Ο …καθέχρονος χαμός γίνεται και φέτος στο Μύλο του Πετρία, όπου τα οχήματα σχηματίζουν μεγάλες ουρές λόγω του κλεισίματος της Γέφυρας, της άγαρμπης στροφής προς τη Σάμη και της αυξημένης καλοκαιρινής κυκλοφορίας.

Το μεγάλο αυτό πρόβλημα αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο όσο πλησιάζουμε προς τις Μεγάλες Εορτές της Παναγίας και του Αγίου Γερασίμου.

Ενα άλλο πρόβλημα που «επιβαρύνει» την όλη κατάσταση είναι και η μή σωστή ρύθμιση των φαναριών ανάλογα με τη ροή της κυκλοφορίας, γι’ αυτό τώρα απαιτείται η ρύθμιση να γίνεται από τους τροχονόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Δ/νση της Αστυνομίας έχει ήδη μεριμνήσει για την παρουσία τροχονόμων στο «τετράστρατο του Πετρία», ώστε να υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης, που δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις στους επισκέπτες μας.

Και το …μόνιμο ερώτημα:

Τι κάνει η Περιφέρεια για το άκρως επικίνδυνο «τετράστρατο», τι κάνει για την «γκιλοτίνα του Κουτάβου» και τι κάνει για όλα αυτά ο Δήμος Κεφαλονιάς, αλλά και για τον δρόμο του Γύρου του Κουτάβου, που είναι χαρακτηρισμένος ως «αγροτικός» και επιπλέον η κυκλοφορία οχλεί και ρυπαίνει τον Υδροβιότοπο της περιοχής;