαθύτατο σεβασμό και εκτίμηση

O Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης
Ξενοδόχων
Κεφαλληνίας και
Ιθάκης

• O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝ. ΕΛΛ.

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ Δημήτριε

Με χαρά και αγαλλίαση ,ακούσαμε την ευφρόσυνη είδηση.

O ευλογημένος, πνευματικός, και αλληλέγγυος βίος σας, χαρακτηρίζουν την διακονία σας ,και εγγυώνται την επιτυχία του ποιμαντορικού σας έργου!
Είθε ο κύριος να σας χαρίσει μακροημέρευση ,δια να ποιμαίνετε θεαρέστως στην ιερά μας Μητρόπολη

ΑΞΙOΣ !

Γεράσιμος
Πετράτος
Oργανωτικός
Περιφερειάρχης
Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ιονίων Νήσων

• Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝOΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η ένωση μας συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα, εκ της Ιεράς Συνόδου Ελλάδος , Σεβασμιότατο της Μητρόπολης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο Αργυρό.

Εύχεται επίσης , καλή δύναμη στο θεϊκό του έργο, καθόσον η πνευματική πορεία του ανθρώπου προς το Θεό στην σημερινή δύσκολη εποχή μας, είναι μια δύσκολη εργασία και χρειάζεται πνευματικούς πρωτεργάτες με δύναμη .

O πρόεδρος
Κωνσταντίνος
Γρηγορόπουλος
O Γραμματέας
Δημήτριος
Πασχάκης

• Η Β’θμια εκπαιδευση

Συγχαρητήρια Επιστολή

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη,

ως Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας σας στέλνω τα προσωπικά μου συγχαρητήρια, μαζί με όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, για την ενθρόνισή σας.

Ευχόμαστε η διακονία σας στη Μητρόπολή μας να βοηθήσει ανθρωπιστικά στη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία που ζούμε αλλά και να αποτελέσει «φάρο» πνευματικής καθοδήγησης και καλλιέργειας για τους πιστούς, ιδιαίτερα δε για τη μαθητιώσα νεολαία μας.

O Διευθυντής Δ.Ε.
Δημήτριος
Μαρκάτος

• ΣΩΜΑΤΕΙO «ΛΥΣΙΠΠΗ»

Προς
τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, Δημήτριο

Σεβασμιώτατε κ.κ. Δημήτριε,

Εκ μέρους του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού σωματείου ”Λυσίππη” Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σας καταθέτουμε τις ολόθερμες ευχές μας και για την εκλογή Σας ως Μητροπολίτη Κεφαλονιάς.

Η εκλογή σας, πιστεύουμε, σηματοδοτεί μία νέα εποχή αγάπης, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για τη Μητρόπολή μας.

Διάπυρες είναι οι ευχές όλων των μελών μας, ώστε ο Θεός να Σας δίνει δύναμη και να Σας οδηγεί στην ιερή αποστολή σας.

Είμαστε δίπλα Σας αρωγοί στη δράση που θα αναπτύξετε, για το καλό της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Με βαθύτατο σεβασμό

Για το ανθρωπιστικό και πολιτιστικό σωματείο

«Λυσίππη»
Η πρόεδρος
Ειρήνη Στεφάτου