Με δύο δημοσιεύματα στον «Η», το ένα στις 14 Οκτωβρίου και το άλλο στις 4 Νοεμβρίου, είχαμε επισημάνει αφενός τα «Κενά και …περίεργα στην ανάθεση της νομικής υποστήριξης απ’ το Δήμο» στα δικηγορικά γραφεία Αθηνών: Κ. Μ Πετούμενος και Δ. Κ Μηχιώτης (ΚΜΡLaw) αντί 4.960 ευρώ και στηλιτεύσαμε την ανάθεση της υπόθεσης σε μη Κεφαλλονίτικο Δικηγορικό Γραφείο.

Φυσικά, απάντηση από τη λαλίστατη, κατά τα άλλα Δημοτική Αρχή και κυρίως τον Ανταυτού Διονύση Λυκούδη που προσωπικά χειρίζεται την υπόθεση, δεν υπήρξε στο ερώτημα «με ποιά κριτήρια επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος και ακόμη πως καθορίστηκε η αμοιβή του στο συγκεκριμένο ποσόν των 4.960 ευρώ».

Επανήλθαμε στις 4 Νοεμβρίου με την αποκάλυψη ότι «στις 2 Νοεμβρίου με την υπογραφή της αντιδημάρχου οικονομικών Σοφίας Γαρμπή πληρώθηκε το χρηματικό ένταλμα 2828Β (ΑΔΑ: 6ΗΨΜΩΕ5-ΗΗΨ) 4.960 ευρώ στον δικηγόρο της υπόθεσης ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ Κωνσταντίνο Μ. Πετούμενο»!!! Πληρώθηκε λοιπόν ο εκλεκτός της Δημοτικής Αρχής δικηγόρος σε …45 ημέρες απ’όταν υπέγραψε τη σύμβαση που καθόριζε την ολοκλήρωση των εργασιών ανάθεσης σε …365 ημέρες!!!

Ρωτούσαμε τελείωσε η δουλειά που ανάλαβε ο κύριος Πετούμενος ή το επόμενο διάστημα …θα κληθεί ο Δήμος (δηλαδή όλοι εμείς, οι δημότες τα κορόιδα) …να πληρώσουμε επί πλέον!!!

Απάντηση και πάλι δεν υπήρξε από τους λαλίστατους της Δημοτικής Αρχής, παρά μόνο να απειλεί με δικαστήρια ξέρει όσους αποκαλύπτουν τα περίεργα σημεία της θητείας τους…

Και να που χθες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ έσκασε μύτη αυτό που τόσο καιρό είχαμε προειδοποιήσε…

Με την υπογραφή της αρμόδιας αντιδημάρχου Οικονομικών Σοφίας Γαρμπή δημοσιεύεται η 2017/40598/2017 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ για την δέσμευση …7.440 ευρώ (!!!) για …«ΑΣΚΗΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ∆ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΕΠΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ∆ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΠΙ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ (ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΛΗΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΠΥΡΟΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΥΠΑΛΔΟΥ)» και μάλιστα για να είναι όλοι καλυμμένοι και να λένε «Εμείς; Η νομική υπηρεσία μας το ζήτησε» πασάρουνε και μια εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου (39815/13-12-2017).

Και αν δεν καταλάβατε τι παίζει …οι δεσμεύσεις Λυκούδη κ.λπ. ότι 4.960 ευρώ θα μας στοιχίσει για δικηγόρους η υπόθεση που ας σημειωθεί …ξυπνήσανε να το κάνουνε μετά από 7 χρόνια μακάριου ύπνου πάνε …αμόντε.

Άλλα 7.440 ευρώ (σύνολο μέχρι στιγμής …12.400 κι έχει ο Θεός) σε δικηγόρους.

Βέβαια, απόφαση Δημάρχου δεν έχει υπάρξει ακόμα, εκτός και κάποιος δημοτικός σύμβουλος σήμερα ευαισθητοποιηθεί για το αυτονόητο:

Να ζητήσει εξηγήσεις για ποιον και ΚΥΡΙΩΣ για τι πράγμα προορίζονται τα 7,5 χιλιάδες νέα ευρώπουλα!!

Και φυσικά, να διακηρύξει εξ ονόματος όλων των Κεφαλονιτών, που σαν κορόιδα πληρώνουνε δίχως να γνωρίζουν για ποιο λόγο, ότι ΤΕΛΟΣ Η ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ με την υπόθεση Τυπάλδου!!!