Σαν πρώτη γενική εκτίμηση για τις πυρκαγιές που απείλησαν την περιοχή Βλαχάτων, Λουρδάτων και Σιμωτάτων είναι ότι σώθηκε ο Αίνος και στα χωριά δεν τραυματίστηκε κανένας, ενώ δεν κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα.

Για μία εστία φωτιάς που έκαιγε πρωινές ώρες σήμερα πάνω από τα Σιμωτάτα έγινε επιτυχημένη επιχείρηση κατάσβεσης με ελικόπτερα Σινούκ και Έρικσον, που  έφτασαν στην Κεφαλονιά τις πρώτες πρωΐνές ώρες

Δεν εκκενώθηκαν χθες το βράδι τα Λουρδάτα όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά και όπως δήλωσαν στον «Η» κάτοικοι των Λουρδάτων.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών στα Λουρδάτα και στα Σιμωτάτα ενήργησαν από κοινού όλες οι τοπικές δυνάμεις, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν τη νύχτα συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, για την ενημέρωσή τους σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος κατέθεσε αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Λειβαθούς και Ελειού-Πρόννων.

Η εικόνα αυτή τη στιγμή (Πέμπτη 17/8, 10.30 π.μ.) είναι ότι τόσο ο Αίνος όσο και τα χωριά δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Επίσης δύο νέα μέτωπα στο Ρατζακλί και στο Κρεμμύδι έχουν κατασβεσθεί πλήρως.

Δείτε εικόνες από την πυρκαγιά:

(Φωτό Σπύρος Σακαλής)