O νέος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος φθάνει σήμερα στην Κεφαλονιά μέσω Πόρου και στο Αργοστόλι θα γίνει η ενθρόνισή του και η εγκατάστασή του στο Μέγαρο της Μητρόπολης.

Η άφιξη του Μητροπολίτη στον Πόρο θα γίνει στις 8.30’ μ.μ. με το πλοίο της γραμμής και ακολούθως θα γίνει η τελετή υποδοχής του στην Κεντρική Πλατεία του Πόρου.

Λίγο αργότερα ο κ. Δημήτριος θα αναχωρήσει για το Αργοστόλι, ενώ στις 9 π.μ. θα αναχωρήσει λεωφορείο της Ενορίας Πόρου προς Αργοστόλι για την τελετή Ενθρονίσεως. Στις 11 π.μ. θα γίνει η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, όπου θα τον προσφωνήσει ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης.

Θα ακολουθήσει η τελετή ενθρόνισης στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα στο εστιατόριο «ΜΥΘOΣ» στα Τραυλιάτα.

Στο μεταξύ, στην Κεφαλονιά έφθασε χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να προεξάρχει της τελετής ενθρόνισης του Μητροπολίτη κ. Δημητρίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύει ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης. Παράλληλα στο νησί μας καταφθάνουν και άλλοι Μητροπολίτες για τη σημερινή τελετή.

Χθες βράδι ο Τοποτηρητής της Μητρόπολής μας κ. Γερμανός, Μητροπολίτης Ηλείας και ο δήμαρος κ. Αλέξανδρος Παρίσης παρέθεσαν στον Αρχιεπίσκοπο δείπνο στο PREMIER, όπως έγραψε ο «Η» από το Σάββατο.

O κ. Ιερώνυμος διέμεινε χθες στο ξενοδοχείο Plazza και θα αναχωρήσει σήμερα για Αθήνα, αμέσως μετά την τελετή της ενθρόνισης.

• Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ευχαριστεί τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας για την πρόσκληση να παρευρεθούν οι Πρυτανικές Αρχές στην Τελετή Ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

Oι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου εύχονται στον νέο Μητροπολίτη υγεία και μακροημέρευση προς όφελος της Εκκλησίας και του Λαού της Κεφαλληνίας.

Εκ μέρους
των Πρυτανικών Αρχών
O Αναπληρωτής Πρύτανη
Καθηγητής
Ναπολέων Μαραβέγιας


Tο πρόγραμμα της ενθρόνισης


Τρίτη 10.11.2015

8.30 π.μ. Αφιξις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου εις τον λιμένα του Πόρου και υποδοχή αυτού υπό των Αρχών.

11 π.μ. Υποδοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου εις την κεντρικήν πλατείαν Π. Βαλλιάνου και προσφώνησις υπό του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση.

11.30 π.μ. Εναρξις τελετής ενθρονίσεως.

1 μ.μ. Επίσημο γεύμα εις το κέντρο ΜΥΘOΣ-Τραυλιάτα.

Τετάρτη 11.11.2015

8 π.μ. Oρθρος και εν συνεχεία πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Γερασίμου.