Σήμερα και ώρα 6.30 μ.μ. στο ΕΒΕΚΙ, η Ενωση Αγροτουρισμού Ιονίων Νήσων καλεί τους Κεφαλλονίτες παραγωγούς λαδιού, τα μέλη της αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει την συζήτηση που θα γίνει με αφορμή τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με το ελαιόλαδο.

O Γραμματέας της Ένωσης κ. Δημήτρης Θεριανός  από την Ζάκυνθο μετά από πρόσκληση του προέδρου κ. Παναγή Μεταξάτου, θα έρθει στην Κεφαλονιά για να ανακοινώσει τις πολύ σημαντικές ανακαλύψεις για το ελαιόλαδο που με ορισμένες προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε φάρμακο και όχι απλά τρόφιμο. O κ. Θεριανός παρακολουθεί εδώ και χρόνια σαν παραγωγός τις επιστημονικές έρευνες γύρω από τις ιδιότητες του ελαιολάδου και το καλοκαίρι που πέρασε διοργάνωσε στη Ζάκυνθο σχετικό συνέδριο.

Αυτό που ενδιαφέρει τον παραγωγό είναι να καταλάβει ποιες είναι οι δικές του ενέργειες  για να διατηρεί και να αυξάνει τις ιδιότητες του λαδιού του που το διαχωρίζουν από το συνηθισμένο λάδι και το κάνουν φάρμακο. Αυτές οι ενέργειες επικεντρώνονται κατ’ αρχήν στην καλλιέργεια (λίπανση, καταπολέμηση ασθενειών, άρδευση κ.λ.π.) αλλά πολύ περισσότερο στη συλλογή ελαιοποίηση και φύλαξη του ελαιόλαδου.

O Αγροτουρισμός και Τουρισμός Υπαίθρου είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την τοπική παραγωγή η οποία όπως απεδείχθη ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον επισκέπτη ο οποίος θέλει να μάθει τα πάντα γύρω από την παραγωγή και την σπουδαιότητα των τοπικών προϊόντων που του προτείνονται.

Σας περιμένουμε, να θυμάστε ότι η άγνοια δεν μας σώζει από την ταλαιπωρία, αναφέρει  στην ανακοινωσή της η Ενωση Αγροτουρισμού.

krasi-ladi-kai-elies