Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Καμιναράτων και της γύρω περιοχής, γιατί έχουν ξεκινήσει εργασίες εγκατάστασης δύο νέων ανεμογεννητριών στη θέση «Μωρού-Πεζούλα Κηπούρια», πάνω από την ιστορική Μονή των Κηπουραίων.

Η εγκατάσταση των δύο ανεμογεννητριών στα Κηπούρια προχωρεί παρά την απόρριψη της αίτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ -όπως είπε χθες στον «Η» ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας- ουδέποτε έχει εκδοθεί γνωμοδοτική απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως ο νόμος ορίζει.

Oπως μας εξήγησε ο κ. Δρακουλόγκωνας, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αν ακόμα υπήρχε και η οπωσδήποτε αρνητική γνωμοδότική του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επιχειρηματίας των ανεμογεννητριών θα μπορούσε να έχει πάρει το οκεϊ από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης!

Και πρόσθεσε ο κ. Δρακουλόγκωνας: «Εμείς, ως Περιφερειακό Συμβούλιο, έχουμε γνωμοδοτήσει αρνητικά τέσσερις φορές σε τέτοιες αιτήσεις που μας έχουν έρθει, όμως για τις ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια, δεν έχει κατατεθεί καν γνωμοδοτική αίτηση, που, ούτως ή άλλως, θα ήταν αρνητική»!

Oπως είναι γνωστό, για το θέμα των ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά είχε προκύψει πρόσφατα σάλος μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις, σχετικά με το πόσο ευθύνονται οι ανεμογεννήτριες στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της ΠΙΝ για τις πλημμύρες είχε τονισθεί ότι «η Κεφαλονιά δεν αντέχει άλλες ανεμογεννήτριες».

Oι νέες ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν πάνω από την Ιερά Μονή Κηπουραίων και κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ταφιού.

anemogenitries